Prvenac KKK Radnički u gostima

Prvenac KKK Radnički u gostima

KKK Radnički je osvojio prve bodove na gostovanju u Prvoj ligi-Zapad, kao gost nadigrao je Priboj 67:80 (20:23, 15:27, 14:16, 18:14) u utakmici petog kola.

Delimično konsolidovanje redova omogućilo je treneru Zoranu Milovanoviću na teškom terenu, kakav je u Priboju, da dovoljno osokoli pulene koji nisu dopustili rivalu da meč započne u svom ritmu. U ravnopravnoj borbi, Kragujevčani su osvojili prvu četvrtinu za tri poena - 23:20.

Serijom 9:0 KKK Radnički furiozno otvara drugi period i do kraja drži konce igre u svojim rukama. Ova četvrtina je osvojena još ubedljivije, sa 12 poena razlike (27:15), pa je poluvreme završeno 50:35 u koristi ekipe iz prestonice Šumadije.

U drugom delu susreta najbitnije je bilo da se zadrži pribranost, što je Kragaujevčanima pošlo za rukom. U 25. minutu prednost je bila +21 (61:40), pa, uprkos konstantnim naletima domaćina, Radničkom pripada i treći kvartal 16:14. Posle 30 minuta nadmetanja prednost je bila 17 poena - 66:49.

Završni period je utešno, ali nedovoljno za preokret, pripao Priboju 18:14 što je, nakon tri pobede u hali Jezero, omogućilo KKK Radnički da se domogao prvih bodova na gostovanju, čime se ponovo pozicionirao pri samom vrhu tabele Prve lige-Zapad.

Kvartet Šumadinaca bio je među dvocifrenim strelcima u Priboju: najefikasniji Arnaut ubeležio je 16 poena, odmah za njim bili su Nikolić i Tešanović sa po 15, kao i Beočanin koji je proknjižio 14 poena. Tabor Kragujevčana raduje konačan izlazak na parket Popovića koji je postigao šest poena (dve trojke), kao i povratak kapitena Šamanović koji je uz vazdušne duele postigao pet poena, koliko i Erac. Za prvenac u gostima pogodili su još Vasilić i Kostić - po dva poena.

Kvalitet koji poseduje sastav KKK Radnički još nije u potpunosti predstavljen, ali u pet odigranih kola ova utakmica daje najjasnije naznake kakvu će košarku igrati Kragujevčani kada i poslednji pojedinac bude u punoj spremi, naglašava kapiten Marko Šamanović.

- Konačno smo skoro pa kompletni, iako još uvek roviti od povreda. Mnogo lepše izgledamo na terenu kao tim. Otvorili smo utakmicu sa visokim nivoom opreznosti i poveli u samom startu. Uvećavali smo prednost i vešto je sačuvali do kraja. Objektivno, dominirali smo u svim segmentima igre, pa bih pohvalio sve saigrače koji su bili na visini zadatka na jako teškom terenu. Izdvojio bih ove večeri Milana Tešanovića koji će biti znatno pojačanje u nastavku sezone, to je sasvim jasno posle ove partije.

Prvi trijumf posebnu težinu ima jer je izvojevan na izuzetno vrućem parketu, istakao je u izjavi za klupski sajt trener Zoran Milovanović.

- Od početka smo kontrolisali igru, rano smo stvorili dvocifrenu prednost i uspeli da održimo distancu do isteka 40. minuta. Bila je ovo naša najkonkretnija partija do sada. U sastavu smo imali četvoricu povratnika, nakon povreda i bolesti, i to je odmah rezultiralo boljom igrom. Čestitam domaćinu na fer ponašanju i dobroj igri, a našoj ekipi na prvencu u gostima. Idemo dalje, na red dolazi Klik, namera nam je da "sačuvamo" Jezero za vrh tabele Prve lige, ali i da se revanširamo posle susreta u Kupu.

U šestom kolu KKK Radnički je domaćin Kliku, a utakmica je na programu u petak 4. novembra od 19 časova.

Između dva nastupa prvog tima, juniorski pogon KKK Radnički počinje takmičenje u Juniorskoj ligi Srbije. U prvom kolu Kragujevčani dočekuju Žarkovo u hali Gordana Bogojević u nedelju od 15:30. Utakmica je humanitarnog karaktera - prikupljaju se prilozi za ozdravljenje mlade košarkašice Marije Radošević, rođene 2002. godište - DETALJNIJE. 

Foto: KK Priboj/Dragoljub Šalipur
Dejan Milošević 

PRVI PRVI NA SKALI Sezonske karte kao podrska KKK Radnicki

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html