Radnički ’izbacio’ Zvezdu iz Kupa

Radnički ’izbacio’ Zvezdu iz Kupa

Rukometaši Radničkog 1964 savladali su renomiranog protivnika, ekipu Crvene zvezde 27:20 (14:8) u utakmici osmine finala Kupa Srbije. Plasman u četvrtfinale Kupa Srbije jedan je od najvećih klupskih uspeha.

Pred odlično popunjenom halom Jezero sve je počelo kao iz snova za domaće igrače. Čvrsta i agresiivna odbrana i lucidna rešenja u napadu dovela su do prvog velikog vođstva 7:2 u 11. minutu. Nošeni frenetičnim navijanjem domaćini nisu popuštali sve do kraja prvog dela igre i velikh 6 razlike - 14:8.

Prenuli su se gosti početkom drugog dela igre prelaskom na 5-1 odbranu, što im je donelo rezultatski boljitak. Za nepunih sedam minuta uspevaju da smanje na dva gola prednosti (16:14). To je bio alarm za Radnički da pojača agresivnost u odbrani i poveća rezultatsku prednost. Čini se da su presudni trenuci nastupili od 48. do 50. minuta kada je golman Lekić odbranio dva sedmerca. To je dodatno dalo snagu Kragujevčanima da privedu utakmicu kraju konačnim rezulltatom 27:20.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Stefan Stanojev sa devet i Veselin Stevanović sa osam pogodaka, dok su se kod Beograđana golgeterski istakli Stefan Petrić sa šest i Vladimir Dimić sa četiri postignuta gola.

Igrač utakmice bio je Nenad Lekić.

IZJAVA TRENERA

Aleksandar Radosavljević, RK Radnički 1964 

- Još jedna pobeda nad superligašem, nakon što smo u prethodnom kolu izbacili Mokru Goru. Dobiti Crvenu zvezdu u bilo kom sportu nije mala stvar. Mislim da su moji igrači zaslužili pobedu jer su ispoštavili sve dogovore i odigrali odbranu sa puno energije. Pokazali smo da smo na dobrom putu da uđemo u najviši rang, gde bi kragujevačka publika imala priliku da stalno uživa u ovakvim rukometnim predstavama. Zahvalio bih se ovom prilikom i navijačima koji su došli u velikom broju da nas podrže. 

RK Radnički 1964-RK Crvena Zvezda 27:20 (14:8)

Kragujevac
Hala Jezero
Gledalaca: 1.600
Sudije: Danijel Trivković, Boriša Milosavljević
Sedmerci: Radnički 7 (5), Zvezda 8 (4)
Isključenja: Radnički 14 min, Zvezda 12 min

Radnički 1964: Blagojević, V. Stevanović 8, Ristić, Mutavdžić, Lekić (4 odbrane), Dobrosavljević 3, Petrović (5 odbrana), Vuković 3, Knežević, M. Stevanović, Stanojev 9, Bogdanović 1, Đerić, Tomić 3, Janićijević, Mrvović

Crvena zvezda: Čolović (1 odbrana), Horvat 2, Lazić, Nikolić, N. Nikolić 1, Tufegdžić 1, Ljubojević, Ljubenović (3 odbrane), Bugarinović 1, Panić, Majes 1, Dimić 4, Đorđijević 1, Rajičević 3, Jovanović, Petrić 6

RK RADNIČKI 1964 SAJTFB STRANAJUTJUBINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html