Radnički osvojio 11. Gigin memorijal

Radnički osvojio 11. Gigin memorijal

Odbojkaši Radničkog osvojili su 11. Međunarodni memorijalni turnir "Aleksandar Gigović-Giga" pošto su u finalu savladali Al Kadzia iz Kuvajta 3:1. Kragujevčani su po drugi put osvojili ovaj trofej.

Treće mesto na turniru pripalo je Ribnici iz Kraljeva koja je istim rezultatom 3:1 pobedila Novu Goricu iz Slovenije.

Za najboljeg igrača proglašen je Nemanja Stevanović iz Radničkog. Povratniku u redove Kragujevčana, kao i ostalim učesnicima, priznanje je uručio Nebojša Gigović, otac preminulog Aleksandra.

Prvog dana turnira postignuti su sledeći rezultati: Ribnica-Al Kadzia 1:3, Radnički-Nova Gorica 3:0.

Organizator turnira bio je OK Radnički, a mečevi su igrani u sali hotela Šumarice.

Foto: MOSK

ZVEZDA NA NEBU IZNAD KRAGUJEVCA

Autor: Nenad Jakovljević

IN MEMORIAM: ALEKSANDAR GIGOVIĆ GIGA

Aleksandar Gigović (20. april 1983. - 28. jul 2007.) bio je srpski odbojkaš koji je proveo čitavu karijeru igrajući za Radnički iz Kragujevca.

Gigović je počeo da trenira odbojku sa 11 godina. U početku je igrao na poziciji tehničara, ali je kasnije prešao na poziciju primača servisa, i stasao je u odličnog primača. Dolaskom Dejana Brđovića u klub 2002. godine, Radnički je počeo da beleži sjajne rezultate. Veliki deo zasluga za to je pripadao i Gigoviću. U sezoni 2006/2007 Radnički je bio najprijatnije iznenađenje i regularni deo prvenstva završio je na čelnoj poziciji. I Gigović je igrao u neverovatnoj formi. Zbog svojih odličnih igara i velike borbenosti postao je ljubimac publike koja je na svakom meču skandirala njegovo ime. Navijači, ali i svi u klubu, sa velikim entuzijazmom su dočekali početak plej-ofa, očekivajući da će ih popularni Giga predvoditi do prve titule. U prvom meču mlada nada Kragujevčana se povredila. Bez svog najboljeg igrača Radnički biva eliminisan od Ribnice iz Kraljeva.

Ipak, selektor reprezentacije Kolaković je izostavio Gigovića sa spiska igrača za Svetsku Ligu i zbog toga je bio žestoko kritikovan od strane stručne javnosti. Giga dobija poziv da nastupi za univerzitetsku reprezentaciju na Univerzijadi u Bangkoku. Reprezentacija se pripremala za ovo takmičenje u Ivanjici. Nekoliko dana od početka priprema, 28. jula 2007. godine, Gigović je preminuo u snu, dok se odmarao posle jutarnjeg treninga. Njegova iznenadna smrt je šokirala Srbiju i čitavu odbojkašku i sportsku javnost.

Gigović je sahranjen 30. jula 2007. u Kragujevcu, na groblju Bozman. Sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, među kojima i njegovi klupski drugovi, muška i ženska reprezentacija, visoki gradski funkcioneri i funkcioneri saveza.

Ubrzo nakon njegove smrti, klub je doneo odluku da organizuje turnir u znak sećanja na svog najboljeg igrača. Prvi Memorijalni turnir "Aleksandar Gigović" je organizovan 28. septembra 2007. godine, uz učešće Vojvodine, Budućnosti i Rabotničkog. Ovaj međunarodni turnir se igra svake godine pred sam početak prvenstva.

Gigović je 26. decembra 2007, posthumno nagrađen nagradom sportskog društva Radnički. Ovu nagradu je primio njegov otac.

OK RADNIČKI SAJT LIGEFB STRANA 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari