Rukometašima prvi prolećni plen, rukometašicama remi

Rukometašima prvi prolećni plen, rukometašicama remi

RADNIČKI RUTINSKI SAČUVAO LIDERSKU POZICIJU

Rukometaši Radničkog 1964 su u startnoj utakmici prolećnog dela sezone savladali ekipu Topličanin iz Prokuplja rezultatom 26:19 (12:11).

Da utakmica sa ekipom iz Prokuplja neće biti laka, znalo se i pre početka. Rezultatska klackalica na semaforu je dugo trajala, smenjivale su se ekipe u vođstvu sve do pogotka i večeras odličnog Veselina Stevanovića u 20. minutu i dva gola prednosti (10:8). Nedugo zatim Radnički ima i tri razlike (12:9, 25. minut), no žilavi gosti smanjuju i na poluvreme se odlazi rezultatom 12:11.

Početak drugog dela igre je protekao u sličnom ritmu sve do 40. minuta (16:14). Stiče se utisak kao da se čekao trenutak da se "upali mašina" i da Kragujevčani krenu da melju protivnika, a to se dogodilo upravo tada. "Spustio je roletnu" golman Nenad Lekić, koji je brojao do 15 odbranjenih šuteva, pojačana je agresivnost u odbrani i raznovrsna rešenja u napadu, pa je prednost domaćih je počela da raste. Uz par atraktivnih poteza Vukovića, Stanojeva i Tomića, burno propraćenih u publici, domaći igrači rutinski privode utakmicu kraju konačnim rezultatom 26:19.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Dobrosavljević sa šest, Vuković i Tomić sa po pet pogodaka, dok su se kod Prokupčana golgeterski istakli Nikolić sa pet i Stefanović sa četiri postignuta gola.

Igrač utakmice bio je Nenad Lekić.

RK Radnički 1964-Topličanin: 26:19 (12:11)
Kragujevac: Hala Jezero, gledalaca: 150
Sudije: Bojan Dauti, Uroš Minić
Sedmerci: Radnički 4 (3), Topličanin 2 (1)
Isključenja: Radnički 12 min, Topličanin 8 min

Radnički 1964: Blagojević, V. Stevanović 3, Ristić, Mutavdžić, Lekić (15 odbrana), Dobrosavljević 6, Petrović, Vuković 5, Knežević 1, M. Stevanović 2, Stanojev 1, Bogdanović 3, Đerić, Tomić 5, Janićijević, Mrvović

Topličanin: Milosavljević, Dinić, Nikolić 1, Kostić, Nikolić 5, Stankulić 2, Kocić, Jovanović 1, Mladenović 1, Jovanović 2, Dimitrijević (9 odbrana), Stefanović 4, Janićijević 3

Narednog vikenda Radnički putuje u Žitorađu, gde će ih u 13. kolu ugostiti istoimena ekipa.

IZJAVE AKTERA

PODELA PLENA SA LIDEROM

Rukometašice Radničkog 1964 su u 12. kolu Super B lige remizirale pred svojom publikom protiv lidera na tabeli, ekipe Železničara 28:28 (15:12).

Da je neko pre početka utakmice četi Rodoljuba Kurandića ponudio bod, oberučke bi prihvatili, ali tok meča je pokazao da Kragujevčanke mogu da žale za izgubljenim bodom. Ekipa iz Inđije, sastavljena od više prekaljenih, superligaških igračica, važila je za apsolutnog favorita nad najmlađom ekipom lige. Domaće igračice su žestoko krenule, agresivno na svakom milimetru terena u želji da pokažu da je dvorana Jezero neosvojivi bastion. Od 4. minuta i rezultata 2:2 bile su u konstantnom vođstvu, jedan do dva gola prednosti, a prvi put stižu do tri gola razlike pogotkom Jasmine Kolak u 15. minutu (8:5). Gošće stežu u odbrani i lucidnim rešenjima Suzane Miličić u napadu dolaze do izjednačenja u 26. minutu (12:12), ali Radnički munjevitom serijom odlazi na odmor rezultatom 15:12.

I drugi deo igre je krenuo kako se poželeti može za raspoložene i poletne Kragujevčanke koje pogotkom Nevene Aleksić u 38. minutu prvi put imaju "+4" (18:14). Ipak, veliko iskustvo gošći iz Srema dolazi do izražaja. Strpljivom igrom u napadu i "flasterom" u odbrani nad najiskusnijom Kolakovom, prelaze u vođstvo 22:24 u 52. minutu. U tim trenucima se činilo da su Inđijke prelomile meč, ali pitale su se i igračice Radničkog. Frenetičnom borbenošću, požrtvovanjem u odbrani, a u jednom trenutku i bez dve isključene igračice, uspevaju da se vrate u igru, pa u 57. minutu golom kapitena Tijane Petrović i da pređu u vođstvo (27:26). Imale su šansu domaće igračice da osvoje i ceo plen, ali je nade raspršila Jovana Avramović u poslednjem minutu za konačnih 28:28.

Sve igračice Radničkog su pokazale sjajnu borbenost, angažovanje, ali se izdvojila najefikasnija Jasmina Kolak, kapiten Tijana Petrović koja je pružila najbolju partiju od početka sezone, kao i briljantna Amina Hasanović na golu čije su fantastične odbrane vratile u život Radnički kada se lomio rezultat.

Ovim remijem Radnički je zadržao šesto mesto na tabeli sa 11 osvojenih bodova.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Jasmina Kolak sa 11 i Tijana Petrović sa osam pogodaka, dok su se kod gošći istakl Kaitović, Miličić i Zubović sa po pet postignutih golova.

Igrač utakmice bila je Amina Hasanović.

RK Radnički 1964-RK Železničar: 28:28 (15:12)
Kragujevac: Hala Jezero, gledalaca: 200
Sudije: Danijel Stanković, Marjan Stefanović
Sedmerci: Radnički 7 (6), Železničar 10 (7)
Isključenja: Radnički 16 min, Železničar 8 min

Radnički 1964: J. Pojužina (1 odbrana, sedmerac), Đorđević 1, Srećković, Bjelak 4, Simić, Blagojević, Hasanović (12 odbrana), Anja Vlašković, Mikić, Anastasija Vlašković, Todorović, Tina Petrović, Tijana Petrović 8, Kolak 11, Aleksić 4, Ž. Pojužina

Železničar: Kaitović 5, Živkov 3, Kostić, Cvijanović 3, Đorović 1, Mihailović 2, Božanić, Lukić, Miličić 5, Avramović 2, Anjol, Marković 1, Ignjatović, Žak (6 odbrana), Žigić 1, Zubović 5

U 13. kolu ekipa Radničkog će dočekati Kučevo.

IZJAVE AKTERA

Foto: Simona Blagojević 

RK RADNIČKI 1964 SAJTFB STRANAJUTJUBINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html