SPD Radnički, 7. oktobar 2019.

SPD Radnički, 7. oktobar 2019.

KATIĆ PREDVODIO RADNIČKI DO POBEDE NA PREMIJERI

Košarkaši Radničkog pobedom su otvorili novu sezonu u Drugoj ligi Srbije, pošto su sinoć pred oko 800 gledalaca u „SBB hali Jezero“, savladali ekipu Beovuka 72 sa 106:92 (21:23, 24:19, 26:30, 35:20).

Put do trijumfa protiv mlade, ali borbene ekipe iz Beograda nije bio lak, ali je na kraju presudilo iskustvo igrača Radničkog, pre svega kapitena Raška Katića, koji je sa 35 poena predstavljao centralnu figuru susreta.

Agresivnom odbranom na samom startu utakmice, posebno na niskom postu, košarkaši Beovuka kao da su malo poremetili željeni ritam igre Kragujevčana, koji su u većem delu uvodne deonice bili prinuđeni da jure rezultatski zaostatak. I pored odličnih procenata šuta za dva poena i dominacije u skokovima, ekipa trenera Igora Todorovića imala je problema u šutu sa distance, pa je u prvih deset minuta ubacila samo jednu trojku iz jedanaest pokušaja.

Uspeli su, doduše, košarkaši Radničkog da krajem prvog i početkom drugog kvartala u par navrata dođu do rezultatskog egala, ali bi onda po pravilu usledila serija gostiju iz Beograda.

Ipak, zahvaljujući Živanoviću i Katiću, Kragujevčani su polovinom druge deonice preokrenuli rezultat u svoju korist i na desetominutni odmor otišli sa tri poena „viška“ – 45:42.

Bio je to dobar temelj za seriju Radničkog od 10:3 na startu trećeg perioda i prvu dvocifrenu prednost na meču (55:45). Iako je u tim trenucima izgledalo da se utakmica lomi u korist domaćina, mladi igrači Beovuka nisu se predavali i polako su topili rezultatski „minus“, da bi nakon dve uzastopne trojke Panića i Stokića ponovo preokrenuli rezultat u svoju korist (61:62).

Usledio je period igre tokom koga su se ekipe često smenjivale u vođstvu, mada je rezultatska prednost češće bila na strani domaćina. U 33. minutu veliki hendikep zadesio je ekipu trenera Igora Todorovića, pošto je Stefan Živanović dobio tehničku grešku, zbog koje je morao van igre.

Ipak, ovaj detalj kao da je dodatno motivisao košarkaše Radničkog, koji su „dodali gas“ i ubrzo vratili dvocifrenu prednost (85:75). Pokušali su gosti ponovo da odgovore, prepolovili su zaostatak, ali dalje nisu mogli. Kragujevčani su sigurnom igrom u finišu osigurali trijumf i pobrali aplauze publike, koja je u zavidnom broju ispunila tribine „SBB hale Jezero“.

Raško Katić je sa 35 postignutih poena, 12 skokova i 5 asistencija, uz indeks 48, pokazao svoju klasu i zaslužio epititet najkorisnijeg igrača utakmice. Pored Katića, značajan doprinos prvoj pobedi Radničkog u ovoj sezoni dao je i Andreja Stevanović sa 23 poena, 8 asistencija i 5 skokova, a među igračima sa dvocifrenim učinkom našli su se i Stefan Živanović sa 16 i Ivan Nedeljković sa 10 poena.

U ekipi Beovuka prednjačio je Ljubo Popović sa 22 poena, Stokić je ubacio 13, Panić i Krtolina po 12, a Miculović 10 poena.

Radnički - Beovuk 72 106:92 (21:23, 24:19, 26:30, 35:20)

Kragujevac, dvorana SBB hala Jezero - gledalaca: 800
Sudije: I. Ilić, S. Zdravković, D. Stamenković.

Radnički: Stanković 4 (5 sk, 3 izl), Jokić 4, Veljović 2, Stevanović 23 (8 as, 5 sk), Nedeljković 10 (6 as, 6 sk). Šućov 6 (5 as, 3 ukl), Živanović 16 (6 sk), Ilić, Glišović, Marković 6 (6 sk), Katić 35 (5 as, 12 sk, 4 izl), Dimitrijević

Beovuk 72: Miculović 10 (5 as), Stokić 13 (7 as, 3 izl), Drljan 5, Panić 12 (5 sk), Lakić 5, Marjanac 4, Hinić, Krtolina 12, Popović 22 (7 sk), Stevanović 7, Ivošević 2

Narednog vikenda košarkaše Radničkog očekuje prvo gostovanje u novoj sezoni i to protiv novajlije u ligi, ekipe Svetog Đorđa iz Žitišta.

POKLON ZA RADAKOVIĆA

Pred sam početak utakmice između Radničkog i Beovuka 72, sportski direktor Košarkaškog kluba Radnički, Darko Veljović uručio je simboličan poklon Radivoju Radakoviću, kondicionom treneru odbojkaške reprezentacije Srbije koja se nedavno okitila zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu.

Radaković se, inače, tokom leta brinuo o kondiciji košarkaša Radničkog, naročito tokom bazičnog dela priprema na Zlatiboru.

Na ovaj način Košarkaški klub Radnički želeo je da se popularnom „profi“ zahvali na svemu što je učinio za ovaj klub u prethodnom periodu i pokaže koliko je ponosan što ima jednog takvog stručnjaka u svojim redovima.

KKK Radnicki

RADNIČKI NADVISIO I ZEMUNCE

U srpskom okršaju trećeg kola Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca bili su sigurni na gostovanju ekipi Zemuna, rezultatom 11:5, upisavši tako i treći trijumf.

Posle početnog „opipavanja“ snaga u prvoj četvrtini, koju su dobili sa 3:2, Kragujevčani su dodali gas u napadu i poboljšali igru u defanzivi, pa su na odmor otišli sa „plus tri“ (5:2).

U istom ritmu Radnički je nastavio i u drugom poluvremenu i serijom 3:0 stigao do velikih šest golova „viška“ (8:2). Zemunci su na kratko prekinuli seriju protivnika, pogocima sa igračem više (8:4), ali samo na kratko pošto su gosti ponovo vezali tri gola i u poslednju deonicu ušli sa velikom zalihom – 11:4.

Do kraja susreta Šumadinci su održavali stečeno vođstvo i sigurno priveli meč kraju.

Najefikasniji bio je Nebojša Nebojša Toholj sa tri gola, a pratili su ga Stefan Branković, Danil Frolov i Gijom Dino sa po dva.

Kragujevčani nastavljaju u jakom ritmu, pošto ih već u sredu, od 20.45 časova, očekuje gostovanje Medveščaku iz Zagreba.

Zemun - Radnički 5:11 (2:3, 0:2, 2:6, 1:0)

Beograd, bazen 11. april 

Zemun: Tanović, Milošević, Mihailović, Vasiljević 1, Perković 1, Ljubenović 1, Jović, Kecojević, Jovanović, Maksimović 1, V. Vukazić, M. Vukazić, Sretković, Japundžić 1. Trener: Vukotić

Radnički: Dobožanov, Branković 2, Stanojević, Janković, Toholj 3, Frolov 2, Lobov 1, Dino 2, Panić, Radovanlija, Lukić, Tomašević, Todorovski, Pljevančić 1. Trener: Stevanović

VK Radnicki

JEDINSTVO „POČIŠĆENO“ U TRI SETA

Odbojkaši Radničkog su na najbolji mogući način otvorili novu sezonu u BPŠ Super ligi Srbije, pošto su na premijeri u „SBB hali Jezero“ pobedili Jedinstvo iz Stare Pazove sa maksimalnih 3:0 (25:21, 25:23, 25:19).

Za razliku od nekih prethodnih duela ove dve ekipe, koji su kao po pravilu donosili maratonsku bitku u pet setova, Radnički je ovoga puta dobrom igrom, bez većih oscilacija, uspeo da slavi u tri seta na radost ne baš brojne, ali odabrane publike, u kojoj se našao i državni reprezentativac Lazar Ćirović, vlasnik zlatne medalje sa minulog Evropskog prvenstva.

Posle rezultatske „klackalice“ na startu uvodnog seta, Kragujevčani su nakon tehničkog tajm-auta došli do prve osetnije prednosti od pet poena (18:13). Ulaskom iskusnog dizača Radišića ekipa Jedinstva se konsolidovala i prišla na dva poena zaostatka (20:18). Međutim, učenici Ivana Blagojevića nisu imali nameru da ispuste stečenu prednost i poenima kapitena Jekića rešili su ovaj set u svoju korist – 25:21.

Rezignirani gubitkom prvog seta, gosti su silovito krenuli u drugoj deonici i poveli sa 3:0. Ovakav početak seta nije poremetio Kragujevčane, koji su nekoliko „teških“ lopti uspeli da pretvore u poene, da bi asom Stevanovića stigli do preokreta (6:5). Nastavili su domaći u dobrom ritmu, pa su na obavezni predah otišli sa tri poena „viška“ (12:9).

Po povratku na parket, igrači Jedinstva su zaigrali znatno bolje u odbrani, razgoropadio se Stanković koji je vezao dva poena blokom, a ovu mini seriju od četiri uzastopna poena zaključio je Majstorović sa servis linije. Od tog trenutka igralo se maltene poen za poen, sve dok Radnički sa dva dobra bloka nije izbio ponovo na „plus tri“ (21:18). Pokušali su gosti ponovo da uhvate priključak, prišli su na 22:21, ali su Kragujevčani još jednom bolje finiširali i odneli prevagu i u ovom setu – 25:23.

Ništa manje dinamičan u odnosu na prva dva nije bio ni početak trećeg seta. Ponovo je vođstvo često menjalo vlasnika, a čini se da je ulaskom Perovića prijem Radničkog dobio na stabilnosti, što je ulilo značajnu sigurnost i energiju igračima kragujevačkog tima u nastavku seta.

Nemanja Stevanović je počeo da pokazuje zbog čega je bio jedan od glavnih igrača u ekipi Radničkog prethodne sezone, a zapaženu ulogu imao je i dizač Nikola Petrović, koji je pored odlične organizacije igre bio vrlo nezgodan i sa servis linije. Kragujevčani su polako penjali razliku i vrlo brzo došli do šest meč lopti. Čast da stavi tačku na ovaj susret pripala je srednjaku Nikoli Goiću za 25:19 i vredan trijumf Radničkog na premijeri.

Kapiten i korektor Radničkog Vladimir Jekić bio je najbolji akter utakmice sa 19 osvojenih poena. Pratili su ga Nemanja Stevanović sa 13 i Nikola Goić sa 12 poena, od toga 4 blokom.

U ekipi Željka Vukelića jedina svetla tačka bio je srednji bloker Čedomir Stanković sa 9 poena, od toga čak 8 blokom.

Radnički - Jedinstvo 3:0 (25:21, 25:23, 25:19)

Kragujevac, dvorana SBB hala Jezero - gledalaca: 150
Sudije: R. Leko, V. Stojanac

Radnički: Milutinović 5 (1 blk), Goić 12 (4 blk), Pantović (libero), Ristić 5 (2 blk), Petrović 3 (2 asa, 1 blk), Jekić 19 (3 blk), Pantelić (libero), Perović 2 (1 as), Stevanović 13 (2 asa, 1 blk), Krstić. Nisu igrali: Vidović, Trivunić i Matić. Trener: Ivan Blagojević

Jedinstvo: Stanković 9 (8 blk), Radivojević (libero), Ilinčić (libero), Šešut 5 (1 blk), Radišić 1, Majstorović 5 (2 asa), Ćuk 6 (1 blk), Pajić 3, Škrbić 4 (1 as), Mirković, Paravinja, Roljić 6. Trener: Željko Vukelić

Odbojkaši Radničkog biće domaćini i narednog vikenda, kada će ugostiti beogradski Partizan.

OK Radnicki

RADNIČKI PREJAK ZA JAGODINCE

Rukometaši Radničkog su, posle teške i iscrpljujuće borbe, savladali ekipu Jagodine rezultatom 31:29, poluvreme 16:14, u trećem kolu SBRL i tako se izdvojili na čelu tabele sa maksimalnim bodovnim učinkom.

Upozoravao je stručni štab Radničkog da utakmica u Jagodini neće biti nimalo laka, jer je ekipa Jagodine sastavljena od iskunih i prekaljenih igrača. Kragujevčani su poveli i održavali prednost od 2 gola razlike sve do 14. minuta i prvog izjednačenja (kada je bilo 5:5). Nije u tim trenucima funkcionisala najbolje igra gostiju, nije bilo golmanskih intervencija da podupru greške u odbrani, ali se sve to promenilo od polovine poluvremena. Zategli su igrači Radničkog, profunkcionisala je karakteristična agresivna igra u odbrani i golom Radenovića u 20. minutu, na semaforu je pisalo 7:11. Činilo se da je Radnički konačno preuzeo konce igre u svoje ruke, no Jagodinci se vraćaju u igru, par puta dolaze na domak izjednačenja, ali se na veliki odmor ipak odlazi rezultatom 14:16.

Nakon prvih 6 minuta drugog dela igre, Radnički ponovo dolazi do maksimalnih 4 gola prednosti (16:20). Iskustvo domaćih igrača je došlo do izražaja, uigranim kombinacijama u napadu, pa nikako nisu dozvoljavali fizički spremnijim igračima Radničkog da im zadaju konačni udarac. Sve do kraja utakmice Radnički je održavao 2 do 4 gola prednosti, tim vođstvom se i ušlo u neizvesnu završnicu, gde je tačku na utakmicu stavio golman gostiju Ognjen Jovanović sa dve vezane odbrane. Uz sigurne u realizacji Stevanovića, Medića i Kneževića, iako bez dva isključena igrača u završnici, privodi utakmicu kraju konačnim rezultatom 29:31.

U redovima domaćina najefikasniji je bio Aleksandar Stanojević sa 7 pogodaka, dok su kod ekipe Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Dušan Medić i Veselin Stevanović sa po 7 pogodaka. Veselin Stevanović bio je igrač utakmice

RK Jagodina - RK Radnički 29:31 (14:16)

Jagodina, hala Jassa - gledalaca 300

Sudije: Darko Grubački, Dušan Vojvodić
Sedmerci: Jagodina 5 (5), Radnički 5 (5)
Isključenja: Jagodina 4 min, Radnički 6 min

Jagodina: Petrović, Jovanović, Stojanović 3, Matić 4, Jelić 2, Stanojević 7, Mitrović 1, Stevanović 4, Dilić 3, Stefanović 5, Dimitrijević, Avramović

Radnički: Jovanović ( 6 odbrana), Stošić, Ristić, V. Stevanović 7, Mutavdžić, Lekić (3 odbrane), Dobrosavljević 1, Knežević 5, M. Stevanović , Radenović 2, Stanojev, Bogdanović 2, Tomić 5, Janićijević, Medić 7, Petrović

Narednog vikenda Radnički će ugostiti ekipu Žitorađe, u 4. kolu Super B lige.

RK Radnicki

SPD RADNIČKI 


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html