SPD Radnički: Izveštaji, 18. 11. 2019.

SPD Radnički: Izveštaji, 18. 11. 2019.

Košarka

KRAGUJEVAČKO „JEZERO“ NEOSVOJIVA TVRĐAVA ZA ZEMUNCE

U derbiju 7. kola Druge lige Srbije, košarkaši Radničkog su na talasu podrške svojih vernih navijača „Crvenih đavola“ pobedili do ovog kola neporaženu ekipu Zemun Fitofarmacije sa 83:62 (23:16, 11:17, 17:14, 32:15).

U jednoj dinamičnoj utakmici, koju su obeležili prilično slabi procenti šuta obe ekipe, pitanje pobednika rešeno je u završnih deset minuta, kada je do izražaja došlo iskustvo igrača kragujevačkog tima.

Kragujevčani su kontrolisali rezultat tokom čitave uvodne deonice i na prvu obaveznu pauzu otišli su sa sedam poena viška – 23:16.

Uspešno su učenici Igora Todorovića čuvali stečenu zalihu iz prvog perioda igre i tokom većeg dela druge četvrtine, ali su pred odlazak na petnaestominutni odmor gosti uspeli da uhvate pravi napadački ritam i stignu do izjednačenja (33:33).

U treću četvrtinu Radnički je ušao sa pola koša prednosti, da bi Zemunci nakon trojke Uglješe Radulovića u 32. minutu došli do prvog vođstva na utakmici (36:38). Posle revije promašaja u šutu za tri poena na obe strane, domaći tim je u finišu ove deonice izbio na „plus pet“ (50:45), i to pre svega zahvaljujući mladom Nikoli Veljoviću, koji je u tim trenucima odigrao ulogu „X faktora“.

Upravo je pomenuti Veljović svojom trojkom inicirao seriju Radničkog od 5:0 na startu poslednje deonice za osetnih 56:47, a nedugo zatim prednost Kragujevčana nadmašila je jednocifrene okvire, na opštu radost njihovih simpatizera. Zemunci u tim trenucima jednostavno nisu imali pravih rešenja u napadu, pa su košarkaši Radničkog nastavili da penju razliku sve do konačnih 83:62, za zasluženu, šestu pobedu u sezoni.

Kapiten Radničkog Raško Katić bio je najzapaženiji akter u redovima pobedničkog tima sa 19 poena i 10 skokova. Interesantno, bila je ovo četvrta utakmica u sezoni na kojoj je iskusni centar reprezentativnog kalibra ostvario dabl-dabl učinak.

Stefan Živanović je, i pored ne baš zavidnih procenata šuta, pružio značajan doprinos pobedi svog tima u derbiju sa 16 poena, baš kao i Nikola Šućov, koji je ubacio samo poen manje (15). Spisak igrača sa dvocifrenim učinkom u taboru pobednika zaključio je Andreja Stevanović sa 10 poena.

U ekipi iz Zemuna je, kao po običaju, prednjačio Mateja Todorić sa 23 poena, dok je Lazar Nedeljković stao na 12 poena.

RADNIČKI – ZEMUN FITOFARMACIJA 83:62 (23:16, 11:17, 17:14, 32:15)

KRAGUJEVAC
Dvorana: SBB hala Jezero
Gledalaca: 800
Sudije: V. Živković, D. Savić, B. Mali

RADNIČKI: Stevanović 5, Jokić 6, Veljović 6, Stevanović 10, Nedeljković 5, Šućov 15, Živanović 16, Ilić 1, Glišović, Marković, Katić 19. Trener: Igor Todorović

ZEMUN FITOFARMACIJA: Nedeljković 12, Antić 3, Roknić 3, Todorić 23, Drašković 2, Pavelić, Gugović 6, U. Ilić, A. Ilić 4, Radulović 5, Sinik, Stiković 4. Trener: Nenad Stefanović

Ovom pobedom Radnički je ponovo zaseo na čelo tabele sa skorom 6-1, koliko imaju još i Pirot i do ovog kola vodeća Zemun Fitofarmacija.

Narednog vikenda izabranici trenera Igora Todorovića putuju na krajnji sever Srbije, u Suboticu, gde će biti gosti ekipe Spartaka.


Rukomet

POVRATAK RUKOMETAŠA NA POBEDNIČKI KOLOSEK

Rukometaši Radničkog su, sigurnom igrom došli do novih bodova, savladavši ekipu Bele Palanke rezultatom 41:26, poluvreme 21:11, u meču osmog kola Super B lige. Ovom pobedom kragujevački tim se vratio na lidersku poziciju na tabeli, i trenutno ima bod više od Kuršumlije i Hajduk Veljka.

Domaći rukometaši su u meč ušli odlučno, maksimalno angažovano u nameri da povrate samopouzdanje nakon minimalnog poraza u Kuršumliji i dokažu i sebi i svojim navijačima da je to bio trenutak slabostiKragujevčani su dozvolili gostima samo početno vođstvo. Karakteristična, motivisana odbrana je na startu dala rezultat, što je dalo mogućnost za lake golove iz kontranapada. Rastrčani domaćin zabeležio je prvu osetnu prednsot već u sedmom minutu kada je bilo 5:1. Briljirao je Jovanović na golu Radničkog, što je njegovim saigračima dalo niz raznovrsnih opcija u napadu, gde se posebno istakao Mutavdžić u realizaciji kontri. Na odmor su ekipe otišle dvocifrenom prednošću domaćina, 21:11.

Drugi deo igre ništa dobroga nije doneo gostima. Konstantno je rasla prednost domaćih, sve linije su odlično funkcionisale. Jovanović je nastavio u istom ritmu, što je dalo mogućnost stručnom štabu Radničkog da isproba većinu igrača, uigra određene taktičke varijante pred teške mečeve koje im predstoje. U 47. minutu na semaforu je stajalo velikih 15 golova prednosti (32:17) i do kraja je bilo samo pitanje razlike kojom će se meč završiti. U poslednjih desetak minuta, domaći su povukli ručnu, tako da je utakmica završena konačnim rezultatom 41:26.

U redovima Radničkog golgeterski su se istakli Miloš Mutavdžić i Dušan Medić sa po 7 pogodaka, dok su kod gostiju Radosav Stoiljković i Nikola Pavlović postigli po 5 golova.Igrač utakmice – Ognjen Jovanović.

RADNIČKI  – BELA PALANKA 41:26 (21:11)

KRAGUJEVAC
SBB Hala Jezero. Gledalaca: 150
Sudije: Nikola Musić, Stevan Đurašinović
Sedmerci: Radnički 3 (3), Bela Palanka 0 (0)
Isključenja: Radnički 14 min, Bela Palanka 12 min

RADNIČKI: Stošić, Ristić 4, V. Stevanović 3, Mutavdžić 7, Lekić, Dobrosavljević 3, Medić 7, Đerić (3 odbrane), Knežević 6, M. Stevanović 1, Radenović 1, Stanojev 3, Krkotić 2, Bogdanović 4, Jovanović (17 odbrana), Janićijević

BELA PALANKA: Mitrović, Nikolić, Jovanović 4, Ilić, Stoiljković 5, Dimitrijević 3, Kostić 1, Veljković 3, Đorđević 1, Stanković (10 odbrana), Ristić 3, Milanović, Tenkaš, Miljković 1, Lazić (2 odbrane)

Narednog vikenda, Radnički će gostovati u Novoj Varoši, gde će ih dočekati ekipa Zlatara, u utakmici devetog kola Super B lige.

KRAGUJEVČANKE SILOVITO DO NOVIH BODOVA

Rukometašice Radničkog su pobedile ekipu Đerdapa rezultatom 35:15, poluvreme 18:6, u okviru osmog kola Super B lige za žene. Sedmom pobedom, uz jedan remi, Kragujevčanke su učvrstile čelnu poziciju na tabeli sa 15 osvojenih bodova, što je za tri više od drugoplasiranog Bora.

Vođstvom su domaće otvorile utakmicu, a Đerdap je ubrzo izjednačio na 1:1 u 4.minutu, i toliko je trajala rezultatska neizvesnost na parketu SBB hale Jezero. Prepoznatljjiva, agresivna odbrana Kragujevčanki nije dala mira gošćama, koje su u nekim trenucima delovale nemoćno pred bedemom domaćih rukometašica. Široka lepeza u napadu rezultirala je velikom prednošću kragujevačkog sastava, u 18. minutu rezultat je bio 9:1. Na nesreću gošći, razbranila se i Jovana Savić, uz odbranjeni sedmerac rovite Hasanovićeve, pa je ekipa Đerdapa drugi gol postigla tek u 19. minutu. Stručni štab Radničkog je iskoristio priliku da u ovom delu igre pruži šansu igračicama sa manjom minutažom. Radnički je, u tako kombinovanom sastavu, na odmor otišao sa 18:6.

U drugom delu igre, gotovo identična slika na terenu. Kombinovao je šef struke Kurandić, pruživši priliku svim raspoloživim snagama i uigravajući pojedine linije napada i odbrane. Golmanke Radničkog su nastavile u istom stilu, napad je funkcionisao odlično, i uz par atraktivnih prodora Veličkovićeve i Kneževićeve, a uz obilatu asistenciju svih igračica, Radnički je stigao do sedme pobede u prvenstvu, konačnim rezultatom 35:15.

Sve igračice su dale svoj trenutni maksimum i nemerljiv doprinos u novom trijumfu,koji ih velikim koracima vodi ka najvišem plasmanu na kraju jesenje sezone.

U redovima Radničkog najefikasnija je bila Teodora Veličković sa 11 pogodaka, dok je Mileva Knežević dodala 6. Kod gošći se golgeterski istakla Ana Radić Julardžija sa 4 postignuta gola. Igrač utakmice – Teodora Veličković.

Pre same utakmice upriličena je mala svečanost posvećena Jovani Stoiljković, koja je sinoć odigrala 500 – tu utakmicu u profesionalnoj karijeri uz 2222 postignuta gola. Tom prilikom Jovani su uručeni prigodni pokloni, a sve devojke su ponele majicu u njenu čast.

RADNIČKI – ĐERDAP 35:15 (18:6)

KRAGUJEVAC
SBB Hala Jezero. Gledalaca: 150
Sudije: Nemanja Živić,Aleksandar Rilak
Sedmerci: Radnički 6 (4), Đerdap 5 (2)
Isključenja: Radnički 6 min, Đerdap 10 min

RADNIČKI : Nedeljković 1, Veličković 11, Srećković, Bjelak 5, Filipović, Knežević 6, Blagojević, Hasanović (4 odbrane, 2 sedmerca), Vlašković 3, Savić (6 odbrana, sedmerac), K. Petrović 3, Stoiljković 2, Vasić 3, Todorović 1, T. Petrović

ĐERDAP: Grekulović (1 odbrana), Perović 3, Bekerević, Đurović, Đorđević, Dokić, Stojković (6 odbrana), Ranisavljević 3, Radić 4, J. Mitrović 3, A. Mitrović 2

Narednog vikenda, u okviru devetog kola Super B lige, rukometašice Radničkog gostuju u Beogradu poslednjeplasiranoj ekipi Juniora.


Odbojka

LEKCIJA VICEŠAMPIONU U TRI SETA

Odbojkaši Radničkog ostvarili su vrednu pobedu na gostovanju beogradskoj Crvenoj zvezdi u 7. kolu BPŠ Super lige Srbije. Kragujevčani su slavili sa maksimalnih 3:0 u setovima (25:23, 25:19, 25:21), i tako zadržali mesto u samom vrhu tabele.

Iako su se crveno-beli pred ovaj meč pojačali trojicom povratnika, to im ništa nije značilo protiv izuzetno raspoloženih Šumadinaca, koji su sigurnom igrom došli do šestog trijumfa u sezoni.

Sa odličnom energijom su odbojkaši Radničkog ušli u ovu utakmicu i dobrim servisima stekli su prednost od četiri poena polovinom prvog seta (12:8). Prenuli su se za trenutak Beograđani, prišli na samo poen zaostatka (16:15), ali to nije poremetilo izabranike Ivana Blagojevića, koji su na kraju došli do dve vezane set lopte, pri čemu su drugu iskoristili da steknu početnu prednost u setovima.

Nastavili su Kragujevčani u dobrom ritmu i na početku narednog seta, da bi nakon obaveznog predaha izbili na maksimalnih „plus šest“ (16:10). Nije crveno-belima pomogao ni tajm-aut zatražen sa njihove klupe. Radnički je sigurno koračao ka osvajanju još jednog seta, sve do konačnih 25:19.

Nakon rezultatskih turbulencija na početku trećeg seta, četa Ivana Blagojevića uspela je da stekne nešto osetljiviju prednost od tri poena (11:8), koju je manje-više uspešno održavala sve do samog finiša deonice, kada su crveno-beli stigli do izjednačenja (19:19). Tada se „razgoropadio“ kapiten Radničkog Vladimir Jekić i vezao tri poena u nizu za 23:20, a ubrzo je doneo svojoj ekipi i tri meč lopte (24:21). Već prvu je Nikola Goić uspeo da pretvori u poen i konačan trijumf kragujevačkog tima.

Radnički su do šeste pobede u sezoni predvodili Vladimir Jekić sa 18 i Nemanja Stevanović sa 11 poena.

Na drugoj strani, istakao se Milutin Nejić sa 12 poena, dok su po 10 osvojili Aleksandar Gmitrović i Nikola Meljanac.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 0:3 (23:25, 19:25, 21:25)

BEOGRAD
Dvorana: USC Voždovac
Gledalaca: 100
Sudije: Z. Radovanović, A. Balandžić

CRVENA ZVEZDA: Meljanac 10 (2 asa, 2 blk), Jevtić (libero), Petković 2 (2 blk), Tadić 9 (1 blk), U. Nikolić 4 (2 blk), Nejić 12, Dodić, Pavlović, Gmitrović 10, Andonović, Stefanović. Nisu igrali: A. Nikolić, Trifunović, Fet, Jovanović. Trener: Tomislav Kukanjac

RADNIČKI: Milutinović 4 (1 as), Goić 6 (1 as, 1 blk), Ristić 9 (2 asa, 1 blk), Petrović 3 (1 as, 2 blk), Jekić 18 (1 as), Pantelić (libero), Perović, Stevanović 11 (1 as, 1 blk). Nisu igrali: Antić, Pantović, Trivunić, Matić, Krstić. Trener: Ivan Blagojević

Ovom pobedom Radnički je ostao u vrhu tabele sa 16 osvojenih bodova.

S obzirom da je prva utakmica četvrtfinala Kupa Srbije sa Vojvodinom, koja je predviđena za sredu, 20. novembar, u međuvremenu odložena zbog obaveza Novosađana na međunarodnoj sceni, Kragujevčani će imati nešto više vremena za odmor i pripremu naredne prvenstvene utakmice sa subotičkim Spartakom u „SBB hali Jezero“.


Vaterpolo

REMI RADNIČKOG NA VRUĆEM DERBIJU U ŠIBENIKU

U derbiju ligaškog dela Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca odigrali su nerešeno na gostovanju Solarisu iz Šibenika (6:6) i tako osvojili veoma važan bod u okršaju sa najvećim konkurentom za prvo mesto.

Susret neporaženih rivala opravdao je očekivanja, bio je izuzetno tvrd i neizvestan do samog kraja. U pravoj domaćinskoj atmosferi, Solaris je poveo preko Eugena Koprčine, ali je Nikola Lukić sa dva vezana pogotka preokrenuo rezultat – 2:1. Ipak, na prvi predah otišlo se sa nerešenim rezultatom, pošto je Erak iskoristio igrača više (2:2).

Domaćin se vratio u vođstvo u drugoj deonici, preko Mudražije, dok je na drugoj strani Frolov promašio peterac, pa je na poluvremenu bilo 3:2.

Imali su „sunčani“ i „plus dva“, posle uspešne realizacije peterca koji je izazvao buru reakcija (4:2), ali su Šumadinci nisu predavali, pa su početak poslednje deonice dočekali sa samo golom zaostatka – 5:4.

Ipak, Šibenčani su se odmah vratili na dva gola prednosti, pošto je još jednom precizan bio Koprčina (6:4), ali ni to nije poljuljalo izabranike Uroša Stevanovića, koji su na oko dva i po minuta pre kraja u kratko roku vezali dva pogotka preko Gijoma Dina i Filipa Jankovića i došli do izjednačenja (6:6). Imali su potom gosti još nekoliko dobrih prilika da dođu do celog plena, ali su pretili i domaći, no dobra odbrana Kragujevčana, na čelu sa raspoloženim Lazarom Dobožanovim, nije poklekla.

Najefikasniji u timu Radničko sa po dva gola bili su Gijom Dino i Nikola Lukić, kao i Eugen Koprčina na drugoj strani.

Na „Jadranu“ će uslediti dvoipomesečna pauza, posle koje Kragujevčani dočekuju Splitski POŠK, prvog vikenda februara, u poslednjem kolu ligaškog dela, ali ih prethodno očekuje borba za prvi domaći trofej, Kup Srbije, na „fajnal-foru“ u Beogradu, gde im je rival u polufinalu, 30. novembra, Crvena zvezda.

SOLARIS – RADNIČKI 6:6 (2:2, 1:0, 2:2, 1:2)

ŠIBENIK
Bazeni: Crnica. Gledalaca: 400
Sudije: Anđelić (Srbija) i Gavrilović (Hrvatska)

SOLARIS: Šparada, Malenica 1, Erak 1, Štrkalj, Bulat, Herceg, Vlahović 1, Pelicarić, Mudražija 1, Ljubičić, Koprčina 2, Kovačić, Jukić, Sabioni. Trener: Kreković

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 1, Toholj, Frolov, Lobov, Dino 2, Panić, Radovanlija, Lukić 2, Tomašević, Todorovski, Pljevančić. Trener: Stevanović

SPD RADNIČKI 

SPD Radnički Kragujevac


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html