SPD Radnički: Izveštaji, 28. decembar 2019.

SPD Radnički: Izveštaji, 28. decembar 2019.

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCUDRUŽENJE ODBOJKAŠKIH REPREZENTATIVACA I KRAGUJEVAČKIH MALIŠANA

Boravak odbojkaške reprezentacije Srbije u Kragujevcu, Sportsko privredno društvo Radnički iskoristilo je da u hali „Gordana Goca Bogojević“ upriliči zajedničko druženje reprezentativaca i članova mlađih kategorija Odbojkaškog kluba Radnički.

Oko 150 mališana gromoglasnim aplauzom pozdravilo je dolazak državnih reprezentativaca Nikole Jovovića, Dražena Luburića, Lazara Ćirovića i Aleksandra Blagojevića. Prisustvo ovolikog broja dece izazvalo je oduševljenje na licima naših odbojkaških asova, posebno kod Nikole Jovovića, koji se prisetio svojih odbojkaških početaka.

Ne sećam se da je odbojka ikada bila popularizovana na jedan ovakav način. Recimo, moja generacija nije imala tu priliku da se druži sa vrhunskim sportistima, kao ovi klinci danas. Za mene je veoma značajno to što ovoj deci mogu da prenesem neku svoju pozitivnu energiju i odbojkaško znanje, kako bi sa mnogo više želje i motiva pristupili daljim treninzima. Sigurno da svako od ovih dečaka i devojčica ima neke svoje idole, što je jako važno, jer ih upravo to vuče i tera da treniraju, a ako pri tome imaju i podršku roditelja, utoliko bolje. Naravno, kao i u svakom sportu, neko od njih će uspeti da napravi zavidnu karijeru, neko ne, ali ja sam siguran da se među ovom decom nalaze neki budući šampioni i šampionke, izjavio je Jovović.

Organizator igre našeg nacionalnog tima ističe da je prezadovoljan uslovima u Kragujevcu, izrazivši želju da reprezentacija u dogledno vreme ponovo trenira u srcu Šumadije.

Zaista, sve je na vrhunskom nivou, počev od smeštaja, ishrane, pa do uslova za treniranje u „SBB hali Jezero“. Ja se uvek rado vraćam u Kragujevac, gde je, istini za volju, uvek bilo teško igrati, što zbog kvaliteta ekipe Radničkog, što zbog fenomenalne publike. U svakom slučaju, nadam se da ćemo u budućnosti ponovo imati priliku da treniramo ovde, podvukao je Jovović.

I za Dražena Luburića ova akcija predstavlja lepu priliku da se deci svih uzrasta ukaže na prednosti bavljenja odbojkaškim sportom.

Mislim da je ovo zaista lep događaj i prilika da se prisetimo nekih svojih odbojkaških početaka, a ujedno da ovoj deci prenesemo neka svoja iskustva i ukažemo im na sve prednosti bavljenja ovim sportom. Odbojka je sport koji podstiče plemenitost, osećaj za pomaganje drugima i timski duh, a to su sve neke lepe stvari koje treba preneti mlađim generacijama, smatra Luburić.

Pored Lazara Ćirovića i Alekse Matića, na ove pripreme pozvan je još jedan Kragujevčanin Aleksandar Blagojević. Momak koji je karijeru započeo u Radničkom, a trenutno nastupa za novosadsku Vojvodinu, po drugi put je dobio poziv da se priključi pripremama nacionalnog tima.

Za mene je izuzetno zadovoljstvo što sam ponovo u Kragujevcu, gde imam priliku da budem sa svojom porodicom i ujedno treniram sa takvim igračkim veličinama, kao što su Jovović i Luburić. Kragujevac i Radnički su se pokazali kao odlični domaćini i drago mi je što se odbojka ovde polako vraća na staze stare slave, kaže Blagojević.

26-godišnji korektor takođe je imao lepe reči za današnju akciju u hali „Gordana Goca Bogojević“.

Jako je značajno što su se danas ovde pojavili momci koji su osvojili zlatne medalje na proteklom Evropskom prvenstvu. Svakako da je to za svu ovu decu veliki podstrek da nastave da se bave ovim sportom. Kao što je meni nekada idol bio Miljković i ta genracija odbojkaša da počenem da se bavim odbojkom, tako se nadam da će i ovoj deci mnogo značiti jedna ovakva manifestacija. Siguran sam da Srbija ima veliku perspektivu među mlađim generacijama i da je potrebno predano raditi na popularizaciji ne samo odbojke, već i sporta uopšte, dodao je Blagojević.

Naši odbojkaški asovi su sa velikim zadovoljstvom izlazili u susret mališanima, koji su imali veliku želju da popričaju i fotografišu se sa svojim idolima, u želji da sačuvaju uspomenu na jedan ovako lep događaj.PROMOCIJA RUKOMETA U OŠ „MILUTIN I DRAGINJA TODOROVIĆ“

Rukometni klub Radnički nastavio je akciju promocije rukometa, u cilju omasovljenja ovog trofejnog, olimpijskog sporta. Kako bi privukli nove polaznike, treneri mlađih kategorija Radničkog održali su pokazni trening učenicima trećeg i četvrtog razreda u Osnovnoj školi „Milutin i Draginja Todorović“.

Kako je istakla Nina Janićijević, trener omladinske škole, Rukometni klub Radnički ima jasno definisane ciljeve u daljem razvoju kluba, a to je oslonac na sopstvene snage iz omladinskog pogona.

Još jedna promocija rukometa je uspešno organizovanma, ovog puta u jednoj od najvećih gradskih škola. Činjenica kojom smo zadovoljni je da su deca pokazala interesovanje da nauče osnove rukometa, a bilo je I učenika koji su pokazali solidno znanje pravila igre. Prednost ovog sporta je da većina može da se bavi njime bez obzira na konstituciju i telesnu građu. S bzirom na pokazano zanimanje i pažnju dece da nauče što više o osnovama rukometa, očekujem da će se određeni broj priključiti treninzima, shvatiti potrebu za bavljenjem sportom i jednog dana ponosno nositi dres Radničkog, istakla je Nina Janićijević.

Treninzi novih polaznika besplatne škole rukometa, održavaće se u OŠ “Dragiša Luković Španac” sredom i petkom u terminu od 19 časova, a vodiće ih treneri Nina Janićijević i Verko Radosavljević.RADNO VREME BAZENA TOKOM PRAZNIKA

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, zatvoreni bazen u Kragujevcu radiće prema izemenjenom rasporedu:

  • u utorak 31. decembra bazen će raditi do 18 časova;
  • u sredu i četvrtak, 1. i 2. januara, zatvoreni bazen neće raditi;
  • u ponedeljak 6. januara, zatvoreni bazen će raditi do 16 sati,
  • za Božić, 7. januara, bazen neće raditi.
 

SPD RADNIČKI 

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotipSTRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html