SPD Radnički: Izveštaji, 30. decembar 2019.

SPD Radnički: Izveštaji, 30. decembar 2019.

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU



Košarka

KRALJEVČANIMA PRIPAO ŠUMADIJSKI DERBI

Košarkaši kragujevačkog Radničkog zabeležili su drugi poraz u Drugoj ligi Srbije ove sezone, i to na gostovanju kraljevačkoj Slogi, u derbi meču 13. kola – 73:90 (17:16, 11:30, 23:28, 22:16). Na ovaj način Kragujevčani su prekinuli niz od šest uzastopnih pobeda, ali će u 2020. godinu ipak ući kao lideri drugoligaškog karavana.

Znalo se da će gostovanje u Kraljevu predstavljati najveći ispit za četu Igora Todorovića u prvom delu sezone. I zaista, iskusna ekipa Sloge, predvođena doskorašnjom uzdanicom Radničkog Nikolom Kostićem, pokazala se kao izuzetno tvrd orah na kome su Kragujevčani slomili zube.

Presudna je bila druga deonica u kojoj su Kraljevčani stekli dvocifreno vođstvo, koje nisu ispuštali do kraja utakmice. Uzalud su košarkaši Radničkog pokušavali da smanje zaostatak. Domaćin je sigurnom igrom održavao prednost i na kraju se radovao vrednom trijumfu.

Pomenuti Nikola Kostić je sa 18 poena bio najefikasniji u redovima kraljevačkog tima. Poen manje postigao je iskusni Miroslav Radić, dok je Vuk Jovanović zastao na 16 postignutih poena.

U ekipi Radničkog prednjačio je kapiten Raško Katić sa 23 poena i 13 skokova. Stefan Živanović postigao je 17, a Nemanja Stanković 11 poena.

Uprkos ovom porazu Kragujevčani su ostali na čelu tabele sa 24 osvojenih bodova, koliko ima i Zemun Fitofarmacija. Slede ih Sloga i Pirot sa pobedom manje.

Sledi praznična pauza, koja će potrajati do 18. januara, kada su na programu utakmice 14. kola. Radnički će prvi meč u 2020. godini odigrati u Beogradu protiv ekipe Beovuka 72, koju je savladao na ovosezonskoj premijeri u „SBB Jezeru“ (106:92).

KK SLOGA – KK RADNIČKI 90:73 (16:17, 30:11, 28:23, 16:22)

KRALJEVO
Dvorana: Nova hala sportova
Gledalaca: 1 000
Sudije: D. Mizdrak, D. Savić, B. Mali

KK SLOGA: Kostić 18 (9 sk), Đurđević 7, Radić 17 (9 sk), Mirković 9 (7 sk), Sević, Ćućović 9 (6 sk), Čomagić 9 (6 sk), Tomašević 5, Jovanović 16 (5 as). Nisu igrali: Tomić, Spasojević i Vujović. Trener: Saša Pavlović.

KK RADNIČKI: Stanković 11, Jokić 4 (6 sk), Stevanović 3 (12 sk), Nedeljković 5, Šućov 3 (5 as), Živanović 17, Marković 7 (4 izl), Katić 23 (13 sk). Nisu igrali: Veljović, Ilić i Glišović. Trener: Igor Todorović.


„STUDENTKINJE“ SE REVANŠIRALE KRAGUJEVČANKAMA

Košarkašice Radničkog porazom su okončale 2019. godinu. Učenice Nenada Milovanovića su posle velike borbe poklekle na gostovanju niškom Studentu, u utakmici 12. kola Prve ženske lige Srbije – 59:62 (17:9, 12:18, 16:11, 14:24).

Sjajno su Kragujevčanke otvorile meč i prvu četvrtinu okončale sa osam poena „viška“. Nišlijke su u drugoj deonici uspele da uhvate rezultatski priključak, pa se na veliki odmor otišlo sa minimalnom prednošću kragujevačkog tima (29:27).

Na prve poene u nastavku čekalo se više od tri minuta. Zahvaljujući raspoloženoj Bojani Stevanović, Kragujevčanke su u poslednji period igre ušle sa zalihom od sedam poena (45:38).

Držale su košarkašice Radničkog vođstvo sve do pred sam kraj utakmice, kada su Nišlijke serijom 9:1 preokrenule rezultat u svoju korist (60:57). Snežana Čolić je četiri sekunde pre poslednjeg zvuka sirene smanjila na 60:59, ali je odmah potom Marija Petrović sa dva pogođena bacanja zapečatila sudbinu kragujevačkog tima.

„Studentkinje“ su ovim trijumfom okončale niz od pet utakmica bez pobede i ujedno se revanširale Kragujevčankama za poraz u prvom delu takmičenja.

Gorepomenuta Marija Petrović je sa 17 poena bila najefikasnija u redovima pobednika. Sjajnu partiju pružila je i Ntumba Kazadi Tete sa 13 poena i 17 uhvaćenih lopti.

Bojana Stevanović bila je jedina svetla tačka u kragujevačkom timu sa 20 poena. Snežana Čolić ubacila je 13, a kapiten Jelena Prvulović 11 poena.

Na ovoj utakmici debitovale su dve nove igračice Radničkog, Jelena Jozić i povratnica Kristina Jančić. Jozićeva je na parketu provela nešto više od 30 minuta i za to vreme nije uspela da se upiše u listu strelaca, dok je Jančićeva za osam minuta postigla dva poena.

Košarkašice Radničkog su i nakon ovog poraza ostale na petoj poziciji sa 18 osvojenih bodova.

Narednu prvenstvenu utakmicu Kragujevčanke će odigrati 18. januara, i to ponovo u gostima, ovoga puta protiv Vrbas Medele.


Vaterpolo

JUNIORI RADNIČKOG NA FINALNOM TURNIRU KUPA SRBIJE

Juniori Radničkog plasirali su se na završni turnir Kupa Srbije, pošto su na finalnom turniru Kupa regiona, odigranom juče u Kragujevcu, osvojili drugo mesto.

Kragujevčani su savladali valjevski Valis sa 14:7, ali ih je prvog mesta koštao poraz od ekipe Šapca – 14:12. Šapčani su prethodno nadigrali Valjevce sa 15:8.

 

SPD RADNIČKI 

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip






STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html