SPD Radnički: Izveštaji, najave, 21. novembar 2019.

SPD Radnički: Izveštaji, najave, 21. novembar 2019.

KOŠARKAŠICE RADNIČKOG PREKO GRADSKOG RIVALA DO ČETVRTFINALA KUPA SRBIJE

Susret kragujevačkih košarkašica u osmini finala Kupa Srbije doneo je očekivani epilog. Ekipa Radničkog opravdala je epitet favorita u duelu sa gradskim rivalom Radničkim 2016 i ubedljivom pobedom, rezultatom 71:49 (20:15, 16:13, 14:12, 21:9), obezbedila plasman u narednu rundu takmičenja.

Utisak je da su izabranice Nenada Milovanovića prilično potcenile mladu ekipu Radničkog 2016, koja je pružila jak otpor, naročito u prvoj i trećoj četvrtini. Tek u završnih deset minuta košarkašice Radničkog su se uozbiljile i zaigrale na pravom nivou, što je rezultovalo ubedljivim trijumfom.

U prvoj deonici ekipa trenera Milovanovića nikako nije uspevala da nađe pravo rešenje za zonsku odbranu protivnika. Isprobavao je strateg kragujevačkog prvoligaša različite varijante, sa i bez klasične „petice“, da bi tek ulaskom Sare Milošević u finišu ovog perioda, čini se, pronašao dobitnu formulu, jer je upravo njena trojka Radničkom obezbedila zalihu od pet poena uoči početka narednog perioda (20:15).

Druga četvrtina donela je mnogo bolje napadačko izdanje Radničkog. Ubrzale su učenice Nenada Milovanovića protok lopte i ostvarile bolji „spejsing“ u napadu, a kao rezultat svega došla je dvocifrena prednost u završnici ove deonice (35:24).

Na veliki odmor košarkašice Radničkog otišle su sa zalihom od osam poena (36:28), da bi početkom treće četvrtine usledio ogroman pad u njihovoj igri. Maltene punih šest minuta potrajao je košgeterski „post“ ekipe Nenada Milovanovića na startu trećeg perioda igre. Za to vreme učenice Nikole Despotovića napravile su seriju od 10:0 i preuzele vođstvo u svoje ruke.

Ipak, „trgle“ su se košarkašice Radničkog u poslednja četiri minuta ove deonice i ponovo stigle do dvocifrene prednosti (50:40).

U završnom kvartalu učenice Nenada Milovanovića su konačno prikazale svoje pravo lice. „Zategle“ su odbranu, došle do nekoliko lakih poena iz tranzicije i kreirale razliku koju mlada ekipa Radničkog 2016 nije mogla da stigne. Na kraju, Radnički je došao do ubedljivog trijumfa rezultatom 71:49 i plasmana među osam najboljih ekipa u kup takmičenju.

U pobedničkoj ekipi tri igračice prebacile su jednocifren broj poena. Bojana Stevanović je ubacila 12, Milena Marjanović 11, a Sara Milošević 10 poena.

Minela Mehović bila je najefikasnija u ekipi trenera Nikole Despotovića sa 17 poena, dok je Marija Cvijović ubacila 15.

- Odigrali smo jako dobro, naročito u trećoj četvrtini. Ekipa Radničkog je opravdala epitet favorita, ali mislim da ovaj rezultat na kraju ipak nije realan i da je razlika trebala da bude manja. Čestitam protivničkoj ekipi na pobedi, a mojim igračicama na odličnom izdanju, koje predstavlja idealnu uvertiru za utakmicu sa Dugom u nedelju, prokomentarisao je trener Radničkog 2016 Nikola Despotović.

Trener Radničkog Nenad Milovanović priznaje da se pribojavao ovakvog scenarija jer je njegova ekipa tokom prvenstvene pauze trenirala u nekompletnom sastavu, ali da se sve na kraju završilo srećnim epilogom.

- Ukratko, mučili smo se smo sve do zadnje četvrtine. Loše smo napadali njihovu zonsku odbranu, previše se oslanjali na šut spolja koji nas nije išao, a pri tom smo nekim našim propustima u odbrani dopustili protivniku da u jednom trenutku preokrene rezultat u svoju korist. Krajem treće četvrtine uspeli smo da se nekako konsolidujemo, podigli smo intezitet igre u odbrani, došli do par lakih poena iz kontranapada i dvocifrene razlike, sumirao je utiske strateg Radničkog, uz čestitke protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri.

Nakon dve preskočene prepreke u Kupu Srbije, nameće se pitanje kakve su ambicije i krajnji dometi Radničkog u ovom takmičenju.

- Nama se sada otvara put ka polufinalu, budući da u četvrtfinalu najverovatnije idemo na ekipu ŽKA, protiv koje možemo da tražimo pobedu i prolaz u narednu rundu takmičenja. Plasman na završni turnir Kupa Srbije bio bi nesumnjivo veliki uspeh za nas u ovoj sezoni, smatra Milovanović.

Posle uspešno položenog ispita u Kupu Srbije, košarkašice Radničkog već za vikend, tačnije u subotu od 19 časova, očekuje gostovanje beogradskom Partizanu, u utakmici 7. kola Prve ženske lige Srbije.

- Partizan je izuzetno neobična i nepredvidiva ekipa, koja ima malo igračica u rotaciji, ali igra veoma brzo i agresivno, sa dosta kontranapada i šuteva za tri poena. Na nama je da se borimo i pružimo svoj maksimum, uz nadu da ćemo na kraju doći do pobede, podvukao je Milovanović.

Inače, pored Radničkog, plasman u četvrtfinale Kupa Srbije obezbedile su ekipe Girl Basketa, Kraljeva i Crvene zvezde Kombank, dok će preostali četvrtfinalisti biti poznati nakon večerašnjih duela.

STEVANOVIĆEVA IZJAVA POGREŠNO PROTUMAČENA

Trener vaterpolista Radničkog, Uroš Stevanović, osvrnuo se na pogrešno tumačenje njegove izjave iz intervjua za klupski sajt, od strane pojedinih medija, koji su u svom tekstu sami izveli netačne zaključke.

U spornom delu intervjua, Stevanović je govorio o gostovanju Radničkog u Šibeniku, gde je sa domaćim Solarisom odigrao 6:6. On je naveo da se „ono što je trebalo da bude lep derbi i vaterpolo praznik pred prepunim tribinama, zbog nekih stvari pretvorilo u poražavajuću predstavu“. Pojedini mediji su preneli da se ovo odnosi i na reakcije domaćina na sudijske odluke, što je Stevanović opovrgao.

– Zbog pogrešne interpretacije mojih reči od strane nekih novinara, pre svega želim da istaknem da uopšte nismo nezadovoljni domaćinstvom. Naprotiv, naišli smo na najbolji mogući prijem i želeo bih još jednom da se zahvalim Šibenčanima na gostoprimstvu, uslovima i dobroj utakmici. I domaćini i mi smo bili nezadovoljni suđenjem, o čemu smo razogvarali posle meča i dogovorili se da u saradnji sa svim srpskim, hrvatskim i crnogorskim klubovima učinimo nešto po tom pitanju. Suđenje nije bilo toliko neutralno koliko bi trebalo da bude i želja nam je da se to u budućnosti ispravi, kako bi glavni utisak posle utakmica bili igrači, a ne sudije, rekao je Stevanović.

STOILJKOVIĆEVA ODIGRALA 500 UTAKMICA U PROFESIONALNOJ KARIJERI

Na nedavno odigranom prvenstvenom susretu protiv ekipe Đerdapa, rukometašica Radničkog Jovana Stoiljković je obeležila svojevrstan jubilej, odigravši 500. utakmicu u profesionalnoj karijeri uz postignuta 2222 gola. Pre samog meča je upriličena svečanost, na kojoj su joj uručeni pokloni ispred kluba, porodice i zajednice klubova Super B lige, dok su je saigračice dočekale u majicama odštampanim u njenu čast.

Prethodne nedelje sam, kao i obično bila fokusirana na predstojeću utakmicu i nisu mi bila „sumnjiva“ pitanja u klubu i krugu porodice o broju odigranih utakmica i postignutih golova, jer o tome ne vodim računa. Sve je držano u strogoj tajnosti i time je moje iznenađenje i oduševljenje na terenu bilo još veće. Zahvalna sam klubu, zajednici ligaša i porodici koja je uvek bila uz mene. Ovaj jubilej će mi biti još veći podstrek za dalji rad i napredak, kako bi smo ostvarili zacrtani cilj i vratili kragujevački rukomet tamo gde mu je mesto, izjavila je nakon utakmice, vidno uzbuđena Jovana Stoiljković.

Stoiljkovićeva (28) se između sporta i plesa, opredelila za rukomet u desetoj godini života. U karijeri je nastupala za ŽRK Radnički, Železničar iz Inđije, Kučevo, Slogu iz Petrovca, a početkom ove sezone se vratila u rodni grad.



Najave

RADNIČKI TRAŽI PRAVI PUT KROZ „DUDOVU ŠUMU“

Posle važne pobede u susretu sa Zemun Fitofarmacijom proteklog vikenda, košarkaše Radničkog u subotu, 23. novembra od 16 časova očekuje gostovanje subotičkom Spartaku, u okviru 8. kola Druge lige Srbije.

Ekipa trenera Igora Todorovića je pobedom nad Zemuncima povratila samopouzdanje nakon poraza na Crvenom Krstu. Ključ pobede bila je dobra defanzivna rola Kragujevčana, budući da je jedna od napadački najpotentnijih ekipa u ligi svedena na samo 62 ubačena poena.

Recept iz susreta sa Zemuncima košarkaši Radničkog pokušaće da preslikaju i na predstojeće gostovanje u Subotici. Rival je doskorašnji član Košarkaške lige Srbije, koji nakon sedam odigranih kola ima negativan skor 3-4.

Subotičani su silovito krenuli, vezali tri uzastopne pobede na startu sezone, ali su potom ušli u seriju poraza, kojoj se još uvek ne nazire kraj. Dva od četiri vezana poraza košarkaši Spartaka doživeli su pred svojim navijačima. Poslednji se u „Dudovoj šumi“ osladio Pirot, koji je minulog vikenda slavio sa ubedljivih 91:63.

Dakle, Kragujevčane će dočekati očigledno „uzdrmani“ domaćin, koji ima puno problema, naročito u defanzivi. Sa druge strane, napadačka produkcija Subotičana svedena je na dvojicu igrača Filipa Barnu i iskusnog Zorana Krstanovića, pa je na Šumadincima da pronađu pravi način kako bi limitirali njihov učinak. Ukoliko to uspeju da učine, biće na dobrom putu da zabeleže i sedmu pobedu u tekućoj sezoni.

Utakmica 8. kola Druge lige Srbije između Spartaka i Radničkog igra se u subotičkoj hali „Dudova šuma“.

ODBOJKAŠI RADNIČKOG NIŠANE SUBOTIČKE „GOLUBOVE“

Odbojkaši Radničkog u subotu od 18 časova u „SBB hali Jezero“ dočekuju subotički Spartak u utakmici 8. kola BPŠ Super lige Srbije. Kragujevčani će u duelu sa subotičkim „golubovima“ pokušati da nastave seriju dobrih rezultata i sačuvaju poziciju u samom vrhu tabele.

Ekipa trenera Ivana Blagojevića je u petak nadigrala Crvenu zvezdu na Banjici sa maksimalnih 3:0, čime je još jednom pokazala da se sa pravom ubraja među glavne kandidate u borbi za oba domaća trofeja.

Odavno kragujevački tim nije igrao ovako sigurno i beležio dobre rezultate u kontinuitetu. Pri tom, treba imati na umu činjenicu da je konkurencija u ligi ove sezone izuzetno jaka i da će nijanse odlučivati o tome ko će se boriti za titulu, a ko za goli opstanak.

Radnički se, uz novosadsku Vojvodinu, izdvojio kao ekipa sa najkonstantnijom formom. Imali su Kragujevčani padove u pojedinim mečevima, ali su po pravilu uspevali da se dignu i na kraju dođu do pozitivnog ishoda.

Sada je pred četom Ivana Blagojevića još jedan veliki ispit. U „SBB halu Jezero“ stiže ekipa subotičkog Spartaka, koja ima samo dva boda manje u odnosu na kragujevački sastav.

Radi se o ekipi koja je u bliskoj prošlosti često znala da iznenadi Radnički u „Jezeru“, pa su uoči predstojećeg duela sa Subotičanima u taboru Kragujevčana mere opreza podignute na najviši nivo.

Svakako da nas očekuje težak meč. Spartak je ekipa bez izraženog pojedinca u svojim redovima, ali sa izuzetnom timskom igrom. Mi smo u dobroj formi i rešeni da nastavimo niz dobrih rezultata. Mislim da nam je velika prednost domaći teren, jer Spartak nešto slabije igra na gostovanjima. Takođe, njih u toku nedelje očekuje gostovanje u Nišu, u okviru Kupa Srbije, dok je naša kup utakmica sa Vojvodinom odložena, tako da ćemo sigurno biti nešto odmorniji u odnosu na našeg protivnika. U svakom slučaju, priželjkujemo nove bodove i iskreno se nadam da ćemo do njih i doći, izneo je svoja očekivanja pred susret sa Subotičanima Nemanja Opačić, „desna ruka“ trenera Radničkog Ivana Blagojevića.

I srednji bloker Kragujevčana Vuk Milutinović smatra da njegovu ekipu očekuje težak izazov, koji će, nada se, uspeti da savlada i dođe do novih bodova.

Čeka nas dosta teška utakmica u subotu, jer igramo protiv ekipe koja je u jako dobroj formi i sigurno ne dolazi kod nas sa belom zastavom. Iskusna su ekipa koja zna da igra i nisu slučajno pri vrhu tabele. Što se nas tiče, mi u ovu utakmicu ulazimo posle velike pobede u Beogradu, pa se sa pravom nadamo dobrom rezultatu u subotu, iako smo svesni da put do trijumfa neće biti nimalo lak, kaže Milutinović.

U Radničkom su uvereni da će kragujevačka publika prepoznati važnost predstojeće utakmice i da će u značajnom broju ispuniti tribine „SBB hale Jezero“, kako bi pomogla ovim momcima u pohodu ka još jednom trijumfu.

Ulaz je slobodan.

NEMA OPUŠTANJA SA FENJERAŠOM

Rukometašice Radničkog su se ustoličile na liderskom mestu i nemaju nameru da ga prepuste do završetka jesenje sezone. Priliku da zacementiraju svoju poziciju imaju u nedelju 24. novembra sa početkom u 16 časova, kada će u okviru 9. kola Super B lige za žene otputovati u Beograd na megdan ekipi Juniora.

Nakon jedne, za nas relaksirajuće utakmice, koju smo prilično lako dobile protiv Đerdapa, za vikend nas očekuje gostovanje u Beogradu, ekipi Juniora koja je prošle sezone ispala iz Super lige. Iako se naš budući protivnik nalazi na začelju tabele, bez osvojenog boda, za nas, naravno nema opuštanja i kao u svaku utakmicu ulazimo maksimalno skoncentrisane i spremne. Očekujem da ćemo našom prepoznatljivom, agresivnom odbranom i kontrolisanim napadima doći do nova dva boda i učvrstiti se na zasluženom, liderakom mestu na tabeli, najavila je nedeljnu utakmicu golman Radničkog Amina Hasanović.

Utakmica će se odigrati u hali „Slodes“, a pravdu će deliti sudijski par Dejan Marković i Borko Boškov iz Vrbasa.

DOBRIM NAPADOM DO NOVIH BODOVA

Rukometaši Radničkog su igrom i ubedljivom pobedom u prethodnom kolu protiv Bele Palanke, pokazali da će se na njih itekako računati u borbi za vrh tabele i ulazak u Superligu. Prvu priliku da dokažu da su se vratili u pobednički niz imaju već u nedelju 24. novembra od 19 časova u Novoj Varoši, gde će na vrućem terenu u utakmici 9-og kola Super B lige za muškarce, pokušati da prigrabe ceo plen.

U nedelju gostujemo veoma iskusnoj i uvek neugodnoj ekipi “Zlatara”. Krasi ih izuzetno čvrsta igra u odbrani, koju ćemo pokušati da “slomimo” dobrim napadom. Domaćini su ekipa sastavljena od iskusnih igrača sa dugogodišnjim superligaškim stažom. Tim iz Nove Varoši važi za pravu domaćinsku ekipu, koja je neporažena ove sezone na svom terenu. Verujem u svoje saigrače i stručni štab da ćemo otvoriti dobro utakmicu i vratiti se u Kragujevac sa novim bodovima, optimista je pivot Radničkog Ilija Bogdanović.

Utakmica se igra u sportskoj dvorani „Nova Varoš“, a pravdu će deliti sudijski par Branislav Nenadić iz Mladenovca i Darko Stefanović iz Zemuna.

NASTAVAK PROMOCIJE ŠKOLE SPORTA SPD RADNIČKI

Posetom Osnovnoj školi „Natalija Nana Nedeljković“ u naselju Grošnica, Sportsko privredno društvo Radnički nastavilo je akciju promocije svoje škole sporta među kragujevačkim osnovcima.

U ulozi promotera ovoga puta našli su se vaterpolista Lazar Dobožanov, odbojkaš Ivan Perović, košarkaš Nikola Šućov i rukometaš Veselin Stevanović. Oni su se potrudili da deci ukažu na sve prednosti bavljenja sportom kao zdravog načina života i pruže im osnovne informacije u vezi svojih sportskih disciplina.

- Današnja poseta imala je za cilj da deci, nastavnicima i kompletnoj javnosti približi ideje SPD Radnički. U tu svrhu, predstavnici sva četiri kluba koji funkcionišu u sklopu SPD Radnički potrudili su se da prisutnoj deci pruže jasniji uvid u sve ove sportove i ujedno ih upute na koji način se mogu uključiti u naše aktivnosti. Naš cilj je da se deca kroz bavljenje sportom socijalizuju i da iz te mase dečaka i devojčica dobijemo buduće sportske asove, koji će predstavljati naš klub i grad Kragujevac, izjavio je generalni sekretar Sportskog privrednog društva Radnički Ivan Milošević.

Golman Vaterpolo kluba Radnički Lazar Dobožanov ukazao je na sve prednosti bavljenja vaterpolom.

- Pozvao bih svu decu da treniraju vaterpolo, prvenstveno dečake, jer je to jedan muški sport sa dosta kontakata, koji se igra u vodi, i deci omogućava da se druže i steknu vredne uspomene sa brojnih takmičenja. Mislim da ovde u Kragujevcu deca imaju priliku da steknu vrhunsko znanje uz stručne trenere, koji će im sigurno omogućiti da ostvare visoke ciljeve, istakao je Dobožanov.

Sportsko privedno društvo Radnički će u narednom periodu nastaviti sa ovakvim vidom promotivnih aktivnosti i u drugim kragujevačkim školama.

SPD Radnički


SPD RADNIČKI NA „SAJMU SPORTA“ U BEOGRADU

Osmi međunarodni „Sajam sporta“ održava se u periodu od 22. do 24. novembra u Hali 1 Beogradskog sajma. Po prvi put učešće na ovoj manifestaciji uzeće i Sportsko privredno društvo Radnički, koje će na adekvatan način pokušati da prezentuje sportiste i klubove iz svoje brojne porodice.

U okviru Sportskog privrednog društva Radnički funkcionišu četiri kluba: odbojkaški, košarkaški, rukometni i vaterpolo klub. Takođe, Sportskom privrednom društvu Radnički pripadaju i hale „Jezero“ i „Gordana Goca Bogojević“, zatvoreni i otvoreni bazeni u Velikom parku, Sportski centar „Iskra“, kragujevačka kuglana i streljana, kao i „Avantura park“ na Šumaričkom jezeru.

Sportsko privredno društvo Radnički nastalo je iz potrebe objedinjavanja sportskih klubova i sportske infrastrukture u gradu Kragujevcu, a sa ciljem da sportistima svih kategorija pruži najbolje uslove za profesionalno bavljenje sportom i omogući im ostvarenje vrhunskih rezultata.

Učešće na ovogodišnjem „Sajmu sporta“ ljudi iz Sportskog privrednog društva Radnički vide kao priliku da širu javnost upoznaju sa rezultatima rada u proteklih deset meseci postojanja i predstave neke buduće projekte u cilju daljeg razvoja i popularizacije sporta u Kragujevcu.

Sportsko privredno društvo Radnički ove godine biće zastupljeno na zajedničkom štandu sa Sportskim savezom grada Kragujevca.

Napomenimo i to da su organizatori ovogodišnjeg, osmog po redu, međunarodnog „Sajma sporta“ Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sportski savez Srbije i kompanija „Beoexpo“.

Ulaz na „Sajam sporta“ je besplatan za sve posetioce.

SPD RADNIČKI 

SPD Radnički Kragujevac


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html