SPD Radnički: Vesti, 11. 10. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 11. 10. 2020.

Košarka

Katićeva simultanka u „Jezeru“

Košarkaši Radničkog ostvarili su drugu pobedu u Košarkaškoj ligi Srbije. Kragujevčani su na svom parketu savladali aleksinački Napredak u utakmici 3. kola – 91:80 (23:25, 22:28, 23:13, 23:14).

Nakon tesnog poraza u Novom Pazaru proteklog vikenda, učenici Igora Todorovića uspeli su da podignu glave i predvođeni maestralnim kapitenom Raškom Katićem dođu do druge pobede u Košarkaškoj ligi Srbije, i to protiv ove sezone značajno pojačane ekipe Napretka iz Aleksinca.

Obe ekipe su odlično napadački otvorile utakmicu, da bi sredinom prve deonice gosti iz Aleksinca trojkama Ćirkovića došli do prve osetnije prednosti od osam poena (15:23). Zahvaljujući pre svega raspoloženom kapitenu Katiću, koji je samo u ovom periodu igre ubacio 14 poena, domaćin je na prvi obavezni predah otišao sa samo dva poena zaostatka – 23:25.

Početak druge četvrtine donosi veliki nalet Kragujevčana, u vidu serije 7:2, za preokret i vođstvo od 30:27. Gosti su momentalno odgovorili serijom 6:0 i ponovo preuzeli vođstvo (30:33), koje su nekoliko minuta kasnije uspeli da uvećaju na maksimalnih „plus deset“ (35:45).

Ubrzo su košarkaši Radničkog prepolovili zaostatak (40:45), ali su onda zaređali nekoliko promašaja sa linije penala i omogućili gostima da na veliki odmor odu sa prednošću od osam poena – 45:53.

Rezultatska klackalica nastavljena je u trećoj četvrtini. Aleksinčani su početkom ove deonice vratili dvocifrenu prednost (47:57), što je nateralo Šumadince da se uozbilje i najpre ublaže zaostatak, a zatim i preokrenu rezultat u svoju korist (64:60). Izgledalo je u tim trenucima da su gosti u ozbiljnom „kanalu“, ali su Simeunović i Drašković serijom od šest uzastopnih poena trgli svoj tim.

Radnički je u poslednju deonicu ušao sa prednošću od dva poena (68:66), da bi nakon mini serije u režiji Matije Popovića izbio na osetnih 72:66. Usledila je reakcija sa druge strane u vidu serije od šest uzastopnih poena za rezultatsko poravnanje (72:72).

I onda, u trenucima kada se utakmica lomila, sve konce u svoje ruke preuzeo je Raško Katić. Kapiten Kragujevčana bio je nepogrešiv sa poludistance, dovodeći do ludila protivničke igrače, koji mu nisu mogli ništa. Radnički je za tili čas došao do dvocifrene prednosti (85:74) i najavio trijumf.

Da se u potpunosti slomi duh protivničke ekipe pobrinuli su se Andreja Stevanović, koji je na nešto više od dva minuta pre kraja susreta pogodio trojku pod faulom, i Matija Popović, čije je brutalno zakucavanje stavilo tačku na ovaj susret. Pobedničko slavlje moglo je da počne…

Raško Katić, koji će u decembru proslaviti svoj 40. rođendan, pokazao je da klasa ne poznaje godine. Nekadašnji reprezentativac pružio je bez sumnje jednu od najboljih partija u dresu Radničkog, čemu u prilog govori i zbir od 47 indeksnih poena (41 poen, 6 skokova, 7 asistencija, 3 ukradene lopte).

Drugi po učinku u taboru pobedničkog tima bio je Andreja Stevanović sa 23 poena (7 asistencija), a zapažen je bio i Matija Popović, koji je brojci od 15 postignutih poena, pridodao 7 skokova i 5 asistencija.

U ekipi iz Aleksinca istakli su se Nikola Ćirković sa 16 poena (4/7 za tri poena) i Milenko Veljković, koji je ubacio poen manje. Dvocifren broj poena postigli su još i Ivan Saičić – 11 i Andrija Drašković – 10.

Dobro smo otvorili utakmicu i do kraja prvog poluvremena igrali baš onako kako smo se dogovorili. U drugom poluvremenu pokazali smo manjak agresivnosti, ispali smo iz napadačkog ritma i na kraju izgubili sa dvocifrenom razlikom. Ne preostaje nam ništa drugo osim da se potrudimo da što pre zaboravimo ovaj poraz i okrenemo se prvoj narednoj utakmici protiv Tamiša, izneo je svoje impresije nakon utakmice Nikola Ćirković, jedan od najraspoloženijih igrača u redovima Napretka na ovom susretu.

Trener Napretka Nebojša Raičević napomenuo je da je njegov tim računao na pobedu u „Jezeru“, ali da se na kraju ipak vraća kući praznih rukava.

Računali smo da će do izražaja doći naša „duža klupa“ i da će nam upravo to doneti prevagu u ovoj utakmici. Ipak, to se nije dogodilo. Prvo poluvreme smo dobro odigrali, ali smo negde sredinom treće četvrtine počeli da padamo, što je Radnički iskoristio da pređe u vođstvo, koje nije ispuštao do kraja utakmice. Takođe, nismo imali rešenja za Katića, koji je celu utakmicu odigrao na jednom vrhunskom nivou, i zadao domaći zadatak mojim igračima, izjavio je strateg Aleksinčana.

Mladi Čačanin Matija Popović pružio je još jednu dobru partiju u dresu Radničkog i dao značajan doprinos novoj pobedi kragujevačkog tima.

Odigrali smo još jednu dobru napadačku utakmicu. U prvom poluvremenu smo primili malo više poena nego što smo planirali, ali smo to sve nadoknadili u drugom poluvremenu, kada smo uspeli da dođemo do preokreta i pobede, kratko je prokomentarisao Popović.

Trener Radničkog Igor Todorović smatra da je ključ pobede njegove ekipe na ovoj utakmici bila dobra odbrana u drugom poluvremenu.

Nišlijke slavile u srcu Šumadije

Košarkašice Radničkog produžile su niz poraza u Prvoj ženskoj ligi Srbije ove sezone. Bolji od kragujevačkog sastava ovoga puta bio je niški Student, koji je u hali „Gordana Goca Bogojević“ slavio rezultatom 61:51 (17:19, 8:16, 18:8, 18:8).

Ekipa trenera Nenada Milovanovića prikazala je dva različita lica na ovoj utakmici. Posle solidnog izdanja u prvih dvadeset minuta i dvocifrene prednosti na poluvremenu, Kragujevčanke su u nastavku u potpunosti stale i dopustile Nišlijkama da preokrenu tok utakmice u svoju korist.

Tokom većeg dela prvog poluvremena ekipe su bile u rezultatskom egalu i tako sve do samog finiša drugog kvartala, kada su učenice Nenada Milovanovića kreirale seriju 11:0 i na poluvreme otišle sa dvocifrenom prednošću – 35:25.

Bilo je potrebno skoro punih pet minuta da vidimo prve poene u trećoj četvrtini. Kragujevčanke su bezuspešno tražile napadački ritam sa kraja prethodne deonice, što su Nišlijke iskoristile da dođu do rezultatskog poravnanja (43:43).

Ništa novo nije donela ni poslednja deonica. „Crvene“ su nastavile da igraju u kontraritmu, tako da je rezultatska prednost ubrzo prešla na stranu gostujućeg tima i tu ostala sve do isteka svih četrdeset minuta.

Kvartet dvocifrenih u pobedničkoj ekipi predvodila je Vladana Vujisić sa 16 poena. Sledile su je bugarska internacionalka Ana Marija Koliandrova sa 14, Jovana Jeremić sa 12 i Tamara Jovančević, koja je cifri od 10 postignutih poena pridodala i 11 uhvaćenih lopti.

U ekipi trenera Milovanovića najraspoloženija za igru bila je Nina Tešić, koja je utakmicu završila sa 16 poena. Kapiten Jelena Prvulović bila je na korak do dabl-dabl učinka, s obzirom da je upisala 12 poena i podelila 9 asistencija.

Teška utakmica za nas. Znali smo da nas očekuje dobar protivnik, bez obzira što to dosadašnji rezultati ne pokazuju. Posle loše odigranog prvog poluvremena, u nastavku utakmice smo podigli intenzitet igre u odbrani, preokrenuli rezultat u svoju korist i pobedili, izneo je svoje viđenje ove utakmice trener Studenta Ivan Simić.

Njegov kolega na klupi Radničkog Nenad Milovanović nije mogao biti zadovoljan izdanjem svoje ekipe, koja je odigrala daleko ispod prvoligaškog standarda.

Zaslužena pobeda ekipe Studenta. Mnogo su bolje odigrali drugo poluvreme, sa mnogo više želje i borbe u odnosu na moj tim. Mi smo bili solidni u prve dve četvrtine, imali smo deset poena prednosti na poluvremenu, ali su nas veliki broj izgubljenih lopti i loše građenje koša koštali poraza. Jednostavno, nedopustivo je za jednu prvoligašku ekipu da izgubi 30 lopti na jednoj utakmici i protivniku dozvoli 15 ofanzivnih skokova. Očigledno je da kod nas nešto ne štima i da su potrebne određene promene kako bismo bili bolji u nastavku sezone i osigurali opstanak u ligi, zaključio je trener kragujevačkog tima.

Radnički je, zajedno sa subotičkim Spartakom, Novosadskom ŽKA i Vrbasom, u grupi timova koji još uvek čekaju na „prvenac“ u novoj prvoligaškoj sezoni.

U petom kolu, koje je na programu idućeg vikenda, Kragujevčanke očekuje gostovanje bivšem prvaku države Radivoju Koraću.


Rukomet

Radnički dominantnom igrom do premijernih bodova

Rukometaši Radničkog su u okviru drugog kola Arkus Superlige savladali ekipu Šamot 65 iz Aranđelovca rezultatom 33:28, poluvreme 20:13 i tako upisali prve bodove u elitnom takmičenju.

Utakmice između dva večerašnja rivala su uvek donosile neizvesnost i veliku, iscrpljujuću borbu na parketu. U tom tonu je i krenuo večerašnji duel. Rezultatski egal je trajao sve do 16. minuta i rezultata 9:9, mada su domaći igrači u jednom trenutku imali dva gola prednosti, koju su Aranđelovčani brzo anulirali. Od tog trenutka su Kragujevčani zagospodarili terenom, čvrstom odbranom, potpomognuti i večeras odličnim Gemaljevićem, serijom 5:1 preko neuhvatljivog Barudžića dolaze do kapitalne prednosti (14:10, 22. min), koju nametnutim tempom povećavaju i na desetominutni odmor odlaze vođstvom 20:13.

Na startu drugog dela igre, domaćin nastavlja u istom stilu. Granitna odbrana je dala rezultata, lucidna i maštovita igra u napadu je slomila otpor žilavih gostiju i nakon deset minuta igre na semaforu je stajalo + 10 na kontu Radničkog (26:16, 40. min). Rešeni da dokažu da imaju kvalitet za najviše domete, rukometaši Radničkog nisu spuštali „nogu sa gasa“. Sve linije u timu su funkcionisale besprekorno, počev od čuvara mreže Gemaljevića i Petrovića, koji su odbranili četiri sedmerca, preko ubojite bekovske linije Vuković-Prodanović-Stanojević, kojima se pridružio i Stanojev,do stamenog pivota Bogdanovića i brzonogih krila Barudžića i Mutavdžića, svi do jednog su dali značajnan doprinos u osvajanju premijernih bodova. Kada se očekivao rezultatski debakl Aranđelovčana, došlo je do neminovnog opuštanja, što pokazuje i krajnji rezultat 33:28.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Nemanja Vuković i Miloš Barudžić sa po 8 pogodaka, dok su kod gostiju golgeterski najraspoloženiji bili Nemanja Radosavljević sa 9 i Marko Živojinović sa 8 postignutih golova.

Igrač utakmice: Nemanja Vuković (Radnički)

RK Radnički – RK Šamot 65: 33:28 (20:13)

Kragujevac: SBB hala Jezero
Sudije: Branislav Nenadić, Darko Stefanović
Sedmerci: Radnički 3 (3), Šamot 65 10 (6)
Isključenja: Radnički 18 min, Šamot 65 14 min

Radnički: Gemaljević (12 odbrana i 2 sedmerca), Vuković 7, Stošić, Prodanović 3, Mutavdžić 2, Petrovič (2 odbrane i 2 sedmerca), Dobrosavljević, Barudžić 7, Knežević 2, Utvić, Stevanović, Đerić, Stanojev 2, Stanojević 4, Bogdanović 6, Jovanović.

Šamot 65: Simonović, Preković 1, Ilić 2, Ranković 1, Avramović 1, Radosavljević 9, Živojinović 8, Anić, Kukić, Simić (3 odbrane), Spasić, Lomić 1, Milinić 4, Živković, Stojković 1, Mitrović (7 odbrana).

Narednog vikenda u okviru trećeg kola Arkus superlige, ekipa Radničkog će gostovati u Nišu, ekipi Železničara. 

PREPORUKA SPDR

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip 

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html