SPD Radnički: Vesti, 15. 10. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 15. 10. 2020.

Odbojka

Odbojkaši Radničkog odlaze na megdan „fenjerašu“

Posle serije teških mečeva na startu nove sezone u BPŠ Superligi Srbije, odbojkaše Radničkog u naredna dva kola očekuje, bar na papiru, nešto lakši posao. Tako će Kragujevčani u okviru 6. kola, u subotu od 17 časova, izaći na megdan ekipi Novog Pazara, koja još uvek čeka na prve bodove u ovoj sezoni.

Šumadinci su u utorak uveče slavili na svom parketu protiv beogradskog Partizana i vratili se na pobednički kolosek, sa kog su na trenutak skrenuli nakon neplaniranog poraza u Požarevcu. Četa Dragana Kobiljskog je posle promenljivih partija u prethodnih pet kola čvrsto rešena da konačno ustali formu i odlučno krene u proboj ka samom vrhu tabele.

Mi smo sagradili jedan dobar ambijent i stabilnost u igri, a onda smo preskočili čitavo jedno kolo, na šta se nadovezala povreda Hamzagića i poraz u Požarevcu od veoma motivisane ekipe Mladog radnika. To nas je sve poljuljalo i zato moramo što pre da vratimo onaj nivo samopouzdanja koji nas je krasio još prilikom trijumfa nad Crvenom zvezdom u Beogradu, pojašnjava Dragan Kobiljski, trener kragujevačkog tima.

Kragujevčane u naredna dva kola očekuje nešto lakši raspored i utakmice protiv ekipa iz donjeg dela tabele. Već u subotu odbojkaši Radničkog imaju lepu priliku da uknjiže svoj četvrti trijumf u sezoni i to na gostovanju poslednjeplasiranom Novom Pazaru.

Nekadašnji osvajač Kupa Srbije još uvek čeka na svoje prve bodove u ovoj superligaškoj sezoni. Ekipa trenera Dragana Bonića je u dosadašnjih pet utakmica uspela da osvoji samo jedan set, što je prilično poražavajući podatak.

Međutim, kao kontraargument treba istaći činjenicu da su Pazarci uspeli da „otkinu“ set vodećoj Ribnici i da su propisno namučili beogradski Partizan u „Pendiku“. Evidentno je da ovoj ekipi fali iskustva i rutine, kako bi se ravnopravno nosila sa ostalim superligaškim ekipama.

U svakom slučaju, odbojkaši Radničkog u „Pendik“ stižu sa oreolom favorita, ali isto tako svesni činjenice da im svaki vid opuštanja može pokvariti prvobitnu računicu.

Naravno da nama pripada uloga favorita, ali sam uveren da će to biti još jedna teška i iscrpljujuća utakmica za nas. Jednostavno, mi u Novi Pazar moramo da odemo po pobedu, a ne da čekamo da nam se protivnik sam preda. Samo uz pravi pristup i odgovornost u igri možemo doći do očekivanog trijumfa, podvlači Kobiljski.


Rukomet

Kragujevčanke ciljaju premijerne bodove

Rukometašice Radničkog će nakon startnog poraza od favorizovane Naise, imati priliku da ubeleže prve superligaške bodove u subotu 17. oktobra u SBB hali Jezero, gde će ugostiti ekipu Mladosti iz Nove Pazove i ujedno im se revanširati za nesrećan poraz u osmini finala Kupa protekle sezone.

Ekipa Mladosti iz Nove Pazove je veoma kvalitetna, iskusna, nama dobro poznata ekipa sa kojom očekujemo dobar i neizvestan duel. Težak poraz protiv Naise u prethodnom kolu nije uticao na naše ambicije i samo nam je pokazao da nijedna utakmica neće biti laka. Radili smo na ispravljanju greškama iz tog duela i željno iščekujemo prve bodove u Super Ligi Srbije. Kao i uvek, borićemo se do poslednje sekunde da bi bodovi ostali u Kragujevcu, najavila je subotnji duel zamenik kapitena Radničkog Tijana Petrović.

Početak utakmice je zakazan za 18 časova, a pravdu će deliti sudijski par Branislav Đokić i Boban Blagojević iz Jagodine.

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen video-link sa direktnim prenosom utakmice.

UŽIVO:



Košarka

Kragujevčanke gostuju neporaženom Koraću

Košarkašice Radničkog u subotu od 17 časova gostuju nekadašnjem šampionu Srbije, ekipi Radivoja Koraća, koja ne zna za poraz u dosadašnjem delu sezone.

Četiri kola je proteklo, a ekipa trenera Nenada Milovanovića još uvek čeka na prvu pobedu u Prvoj ženskoj ligi Srbije ove sezone. Posledica je to prilično nepovoljnog rasporeda na samom startu sezone, ali i mladosti i neiskustva igračica kragujevačkog tima, od kojih većina po prvi put nastupa u prvoligaškoj konkurenciji.

Na sve to nadovezali su se i problemi sa povredama, a najnoviji peh dogodio se kapitenu Jeleni Prvulović, koja će zbog rupture mišića lista biti primorana da napravi određenu pauzu.

Početak prvenstva nije protekao u skladu sa našim očekivanjima, ali naravno da ništa nije izgubljeno. Tek nas očekuju važne utakmice u kojima ćemo pokušati da popravimo utisak. Dobro treniramo i spremamo se za naredne takmičarske izazove, poručuje Ajša Hadžić, jedna od mlađih igračica u ekipi trenera Milovanovića.

Kragujevčanke će i ovog vikenda biti na teškom ispitu, s obzirom ih očekuje gostovanje ekipi Radivoja Koraća, koja ima maksimalan učinak nakon četiri odigrana kola.

Radi se o najefikasnijoj ekipi u ligi, koja u svojim redovima ima dve Amerikanke, Sabrinu Hejns i Saru Lumis. „Žućkove naslednice“ su prikazale prilično sigurnu igru u prethodne četiri utakmice, a posebno su bile raspoložene u duelu sa subotičkim Spartakom, kome su ubacile preko 100 poena i slavile pobedu sa više od 50 poena razlike.

O ekipi Koraća ne treba puno pričati. U pitanju je jedna ambiciozna i odlična ekipa, koja je poznata po tome da igra presing tokom cele utakmice. Mi ćemo biti oslabljene na ovom gostovanju, ali ćemo se potruditi da pružimo što je moguće jači otpor protivniku, dodaje Hadžićeva.

Ono što može da pruži tračak nade Kragujevčankama uoči predstojećeg gostovanja, jeste pozitivan skor u susretima sa beogradskim timom prethodne sezone. Naime, Radnički je slavio u oba ligaška duela – u Kragujevcu je bilo 83:78, a u Beogradu 70:69 u korist kragujevačkog tima. Ove dve ekipe trebale su da se sastanu i na startu plej-ofa, ali je onda buknula epidemija koronavirusa, pa je sezona naglo prekinuta.


Vaterpolo

Osmorica igrača i trener Radničkog u seniorskoj reprezentaciji

Čak osmorica igrača Radničkog i jedan trener, pozvani su na pripreme seniorske reprezentacije Srbije, koje će se održati u Beogradu, od 19. do 22. oktobra.

Na pirpremama će se naći igrači iz domaćih klubova, a među 22 pozvana igrača najviše je vaterpolista iz kragujevačkog tima: Lazar Dobožanov, Marko Radulović, Nebojša Toholj, Nikola Lukić, Luka Pljevančić, Nemanja Stanojevic, Strahinja Rašović i Stefan Branković.

Pored selektora Dejana Savića, u stručnom štabu naći će se još dve naše vaterpolo legende Vladimir Vujasinović i Aleksandar Ćirić iz Novog Beograda, a u odabranom društvu je i Miloš Ostojić, mladi trener golmana Radničkog.

Poziv je dobilo i šest igrača Novog Beograda: Dimitrije Rističević, Petar Tomić, Milos Ćuk, Draško Gogov, Petar Mitrović i Vasilije Martinović; četiri iz Crvene zvezde: Marko Radović, Gavril Subotić, Vuk Milojević i Vladimir Mišović; i isto toliko iz Šapca: Đorđe Vučinić, Petar Velkić, Radoslav Filipović i Ognjen Stojanović.

PREPORUKA SPDR

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip 

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 
 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html