SPD Radnički: Vesti, 19. 6. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 19. 6. 2020.

REPREZENTATIVAC DOBOŽANOV ČUVA MREŽU RADNIČKOG I NAREDNE SEZONE

Još jedna potvrda da će kragujevački Radnički uz velika pojačanja koja svakodnevno pristižu sačuvati i okosnicu tima koja je bila deo velikih uspeha u minulim sezonama je produžetak saradnje sa reprezentativnim golmanom Lazarom Dobožanovim, veoma važnom karikom i jednim od ključnih igrača.

Da ovaj dvadesetčetvorogodišnjak predstavlja ozbiljan zalog za budućnost, govori i to što je bio učesnik prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, a trenutno se nalazi na pripremama reprezentacije Srbije.

Naredna sezona njemu će biti treća uzastopna, a ukupno četvrta u Radničkom, u kom se, kako tvrdi, oseća kao kod kuće.

- Odlučio sam da ostanem u Radničkom, jer je to jedna veoma zdrava sredina u kojoj svi zajedno rastemo. Osećam se kao da je to moj klub i osećam veliku pripadnost klubu, istakao je Dobožanov.

Mladi golman smatra da je ovo prava sredina za sportiste i da se produžetak saradnje nijednog trenutka nije dovodio u pitanje.

- Imamo perfektne uslove za rad, što se toga tiče nikada nije bilo problema. Kragujevac je odličan grad za sportiste, imamo sve što je potrebno da se posvetimo sportu, a pored toga i dosta sadržaja za slobodno vreme. Živ je grad i, što je bitno, ljudi nas podržavaju, dolaze na naše utakmice i prave prelepu atmosferu, kazao je Dobožanov.

On je dodao da je atmosfera u klubu odlična i da su zapaženi rezultati plod dobrog rada i hemije koja vlada među svim članovima.

- Svi smo bliski i zajedno smo, kako u bazenu tako i van njega. Ekipa je veoma perspektivna i sa novim pojačanjima možemo da pravimo još bolje rezultate u budućnosti. Imamo odličnog trenera Urosa Stevanovića koji uvek zna kako da sklopi sve kockice i da nas vodi kroz svaku situaciju. Rano je da se priča, ali mislim da ekipa ima veliki potencijal, kako na domaćoj tako i na evropskoj sceni, rekao je Dobožanov.

Ovaj Bečejac smatra da mu igranje u Radničkom pomaže da ostane u reprezentativnoj formi.

- Mnogo mi znači rad u ovakvom klubu, jer se jako dobro trenira i napredujemo kroz svaku utakmicu. To smo pokazali prošle sezone, gde smo iz utakmice u utakmicu pružali sve bolje partije. Mislim da sam mnogo napredovao u Radničkom i stekao potrebno samopouzdanje, što je jako bitno za golmana. Željno iščekujem sledeću sezonu i očekujem da će to biti još jedan veliki korak napred, zaključio je Dobožanov.

FINALE PRVENSTVA REGIONA ZA JUNIORE U KRAGUJEVCU

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca biće domaćin finalnog turnira Prvenstva regiona centralne, južne i zapadne Srbije, za juniore (2001. i mlađi) u petak i subotu na bazenu SPD Radnički.

Biće to prvo zvanično takmičenje mlađih kategorija posle tromesečne pauze zbog epidemije koronavirusa.

Kragujevčani će ugostiti ekipe Šapca, Valisa iz Valjeva i Naisa iz Niša.

RASPORED TURNIRA:

Petak 19. jun - I kolo

  • 19:45 Radnički - Šabac
  • 21:00 Valis - Nais

Subota 20. jun - II kolo i III kolo

  • 8:30 Šabac - Valis
  • 9:45 Radnički - Nais
  • 18.45 Nais - Šabac
  • 20.00 Radnički - Valis

ŽKK RADNIČKI ČUVA KAPITENA: JELENA PRVULOVIĆ I NAREDNE SEZONE U CRVENOM

Kapiten ŽKK Radnički Jelena Prvulović braniće boje kragujevačkog kluba i u narednoj takmičarskoj sezoni.

Mada je tokom svoje karijere promenila veliki broj klubova, 28-godišnja Boranka uvek se sa zadovoljstvom vraćala u Kragujevac i svoj Radnički. Tako je bilo i pre dve godine, kada je odlučila da pomogne kragujevačkom klubu u povratničkom pohodu na Prvu žensku ligu Srbije.

Pored nespornih igračkih kvaliteta, Jelena Prvulović je neko ko svojom harizmom i autoritetom, kako na terenu, tako i van njega, pruža značajan doprinos ekipi. Zbog toga i ne čudi što su se čelnici Radničkog potrudili da je zadrže u svom jatu.

Veoma sam srećna što ću šestu sezonu u svojoj karijeri nositi dres Radničkog. Veliko mi je zadovoljstvo što sam deo jednog od najorganizovanijih klubova u državi. Zahvalila bih se upravi na ukazanom poverenju, koje ću se potruditi da opravdam na parketu, poručila je Prvulović.

Radnički je proteklu sezonu, naglo prekinutu epidemijom koronavirusa, okončao na solidnoj petoj poziciji.

U nastupajući sezonu kragujevački klub će ući sa znatno izmenjenim i podmlađenim sastavom. Radnički su u međuvremenu napustile Snežana Čolić, Aleksandra Jevrić, Jelena Jozić, Sofija Jovanović i Anja Tasić, a plan je da se roster popuni nekolicinom mladih i talentovanih igračica izredova gradskog drugoligaša, Radničkog 2016.

To naravno ne umanjuje takmičarske ambicije "crvenih dama", koje će se potruditi da i u novoj sezoni ostave dobar utisak.

Ja sam po prirodi uvek optimista, a budući da je Radnički izuzetno ambiciozan klub, iskreno se nadam dobrim rezultatima u narednoj sezoni. Mislim da imamo potencijal da budemo jedno od prijatnijih iznenađenja u ligi, smatra Jelena Prvulović.

TRAKIĆEVA PETA TITULA U KROS TRIATLONU

Prvo triatlonsko takmičenje u svetu pogođenom pandemijom virusa kovid-19 održano je na Šumaričkom jezeru u Kragujevcu, gde su se najbolji srpski triatlonci nadmetali u okviru državnog prvenstva u kros triatlonu. Član Kluba ekstremnih sportova Kragujevac Strahinja Trakić odneo je pobedu u glavnoj trci kod muškaraca, dok je njegova klupska koleginica Iva Pavlović trijumfovala u ženskoj konkurenciji.

Trka na Šumaričkom jezeru izazvala je veliko interesovanje, ne samo u domaćim okvirima, već i u čitavom svetu, čemu u prilog ide i prisustvo brojnih novinara Svetske triatlonske unije. Klub ekstremnih sportova Kragujevac, Sportsko privredno društvo Radnički i Srpska triatlonska unija, kao organizatori takmičenja, svojski su se potrudili da pošalju lepu sliku u svet, u čemu su po svemu sudeći i uspeli.

- Organizacija jednog ovakvog takmičenja zahteva puno truda, energije i finansijskih sredstava, tako da smo ponosni na sve ono što smo učinili. Kros triatlon je prilično zahtevna disciplina, koja podrazumeva vožnju planinskog bicikla i trčanje po off-road terenu, i zaista smo srećni što nije bilo nekih većih povreda takmičara, posebno jer je ovo prva trka posle višemesečne pauze prouzrokovane virusom lovid-19, sumirao je utiske Marko Pavlović, predsednik Upravnog odbora Kluba ekstremnih sportova Kragujevac i jedan od organizatora takmičenja.

Organizatorima je pošlo za rukom da na jednom mestu okupe sam "krem" srpskog triatlona, predvođen Ognjenom Stojanovićem i Strahinjom Trakićem.

- Ognjen Stojanović je desetostruki prvak Balkana, neko ko je pre dve godine ubrajan među trideset najboljih triatlonaca na svetu. Samo njegovo učešće na ovoj trci je izuzetno značajno za promociju srpskog triatlona. Naravno, tu je i naš takmičar Strahinja Trakić, koji je po peti put u svojoj karijeri uspeo da se okiti titulom državnog prvaka u kros triatlonu. Izuzetno smo ponosni na njega, kao i na našu Ivu Pavlović, koja je trijumfovala u ženskoj konkurenciji, ponosno ističe Pavlović.

Strahinja Trakić je prošlog leta bio sprečen da nastupi pred svojom publikom, što ga je dodatno motivisalo da ove godine uloži maksimalan trud kako bi se domogao svoje pete titule državnog prvaka u kros triatlonu. Iako je naspram sebe imao žestoku konkurenciju, Trakić je zahvaljujući izvrsnom poznavanju konfiguracije terena uspeo da prvi prođe kroz cilj, ostavivši iza sebe Ognjena Stojanovića i Nikolu Medana.

- Presrećan sam što sam uspeo da dođem do svoje pete titule prvaka države u kros triatlonu. Takođe, izuzetno mi je drago što je na ovoj trci nastupio i moj veliki prijatelj i rival Ognjen Stojanović, koji se posle nekoliko godina pauze i trkanja u međunarodnim okvirima ponovo vratio na domaću scenu. To je ovom takmičenju dalo jednu posebnu draž, kaže Trakić, koga već narednog vikenda očekuje Kup Srbije na sprint distanci u Pančevu, a odmah zatim i državno prvenstvo na olimpijskoj distanci.

Glavnu trku u ženskoj konkurenciji obeležila je jedna od najmlađih učesnica, 15-godišnja Iva Pavlović, koja je trijumfovala ispred Lane Gavrilović i Valentine Vuković. Njoj je takođe pripalo prvo mesto i u konkurenciji kadetkinja.

- Bila je izuzetno jaka konkurencija i teška staza. Bila sam ubeđena da ću biti druga, ali sam na kraju uspela da pobedim i veoma sam srećna zbog toga. Nastaviću da treniram još jačim intenzitetom i nadam se da će mi se uskoro pružiti prilika da nastupim i na nekom od međunarodnih takmičenja, izjavila je mlada Kragujevčanka.

Prvenstvo u kros triatlonu biće ujedno i poslednje triatlonsko takmičenje u Kragujevcu ove godine.

Kalendar je prilično zgusnut. Sva domaća takmičenja su maltene "spakovana" u naredna dva-tri meseca, a na sve to dodajmo i neka potencijalna takmičenja u svetu krajem leta, tako da nema dovoljno vremena za pripremu i organizaciju jednog ovakvog takmičenja, pojašnjava Pavlović.

Pored glavnih trka u muškoj i ženskoj konkurenciji, održane su još i srednja i mala trka, na kojima je učešće uzeo veliki broj mališana iz svih krajeva Srbije.

Foto: Srpska triatlonska unija

NOVI KOŠEVI U SBB JEZERU

Sportsko privredno društvo Radnički neprekidno radi na poboljšanju trenažnih uslova u svim objektima pod svojom ingerencijom. Tako su pre par dana u SBB halu Jezero postavljeni novi koševi, dopremljeni direktno iz beogradske Štark arene.

Ova donacija je plod uspešne poslovne saradnje Sportskog privrednog društva Radnički i rukovodstva Štark Arene, na čelu sa direktorom Goranom Grbovićem. Radi se o samo jednoj u nizu inovacija, kojom SPD Radnički nastoji da unapredi uslove za rad i treninge svih svojih sportista, kako bi im se omogućilo ostvarivanje najboljih mogućih rezultata.

- Nema sportskog terena u gradu koji u proteklom periodu nije u potpunosti rekonstruisan ili unapređen na neki način. U skladu sa tim, potrudili smo se da malo "osvežimo" i SBB halu Jezero, tako da smo posredstvom naših prijatelja iz beogradske Štark arene obezbedili dva potpuno nova koša, koji će košarkašima Radničkog omogućiti da se što bolje pripreme za takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije naredne sezone. Naravno, velika zahvalnost ide i na račun grada Kragujevca koji je omogućio našim sportistima najbolje moguće uslove, a oni će tu podršku sigurno znati da uzvrate dobrim rezultatima i sportskim ponašanjem na terenu, poručio je Bojan Ilić, direktor SPD Radnički.

Zamena dotrajalih koševa obradovala je i košarkaše Radničkog koji su sa velikim nestrpljenjem čekali trenutak kada će moći da isprobaju nove koševe. Naravno, biće potreban određeni period adaptacije na nove obruče, ali s obzirom da nova sezona startuje tek u oktobru, Kragujevčani imaju dovoljno vremena.

- Sigurno je da će igračima biti neophodan jedan period adaptacije na nove obruče. Imamo dovoljno vremena za to, budući da je tek kraj juna, a da nas tek očekuje period priprema za novu sezonu, koja bi, ukoliko situacija sa korona virusom bude stabilna, trebala da startuje sredinom oktobra, napominje trener košarkaša Radničkog Igor Todorović, koji je nedavno produžio saradnju sa kragujevačkim klubom.

Postavljanje novih koševa sigurno će podići entuzijazam na treninzima košarkaša i pospešiti njihovu želju za napretkom, naročito kod mlađih igrača. U susret novoj sezoni, u kojoj će se Radnički nadmetati u najkvalitetnijem rangu takmičenja KLS, među košarkašima kragujevačkog kluba provejava neskriveni optimizam i želja za dokazivanjem u elitnom društvu.

- Na našu veliku žalost, situacija sa koronavirusom sprečila nas je da proteklu sezonu okončamo na parketu, što je bila velika želja svih nas u klubu. Ipak, važno je da smo ostvarili svoj planirani cilj i vratili Kragujevac tamo gde košarkaški pripada. Sada nas očekuje takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije, što će biti jedno novo iskustvo, posebno za nas mlađe igrače, koji smo tek nedavno "okusili" prve minute u seniorskoj košarci. Imamo zaista sjajne uslove za treniranje, koji se, kao što vidimo, neprekidno unapređuju, tako da nam ostaje da predstojeći period iskoristimo da se što bolje spremimo za start nove sezone, istakao je mladi košarkaš Radničkog Nikola Stanković. 

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020



STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html