SPD Radnički: Vesti, 27. 9. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 27. 9. 2020.

Odbojka

Kragujevčani „ugasili“ Zvezdu

Odbojkaši Radničkog ponovo su na pobedničkom koloseku. Ekipa trenera Dragana Kobiljskog pružila je sjajnu partiju na gostovanju beogradskoj Crvenoj zvezdi i slavila je sa maksimalnih 3:0 u setovima – 25:19, 25:20 i 25:23.

Kragujevčani su u ovaj meč ušli silno motivisani, rešeni da poprave utisak nakon poraza od Niša u prethodnom kolu. Sa druge strane, „crveno-beli“ su bili nemoćni da se suprotstave veoma raspoloženom rivalu, koji je baš kao i prošle sezone odneo ceo plen iz dvorane USC „Voždovac“.

Već je prvi set nagovestio konačan epilog ovog susreta. Šumadinci su uvodnu deonicu odigrali praktično bez greške (25:19) i stekli početnu prednost u setovima.

U drugom setu razigrao se korektor Kragujevčana Irfan Hamzagić, koji je bio nerešiva enigma za Beograđane. Radnički je tako dobio i ovaj set (25:20) i došao na korak do konačnog trijumfa.

Da je završni korak najteži, pokazao je treći set, u kome su „crveno-beli“ pružili najžešći otpor Šumadincima. Imali su domaći u par navrata i pet poena prednosti, ali im je u završnici seta ponestalo snage i koncentracije, što su izabranici Dragana Kobiljskog znali da iskoriste i preokrenu rezultat u svoju korist. Tačku je stavio najbolji pojedinac susreta Irfan Hamzagić za 25:23 i konačnih 3:0 u setovima.

Korektor Kragujevčana je utakmicu završio sa 19 osvojenih poena, a dvocifren u pobedničkom timu bio je još kapiten Nemanja Dukić sa 10 poena.

Kod domaćina Andonović je nanizao 13, a Dodić 10 poena.

Radnički je ovom pobedom izbio na treće mesto superligaške tabele sa šest osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirana Vojvodina. U vođstvu je kraljevačka Ribnica sa maksimalnih devet bodova.

U sledećem kolu Šumadinci dočekuju Partizan Soccer.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 0:3 (19:25, 20:25, 23:25)

BEOGRAD
Dvorana: USC „Voždovac“.
Sudije: Predrag Balandžić, Goran Gradinski.

CRVENA ZVEZDA: Meljanac 7, Jevtić (libero), Sinđelić 1, Č. Stanković 7, Tadić 2, Eremić, Popović 1, Dodić 10, Andonović 13, Stefanović. Nisu igrali: Trifunović (libero), Ilić i D. Stanković. Trener: Tomislav Kukanjac.

RADNIČKI: Milutinović 1, Goić 4, Lopar 8, Ivanković, Ivković 1, Dukić 10, Pantović (libero), Hamzagić 19, Nejić 8. Nisu igrali: Petrović, Ristić i Matić. Trener: Dragan Kobiljski


Vaterpolo

Fantastičan preokret Radničkog posle minus pet na derbiju u Šapcu

Posle šestoipomesečne pauze usled epidemije koronavirusa, vaterpolisti Radničkog vratili su se u bazen i to na velika vrata, pobedom na derbi gostovanju Šapcu, rezultatom 14:13, u meču koji su započeli sa minusom od pet golova.

Ovi timovi u poslednje dve godine vodili su velike borbe za trofeje, a u ovaj duel ušli su silno pojačani, a na kraju su se Kragujevčani zasluženo radovali.

Šumadinci su loše startovali, što je domaćin iskoristio i na krilima Vučinića i Stojanovića već posle šest minuta poveo sa 5:0. Kragujevčani su se probudili tek posle sedam minuta igre i golom Strahinje Rašovića nagovestili da se neće tako lako predati.

Zaigrali su potom izabranici Uroša Stevanovića bolje i u odbrani, pa su golovima Rašovića, Radulovića i Ukropine u finišu poluvremena prišli na samo gol zaostatka – 7:6 i u potpunosti se vratili u igru.

Borba se rasplamsala u nastavku susreta i u bazenu je viđen pravi derbi, kakav se i očekivao. Već u prvom napadu Kragujevčani su prvi put izjednačili preko Toholja, a potom se igralo gol za gol. Šapčani su se tri puta vraćali u vođstvo, Šumadinci sva tri puta poravnavali rezultat, pa se u poslednju deonicu ušlo sa nerešenim rezultatom (10:10), iako su i gosti imali nekoliko dobrih prilika za preokret.

Radnički je nastavio u istom ritmu pa je sasvim zasluženo preokrenuo rezultat, pogotkom ruskog centra Nikite Kruga, četiri i po minuta kraja, da bi zatim, posle izjednačenja Marka Jankovića, došao i do plus dva, golovima Lukića i Radulovića (14:12). Neizvesnost je minut i po pre kraja vratio Filip Gardašević, pogotkom sa igračem više (14:13). Imali su domaći još jedan napad sa igračem više i u samom finišu, ali je Dobožanov uspeo da skine udarac.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Strahinja Rašović sa pet golova, koliko je postigao i Đorđe Vučinić na drugoj strani. Rašovića su pratili Ukropina sa tri gola i Radulović sa dva, a po jedan su dodali Stanojević, Krug, Toholj i Lukić.

Već u drugom kolu Kragujevčane očekuje još jedan derbi, sa ekipom Novog Beograda, koja je u prvom kolu ubedljivo nadigrala Banjicu sa 19:2.

Šabac – Radnički 13:14 (5:1, 2:5, 3:4, 3:4)

ŠABAC – Gradski bazen. Bez prisustva publike. Sudije: Virijević i Stanojević.

ŠABAC: Filipović, Eraković, Marković, Repanović, Tkač, Ilić, Vučinić 5, Gardašević 2, Janković 2, Tonković, Stojanović 3, Velkić 1, Vukadinović, Ćetković. Trener: Nikolić.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 5, Stanojević 1, Janković, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 3, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 1, Panić, Todorovski, Radulović 2. Trener: Stevanović.


Košarka

Košarkaši Radničkog ubedljivi na startu KLS

Košarkaši Radničkog uspešno su započeli povratničku sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije. Kragujevčani su na premijeri u svom „Jezeru“ bili ubedljivi u susretu sa ekipom Vršca – 105:85 (33:22, 28:17, 18:28, 26:18).

Od samog starta utakmice bio je primetan izraženi voljni momenat među igračima kragujevačkog tima, koji su očigledno bili rešeni da ostave što je moguće bolji utisak na premijeri.

Već u prvoj četvrtini izabranici Igora Todorovića demonstrirali su svoje najjače atribute iz prošle sezone, a to su pre svega agresivna odbrana, dominacija na niskom postu i odlična selekcija šuta. Zbog toga i ne čudi što su već u prvih pet minuta utakmice napravili seriju 15:3.

Tek se ulaskom Amerikanaca Dženkinsa napad Vrščana pomerio sa mrtve tačke, ali su domaći sigurnim šutevima van linije 6,75 metara, pre svega raspoloženog Ivana Nedeljkovića koji je u ovom periodu igre šutirao bez promašaja (4/4), uspeli da do isteka prve deonice ostanu u dvocifrenom „plusu“ – 33:22.

U drugoj četvrtini raspucao se i novajlija Filip Dumić, koji je u saglasju sa Stevanovićem i Katićem vodio Radnički do maksimalnih „plus 27“ – 54:27.

Na odmor su Kragujevčani otišli sa 22 poena „viška“ – 61:39, a jedini razlog za brigu predstavljala je činjenica da su Andreja Stevanović i Raško Katić ušli u problem sa ličnim greškama.

Upravo iz tog razloga, trener Šumadinaca Igor Todorović odlučio je da odmori svoja dva glavna igrača na početku treće četvrtine, kako bi ih sačuvao za samu završnicu meča. Gosti su to iskoristili da uhvate kakav-takav rezultatski priključak, čemu su u velikoj meri kumovali i košarkaši domaćeg tima sa nekoliko „prodatih“ lopti. Predvođeni raspoloženim duom Živanović-Dimić, Vrščani su ovu četvrtinu završili sa „samo“ 12 poena zaostatka – 79:67.

U međuvremenu, Katić je zbog pet penala morao van igre, a ubrzo za njim i Andreja Stevanović, pa su tako odgovornost u svoje ruke morali da preuzmu Filip Dumić i Stefan Đorđević, novajlije u redovima kragujevačkog tima. I dok je Dumić „sipao“ spolja, iskusni Đorđević je pokazao da će predstavljati dostojnu alternativu Rašku Katiću u reketu.

Kragujevčani su tako bez većih problema uspeli da privedu ovu utakmicu kraju, a bilo je prostora i da najmlađi članovi kragujevačke ekipe Mihailo Jocić, Novak Denović i Marko Đorđević upišu prve minute u najvišem rangu takmičenja.

Na listi strelaca u pobedničkom timu prednjačio je Andreja Stevanović sa 24 poena, uz 7 skokova i 4 asistencije. Filip Dumić je svoju odličnu partiju na debiju u dresu Radničkog krunisao dabl-dabl učinkom – 18 poena i 12 asistencija, a dvocifreni u kragujevačkom sastavu bili su još Nedeljković sa 17, kapiten Katić sa 16 i Milosavljević sa 10 poena.

Kod gostiju iz Vršca najraspoloženiji za igru bio je Miloš Dimić sa 18 poena i 6 asistencija. Živanović i Jeković ubacili su po 15, Amerikanac Dženkins 12, a Pavlović 11 poena.

Gostima iz Vršca večerašnji poraz u „Jezeru“ prilično je teško pao, a posebno njihovom kapitenu Milošu Savoviću.

Ne znam šta da kažem, osim da me je prvi put nakon svih ovih godina igranja za ovaj klub i u ovoj ligi toliko sramota da sam jedva izašao pred medije. Mislim da je sramotan način na koji smo ušli u utakmicu i odigrali ovih četrdeset minuta. Moramo da iz ovog poraza izađemo jači i da smognemo snage da nastavimo dalje, procedio je kroz zube vidno razočarani kapiten Vrščana.

Trener ekipe Vršca Zoran Todorović smatra da je nedostatak igrača na pozicijama jedan i pet kumovao ubedljivom porazu njegove ekipe.

Videlo se da ne možemo da igramo bez klasične petice i da pod hitno moramo da odreagujemo i dovedemo pojačanje pod košem. Takođe, imali smo i problem na poziciji organizatora igre, pošto je Jovanović imao problema povredom, a Filip Simić nam se priključuje od utorka. Loše smo ušli u utakmicu i taj slab početak nas je koštao poraza. Imali smo dosta problema prilikom defanzivnih rotacija na samom početku utakmice, ostavljali dosta prostora za otvorene šuteve protivničkim igračima, koje su oni pogađali. Samo u prvom poluvremenu primili smo 61 poen, što dovoljno govori koliko smo loše odigrali u fazi odbrane. Na nama je da se nekako konsolidujemo do utakmice sa Tamišom, jer ćemo u suprotnom imati velikih problema u nastavku sezone, ocenjuje strateg Vrščana.

U kragujevačkom timu su presrećni ostvarenom pobedom na premijeri, koja je plod jedne temeljne pripreme utakmice i dobre energije među igračima Radničkog na parketu.

Dugo smo se spremali za ovu utakmicu. Znali smo da je Vršac neugodan protivnik i da u svom sastavu ima iskusne igrače koji već duži niz igraju u ovom rangu takmičenja. Mi smo dobro taktički spremili utakmicu, izašli na teren veoma motivisani i spremni da damo sve od sebe. Na kraju smo zasluženo nagrađeni pobedom, izneo je svoje utiske najefikasniji akter susreta Andreja Stevanović.

Strateg Kragujevčana Igor Todorović mogao je da bude zadovoljan izdanjem svoje ekipe na premijeri u KLS, ali je i pored ubedljive pobede uočio par nedostataka koje je potrebno korigovati u narednom periodu.

Prikazali smo dva različita lica na ovoj utakmici. U prvom poluvremenu smo u potpunosti kontrolisali igru, delovali sigurno u odbrani i imali dobar protok lopte u napadu, kao i visoke procente šuta. Očekivao sam da će ekipa Vršca reagovati u trećoj četvrtini, što se i desilo. Zaigrali su agresivnije u odbrani po celom terenu, na šta mi nismo odgovorili na pravi način. Pri tom smo zbog pet ličnih grešaka ostali bez Katića i Stevanovića, ali su srećom ovi mlađi igrači uspeli da iznesu utakmicu do kraja. Gledaćemo da te pozitivne stvari u našoj igri, kojih je bilo na pretek, ponovimo i u narednim utakmicama, a da uočene nedostatke pokušamo da popravimo, jasan je Todorović.

Trener kragujevačkog tima pohvalio je učinak novajlija, a naročito Filipa Dumića i Stefana Đorđevića, koji su pokazali da će predstavljati značajna pojačanja u ovogodišnjem rosteru.

Dumić je bio „prva violina“ u smislu organizacije napada. Odigrao je 38 minuta na vrhunskom nivou i pokazao da je izuzetan momak i veliki profesionalac. Falio nam je jedan takav igrač na poziciji plejmejkera, koji zna kada treba stati na loptu, kada treba dati pas… Takođe, Stefan Đorđević je potpuno ravnopravno odmenio Raška Katića i upravo smo njegovim poenima iz reketa uspeli da privedemo utakmicu željenom kraju, konstatovao je Todorović.

Narednog vikenda košarkaše Radničkog očekuje prvo gostovanje u sezoni, i to neugodnoj ekipi Novog Pazara.

KK RADNIČKI – KK VRŠAC 105:85 (33:22, 28:17, 18:28, 26:18)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“
Sudije: Uroš Obrknežević, Marko Pecelj, Miloš Hadžić

KK RADNIČKI: Jocić, Popović 7, Dumić 18, Nedeljković 17, Milosavljević 10, Stevanović 24, Katić 16, Veljović 5, Denović, M. Đorđević, S. Đorđević 8. Nije igrao: Glišović. Trener: Igor Todorović.

KK VRŠAC: Milošević 3, Jovanović 7, Nedeljković, Dženkins 12, Gazibegović 3, Savović 1, Dimić 18, Živanović 15, Pavlović 11, Jeković 15. Nisu igrali: Dukić i Majstorović. Trener: Zoran Todorović.

Kragujevčanke otvorile sezonu porazom

Na startu nove sezone u Prvoj ženskoj ligi Srbije, košarkašice kragujevačkog Radničkog doživele su ubedljiv poraz na gostovanju jednom od glavnih favorita za titulu, beogradskoj Crvenoj zvezdi – 70:96 (22:27, 9:26, 14:28, 25:15).

Znale su Kragujevčanke da ih očekuje teško gostovanje u Beogradu protiv izuzetno mlade, poletne i talentovane ekipe, željne dokazivanja. I pored toga, nadale su se učenice Nenada Milovanovića da neće tako lako „prodati kožu“ „crveno-belim“ košarkašicama i da će pružiti jači otpor favorizovanom protivniku.

Nakon solidne prve četvrtine u kojoj su ubacile 22 poena, Kragujevčanke su u drugoj deonici u potpunosti napadački podbacile i postigle svega devet poena. To se, neminovno, odrazilo na rezultat, pa su Beograđanke već na poluvremenu stekle zavidnu zalihu od 22 poena prednosti (53:31), koja im je garantovala znatno laganiji posao u nastavku meča.

Tokom treće deonice prednost domaće ekipe dodatno je narasla, tako da su izabranice trenera Milovanovića dovedene pred vrata ubedljivog poraza. Ipak, u poslednjem kvartalu Kragujevčanke su uspele da smanje zaostatak za nekih desetak poena i time makar malo ublaže poraz.

U pobedničkoj ekipi istakla se Nadežda Nedeljkov sa 23 poena, Marija Avlijaš je dodala 15, a kapiten Ivana Katanić 13 poena, uz 10 uspešnih dodavanja. Spisak dvocifrenih „crveno-belih“ košarkašica zaključile su Maša Janković sa 12 i Jovana Spasovski sa 10 poena.

Najbolji utisak u redovima kragujevačkog tima ostavila je Minela Mehović sa 19 poena, a dvocifren učinak ostvarila je još samo Nina Tešić sa 10 postignutih poena.

Već u sredu košarkašice Radničkog očekuje još jedan težak ispit, kada će u okviru 2. kola ugostiti beogradski Partizan 1953.



Teniski klub Radnički u saradnji sa SPD Radnički, organizuje Sportski dan za Minju na terenima u Velikom parku u subotu 3. oktobra sa početkom u 10 časova. Prijave će se vršiti na sledećim lokacijama: Rush Lounge & Bar, OK bar, kafe Porta i kafe Felix

Kotizacija po osobi po disciplini iznosi 500 dinara. Svako može da se prijavi na više sportova, uz napomenu na mestu prijave. Prijavljivanje je u navedenim kafićima do četvrtka 1. oktobra.

Na Sportskom danu mogu da učestvuju i deca, uz posebnu napomenu na mestu prijave.

Vreme trajanja mečeva i vreme učešća će biti objavljeno na zvaničnom nalogu. 

Kontakt-telefoni za dodatne informacije za discipline: 

  • tenis - 063/1129079 Sava
  • košarka i trojke - 060/3108016 Marko 
  • odbojka - 065/2075848 Nenad

PREPORUKE SPD RADNIČKI:

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html