SPD Radnički: Vesti, 6. 8. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 6. 8. 2020.

Vaterpolo

Dogovorena saradnja Radničkog i Trebinjaca

Direktor Vaterpolo kluba Radnički Jugoslav Vasović i koordinator mlađih selekcija Sportskog privrednog društva Radnički Srećko Otović boravili su u Trebinju, gde je na sastanku sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem, dogovorena saradnja sa lokalnim Sportskim društvom Leotar.

Saradnja bi trebalo da bude ozvaničena u narednom periodu, potpisivanjem memoranduma.

– U Trebinju planiraju da podignu vaterpolo na viši nivo i mi želimo da im u tome pomognemo. Uskoro bi u tom gradu trebalo da bude završena i izgradnja zatvorenog bazena, pa će se samim tim stvoriti i bolji uslovi za razvoj ovog sporta. Mislimo da je u ovom trenutku najvažnije školovanje trenera, pa je već dogovoreno da uskoro jedan trener iz Trebinja dođe u Kragujevac na obuku. Razgovarali smo i o ostalim oblicima i fazama saradnje, o kojima će nešto više biti poznato po ozvaničenju saradnje, rekao je Vasović.

Sastanku je prisustvovao i selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić koji je ispred Vaterpolo saveza Srbije pružio punu podršku razvoju vodenih i svih ostalih sportova u Trebinju i obećao da će na otvaranju ovog kompleksa srpski nacionalni tim odigrati prijateljski meč, kao i da će u tom gradu odraditi pripreme.

Deca Radničkog oslonac kluba

Kragujevčani Uglješa Panić i Jovan Tanasijević produžili su ugovore sa Radničkim, pa je izvesno da će i u narednim sezonama okosnicu kragujevačkog kluba činiti vaterpolisti iz sopstvenog pogona, uz nekoliko kvalitetnih pojačanja.

To je model po kom Radnički planira dugoročno funkcionisanje, a da ima budućnost pokazuju i rezultati mlađih selekcija koje u poslednjih nekoliko godina gotovo zagarantovano donose trofeje i medalje sa najjačih takmičenja.

Upravo je na krilima momaka koji su sve o vaterpolu naučili u kragujevačkoj školi Radnički 2016. godine krenuo od nule i za četiri sezone došao do osvajanja Kupa Srbije i Regionalne A2 lige. Zanimljivo da većina tih igrača još uvek ima juniorski status i da je budućnost tek pred njima.

Panić (20) i Tanasijević (19) su deo svih pomenutih uspeha i vaterpolisti sa najdužim stažom u Radničkom, pošto su tu još od početka kragujevačke vaterpolo priče – sezone 2012/2013. Uz Nemanju Stanojevića, Panić je lider po broju odigranih utakmica za Radnički, jer je od 2016. godine upisao 92 nastupa za prvi tim, dok je povremeni juniorski reprezentativac Tanasijević odigrao 70 mečeva.

Podsetimo, ugovore sa Radničkim produžili su i članovi vicešampionskog tima Srbije sa nedavnog Svetskog prvenstva za juniore: Nemanja Stanojević, Luka Pljevančić i Stefan Branković, još uvek aktivni juniori, kao i povremeni juniorski reprezentativac Nikola Stanković.

U klubu su ostali i nešto iskusniji igrači, Lazar Dobožanov, Nebojša Toholj, Nikola Lukić, Filip Janković i Stefan Todorovski, dok su kao nova pojačanja za sada predstavljeni Miloš Miličić i Marko Radulović.

Tu je i plejada igrača iz mlađih selekcija koji kucaju na vrata prvog tima, među kojima i kragujevački trio kadetskih reprezentativaca: Bogdan Gavrilović, Radosav Virijević, Zoran Poznanović, koji je već dobijao šansu u najjačem sastavu.

Todorovski kompletirao golmanski tandem Radničkog

Posle golmana reprezentacije Srbije Lazara Dobožanova, i drugi čuvar mreže Radničkog Stefan Todorovski produžio je ugovor sa klubom, pa će njih dvojica i naredne sezone činiti golmanski tandem, uz nekoliko mladića iz juniorskog pogona koji sve češće dobijaju šansu.

Ovaj dvadesetdvogodišnjak prve korake načinio je u Partizanu, a posle šest sezona u "crno-belom" taboru, proveo je sedam u ekipi Crvene zvezde. Prošao je i mlađe reprezentativne selekcije Srbije, a u Kragujevac je stigao prošlog leta, sa reputacijom najboljeg golmana Evropskog prvenstva za juniore 2015. godine.

– U Radnički sam došao jer sam čuo da se ovde jako dobro radi i da je ovo najbolja sredina za napredak. U prošloj sezoni sam se u to i uverio i zaista sam prezadovoljan kako sve funkcioniše u klubu, od uprave, preko trenera, do igrača. Mislim da će sve to potrajati. U klubu vlada izuzetno zdrava atmosfera, radi se jako kvalitetno i nije bilo dileme oko nastavka saradnje, istakao je Todorovski.

Kao produkt kvalitetnog rada, u Kragujevac sve češće stižu i trofeji, pa su tako u protekloj sezoni osvojeni Kup Srbije i Regionalna A2 liga, dok je Prvenstvo otkazano zbog epidemije koronavirusa.

– Zadovoljan sam prošlom sezonom, osvojili smo Kup i A2 ligu i mislim da smo mogli mnogo i u Prvenstvu. Što se mojih igara lično tiče, uvek može bolje. I klub i ja imamo dosta prostora za napredak i siguran sam da ćemo se zajedno uzdizati. Bez obzira koja se takmičanja budu igrala u predstojećoj sezoni, očekuju nas kvalitetne utakmice, kroz koje ćemo svi imati šansu da napredujemo. Nadam se da će sledeća sezona biti uspešna kao ova, zaključio je Todorovski.

Odbojka

Juniorski reprezentativac u redovima Radničkog

Vuk Ivanković, talentovani juniorski reprezentativac, koji pokriva poziciju primača, novo je pojačanje Odbojkaškog kluba Radnički. Nakon prethodne, veoma usprešne sezone, koja je prekinuta usled epidemiološke situacije, Radnički se pozabavio dovođenjem adekvatnih pojačanja na deficitarnim pozicijama. Povratak na stare staze i vreme kada je klub bio u samom vrhu odbojkaškog neba Srbije, upotpuniće mlad i uspešan primač Ivanković.

- Srećan sam što ću naredni period u karijeri provesti u Radničkom. Čuo sam, a sad sam se i uverio da je klub organizovan na izuzetnom nivou. Smatram da sam izabrao sredinu po meri moje karijere u ovom trenutku i da ću napraviti značajan iskorak. Na treninzima se kvalitetno radi, atmosfera je odlična. Na meni je da treniram, radim i da se nametnem, kako bih postao standardan član prve postave, naglasio je mladi Ivanković.

Vuk je rođen 1999. godine u Gornjem Milanovcu, gde je sa 13 godina započeo karijeru u matičnom Metalac-Takovu, a potom je nastupao i za novosadsku Vojvodinu. Prošao je sve selekcije državnog tima, počev od pionirske, preko kadetske, pa sve do juniorske reprezentacije i predstavlja veliku nadu srpske odbojke.

- Ambicije nam se poklapaju, a to je da u svaku utakmicu uđemo sa velikom željom za pobedom, da izborimo plasman u plej-of i neki od evropskih kupova, a pokušaćemo da napadnemo i domaće trofeje. Uveren sam da ćemo pružiti snažan otpor svim ekipama i da će SBB hala Jezero predstavljati neosvojiv bastion, zaključio je Vuk Ivanković koji je potpisao četvorogodišnji ugovor sa kragujevačkim Superligašem.

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html