Šumadija nadigrala Novosadsku ŽKA

Šumadija nadigrala Novosadsku ŽKA

Košarkašice Šumadije savladale su u Kragujevcu Novosadsku žensku košarkašku akademiju rezultatom 75:70 (17:21, 24:19, 14:14, 20:16). Šumadija je upisala treći trijumf, dok je NŽKA ostala na jednoj pobedi.

Važnost utakmice uslovila je da većim delom gledamo rezultatski izjednačenu utakmicu. U prvoj četvrtini rivali su se desetak puta smenjivali u vođstvu, da bi boljim finišom gošće stekle četiri poena prednosti - 21:17. Domaćin je obilato koristio odsustvo Jelene Mitrović i preko raspoložene Kristine Jančić, koja je postigla devet poena u uvodnim minutama, održavao priključak za NŽKA koja je imala više raspoloženih igračica, pre svih Anastasiju Podunavac.

Do najveće prednosti gošće su stigle posle trojke Lare Radulović u 12. minutu za 26:17. Usledio je period u kome je domaćin uspeo da se vrati u igru, pre svega zahvaljujući kapitenu Kristini Milošević. Poenima Jančić domaćin je u 16. minutu izjednačio na 35:35, vrlo brzo serijom 10:0 poveo sa 41:35. Na odmor je domaći tim otišao sa minimalnom prednošću posle trojke Ivane Branžovski za 41:40.

Do 28. minuta Šumadija je održavala prednost koja je uglavnom iznosila između tri i pet poena, da bi trojkom Ane Perić gošće u 28. minutu izjednačile na 51:51. Rezultatski je treća četvrtina na kraju završila nerešenim ishodom, pa je domaćin u poslednju četvrtinu ušao sa poenom prednosti - 55:54.

Šumadija je utakmicu prelomila sredinom poslednje četvrtine. Serijom 7:0 koju je završila Milošević trojkom, domaćin je u 37. minutu poveo sa 72:62. Tačku na ovaj meč stavila je još jednom trojkom Milošević za 75:65 u 39. minutu.

U pobedničkom timu izdvojila se trojka Milošević-Jančić- Lazareska. Milošević je bila najefikasnija sa 24 poena (7 asistencija), Jančić je postigla 19 (7 skokova), dok je Lazareska uz 18 poena imala 10 skokova i šest asistencija.

Kod gošći Anastasija Podunavac je postigla 22 poena (7 skokova), dok je Lara Radulović ubacila 17 poena.

U narednom kolu Šumadija gostuje ekipi Studenta u subotu 10. decembra.

Utakmica 9. kola Ženske košarkaške lige Srbije odigrana je pred nekoliko desetina gledalaca u hali "Gordana Bogojević".

STATISTIKA
TABELA

Foto: ŽKK Šumadija
Izvor: Košarka 24
Obrada: PPNS 

ŽKK ŠUMADIJA SAJT LIGE

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html