Trijumf KKK Radnički za kraj sezone u Jezeru

Trijumf KKK Radnički za kraj sezone u Jezeru

KKK Radnički se trijumfalno oprostio od domaće publike u debitantskoj sezoni KLS, u 25. kolu sigurnom igrom savladao je četvrtoplasirani Zlatibor 79:73 (29:18, 15:18, 21:16, 14:21).

Pošto je Sloga ubedljivo poražena u Vršcu 117:74, kolo pre kraja sezone Kragujevčani imaju duplo veći učinak od Kraljevčana - šest spram tri pobede, čime je i formalno izbegnuta poslednja pozicija na tabeli.

Iako je pred početak ovog susreta stigla dobra vest iz Vršca, igrači KKK Radnički nisu ni za podeok oborili odgovoran pristup, pre svega prema publici, a onda i samoj igri. Poštujući zadatke šefa struke, demonstrirali su čvrstu rešenost da šestom pobedom završe nastupe u hali Jezero i tako se oduže najvernijim pristalicama za podršku koja nije jenjavala tokom sezone.

Nakon poena Kolmena, na efektno dodavanje Jovanovića, za 8:6, gosti su u petom minutu započeli seriju 6:0 kojom su došli do vođstva 8:12, ispostavilo se i poslednjeg na utakmici. Šumadinci su uzvratili najdužom serijom poena 10:0 kojom su na isteku osmog minuta vodili 18:12, rezultatsko preimućstvo je potrajalo do isteka 40. minuta, pa se ovaj uspeh smatra sasvim zasluženim. Još jednom serijom 8:0 odvojili su se domaći na do tada maksimalnih +13 (29:16), da bio prvu četvrtinu osvojili 29:18.

U drugoj deonici Zlatibor se primakao do zaostatka od pet poena (33:28 u 14. minutu), ali njegovi naleti nisu uneli pometnju u redove Kragujevčana. Doslovce svi raspoloživi igrači konstantno su pokazivali maksimalnu motivaciju da ne prepuste bodove boljeplasiranoj ekipi. Čajetincima jeste pripao ovaj period (15:18), ali to nije izazvalo nesigurnost kod domaćina koji su osvojili poluvreme 44:35.

U drugom delu ovog duela Radnički je u dva navrata probijao gornju granicu vođstva: +14 bilo je već u 23. minutu - posle serije 7:0, a do +15 stiglo se u 28. minutu (63:48). Puleni Bojana Kusmuka su odisali samouverenošću, igra je bila kolektivna, pa nekoliko pojedinačnih propusta na parketu nije bitnije remetilo prikazanu partiju ove večeri. Na isteku trećeg kvartala koji su osvojili 21:16, Kragujevčani su vodili 65:52.

Završnih deset minuta donelo je dva pada u igri Radničkog - odmah na početku gosti su imali seriju 6:0 za 65:58, da bi minut i po pre kraja pogodili 3+1 (greškom Kolmena) i opet imali 6:0 za sedam poena razlike (77:70). Ali, bliže se nije moglo. Jovanović, a za njim i mladi Tomašević su bili dovoljno pribrani da realizuju po jedan penal, odbrana nije popuštala pred gostima kojima je opala realizacija, pa je rezultatom 79:73 okončana 25. utakmica debitanta u KLS iz Kragujevca.

INSERTI

Po korisnosti, mereno statistikom, na parketu se izdvojio Pavlović, kao MVP ubeležio je indeks 25 i "dabl-dabl": 16 poena (dvojke 6/8) i 13 skokova. Najbolji strelac meča bio je Kolmen sa 20 poena, a dvocifreni realizatori bili su još Beader (trojke 2/4, uz šest asistenacija i četiri oduzete lopte) i Milosavljević - sa po deset poena. Završnoj pobedi u Jezeru poenima su doprineli i: Jovanović - osam, Luković - sedam, Demčešen - četiri, Lalović - tri, Tomašević - jedan. Svoje minute imao je i uvek borbeni Popović.

Među izabranicima Vanje Guše najkorisniji i najefikasniji bili su Vulić i Papić - indeks 20 i 17 poena, a dvocifen učinak imao je još Riznić - 13 poena.

STATISTIKA 

IZJAVE

  • Nikola Pavlović, igrač KKK Radnički
  • Bojan Kusmuk, trener KKK Radnički
  • Nikola Spasov, igrač KK Zlatibor
  • Vanja Guša, trener KK Zlatibor

U poslednjem kolu, 7. aprila u Kraljevu predstoji derbi začelja, bez rezultatskog značaja.

Završni "nastup" ove sezone u Jezeru imala je i Roda, partner KKK Radnički, koja je između poluvremena darivala nekoliko posetilaca. Oni su svoju košarkašku veštinu prikazali pred nešto više od pet stotina posetilaca.

MULTIMEDIJA/FOTO 

TABELA 

Foto/video: Marija Misita/KKK Radnički
Dejan Milošević

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html