U grotlu Jezera - 13. pobeda KKK Radnički

U grotlu Jezera - 13. pobeda KKK Radnički

Uzavrela atmosfera hale Jezero na utakmici 16. kola Prve lige-Zapad donela je KKK Radnički 13. trijumf, savladan je vodeći Zlatar 75:68 (19:18, 19:19, 17:20, 20:11).

Imajući zaista šestog igrača svih 40 minuta - neumornu publiku, Kragujevčani ovoga puta nisu dopustili da se igra odvija kao u prvom susretu kada su izašli na megdan sa nepotpunim sastavom, pa je rival već u prvom kvartalu odmakao 12 poena i nadalje vladao terenom. Ovoga puta u početnom periodu viđena je potpuno izjednačena borba, u svojim taborima prednjačili su Tešanović i Ljubas, a uz bolju skok igru i više dodavanja domaćin je osvojio taj period za poen - 19:18.

U narednoj četvrtini nastavila se igra "poen na poen", svoje šuterske minute imali su Šamanović i Eldan Bjelak, a strpljiva četa Zorana Milovanovića uspeva da stvori prednost od četiri poena u 18. minutu, prvu posle početnih 4:0. Gosti su ipak veštiji na samom kraju poluvremena, pa se ovaj period završava 19:19, te su Šumadinci zadržali minimalnu prednost - 38:37.

Nakon pauze, s jačom koncentracijom izlaze igrači KKK Radnički. Njihova igra je tečnija, gostima pada realizacija, pa domaćin pravi seriju 7:0 za 53:42 u 26. minutu. Činilo se tada da je i potpuni revanš moguć, ne samo osvajanja dva boda. Ali, par nepovezanih akcija Kragujevčana omogućava lakše poene Novovarošanima, koji vraćenim samopouzdanjem dolaze do serije 10:0, osvajaju treću četvrtinu i prelaze u vođstvo 57:55.

Odlučujuća deonica je u prvi plan isturila džokera večeri trenera Milovanovića - oporavljenog plejmejkera Milosavljevića (dodao je još deset poena i šest skokova u tih deset minuta). Najpre je zaigrao simultanku, sam vezao šest poena za povratak prednosti - 61:59. Zlatar nakratko ustaje iz nokdauna, ali sledi još jača igra KKK Radnički, maksimum iz sebe izvlače Arnaut, Popović, Tešanović i Šamanović koji uz svog organizatora igre nižu poene za seriju 8:0 i "lakše disanje" u 37. minutu kada je bilo 71:64. U gostujućem sastavu više nije bilo energije za preokret, pa je izuzetno uzbudljiva utakmica relativno mirno privedena kraju, a ovaj kvartal je pripao Kragujevčanima najubedljivije - 20:11, za konačnih 75:68.

Najkorisniji igrač domaćina bio je Milosavljević - indeks 22, 16 poena, devet skokova, šest asistencija, pet iznuđenih prekršaja. Najbolji poenter bio je kapiten Šamanović - 17 poena, a dvocifreni strelci za pobedu bili su: Tešanović - 12, Beočanin i Arnaut - po deset poena (i šest skokova). Pogađali su još: Vasilić i Nikolić (pet skokova) - po četiri poena, Popović i Erac - po dva.

Iz sastava Zlatara izdvojili su se Ljubas sa 21 poenom, Eldan Bjelak - 16, Ersan Bjelak - 13, i Petronijević - 11.

Ambijent kao u danima regionalne košarke i bespoštedna borba na terenu kakva se viđa u višim rangovima opravdali su epitet super derbija Prve lige-Zapad, saglasni su trener Milovanović i MVP Milosavljević. Oni konstatuju da je to je ono što treba ovom gradu, naviknutom na kvalitetnu košarku. Klub je taj cilj ispunio ove večeri.

- Čestitam našoj ekipi na pravoj prvenstvenoj igri, kao i protivnicima koji su pokazali da nisu slučajno vodeći na tabeli. Hvala i publici koja nas je nosila do pobede. Znali smo šta nas čeka, i na parketu, ali i na tribinama. Možda su obe ekipe bile malo opterećenije ambijentom, ali smo se između poluvremena rasteretili. Masovna poseta i bučna atmosfera je trebalo da "veže ruke" protivničkoj ekipi, ali smo izgleda i mi podlegli. To, međutim, nije opravdanje za jako slabu realizaciju šuta za tri poena, imali smo samo 2/19, što nije na nivou naše ekipe, drastično bolje šutiramo. Srećom, to nije bilo kobno ove večeri, a mora da bude bolje u sledećim mečevima. Zlatar je pokazao da zna šta hoće, kao i tokom čitavog prvenstva. U trećoj četvrtini smo prelomili, žao mi je što nismo uspeli da značajno uvećamo onih +11 sredinom tog perioda, pa da imamo neku fantastičnu razliku, kao oni u Novoj Varoši, ali za tako nešto su nam nedostajale trojke, realan je Milovanović.

- Na prvom mestu želim da pohvalim atmosferu koja je bila kao nikada do sada. Početak utakmice je bio odličan, videla se želja i volja za pobedom, gradili smo dobro i otvorili par kontra napada. Imali smo sitnijih grešaka u odbrani zbog koji nismo obezbedili povoljniju razliku. U drugom poluvremenu smo došli do prednost od 11 poena, a onda smo dopustili pad koncentracije, što nas je rezultatski vratilo na početak. Ipak, pokazali smo zrelost, uspeli da prevaziđemo te krizne minute, sabrali smo se i odigrali svi kao jedan, pa smo priveli utakmicu u našu korist. Čestitam gostima na dobroj igri, a još jednom zahvaljujem navijačima, najpre što su se okupili u ovolikom broju, a onda i što su nam dali snage da pobedimo jakog rivala. U ime saigrača, pozivam Kragujevčane da na svakoj sledećoj utakmici bude što više navijača i ljubitelja košarke - samo zajedno možemo do uspeha koji želimo i na tribini i na parketu, a to je viši rang dogodine, zaključio je Milosavljević.

Uz bodovni saldo kojim se KKK Radnički sada izjednačio sa Zlatarom, šef struke Kragujevčana ističe da ga kompaktnost sastava čini optimistom za prolećni deo sezone.

- Još deset utakmica je do kraja, ima puno da se igra. Cela sezona je jako interesantna, za viši rang najozbiljnije konkurišu četiri ekipe koje su se izdvojile. U tom četvorouglu Zlatar-Klik-Novi Pazar-KKK Radnički rešiće se pitanje prvaka, biće tu još pobeda i poraza. Najbitnije je da naša ekipa sada ima sav potencijal koji nije dolazio do izražaja na početku sezone. Podsećam, šestorica igrača koji su večeras igrali nisu nastupili protiv Zlatar u prvoj utakmici. Ovaj današnji sastav može da igra na bilo kom terenu protiv bilo koje ekipe. Zdravi i sve uigraniji možemo da pariramo svima i da ostvarimo klupske ambicije. Zato nastavljamo sa jakim radom. Čekaju nas dva kola do pauze zbog Kupa Koraća, ukupno tri meča u februaru. Gostujemo u Ratini, pa nam dolazi Priboj, realno slabiji sastavi. Pružićemo maksimum, a iskoristićemo i tu pauzu u takmičenju za težak obračun sa Klikom, direktnim konkurentom za vrh tabele, najavljuje Milovanović posredstvom klupskog sajta.

Halu Jezero ove večeri ispunilo je oko 2.000 gledalaca, što je najveći broj u sezoni. Pored ostalih prijatelja iz sporta, KKK Radnički je uživao podršku Vlada Čapljića sa saradnicima iz stručnog štaba FK Radnički 1923, Andreje Stevanovića, Kragujevčanina među igračima Dinamika, Aleksandra Prijovića, kragujevačkog paraolimpijca sa svetskim priznanjima, a utakmici su prisustvovali i burno navijali i polaznici škole košarke KKK Radnički.

Utakmica 17. kola Prve lige-Zapad Polet-KKK Radnički na programu je u subotu 4. februara, a sledeća utakmica u Jezeru je 11. februara kada dolazi Priboj.

STATISTIKA

Trenutni raspored na vrhu tabele Prve lige-Zapad:

  1. Zlatar 13-3
  2. Klik 13-3
  3. KKK Radnički 13-3 
  4. Novi Pazar 13-2

GALERIJA

Foto: Zoran Đorđević
Dejan Milošević 
 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html