Veprovi protestuju treningom ispred Skupštine

Veprovi protestuju treningom ispred Skupštine

Šampioni Srbije u američkom fudbalu Divlji veprovi održaće protestni trening ispred zgrade Skupštine grada u četvrtak od 15 časova zbog višegodišnjih problema sa terenom za igru.

Nezadovoljstvo trenutno 18. tima u Evropi kulminiralo je neispunjenjem najnovijeg u nizu obećanja koje im je ispred gradske vlasti 14. jula prošle godine na prijemu povodom osvajanja titule prvaka Srbije dao pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za sport Nikola Urošević. On je tada izjavio da je "prvi pomoćni teren stadiona Čika Dača sa veštačkom travom namenjen i igračima Divljih veprova, čime će biti zadovoljene njihove potrebe".

Kako su ovih dana finalizirani radovi na postavljanju veštačke trave, Veprovi su se ponadali da će njihovi problemi konačno biti rešeni, posle gotovo petnaestogodišnjeg lutanja po neadekvatnim terenima, tokom kojih su bili čak primorani i da utakmicu odigraju u tridesetak kilometara udaljenom Brzanu. Ali, uoči početka prvenstva dobili su odgovor da neće moći da igraju na veštačkoj travi, uz obrazloženje da je taj teren samo za fudbal.

Godinama unazad Veprovi su na najbolji mogući način reprezentovali svoj grad i postavili ga na evropsku mapu sjajnim rezultatima na međunarodnoj sceni. Iako su ih sve vreme pratili problemi sa terenom za treninge i utakmice uspesi nisu izostali, pa su tako 2011. godine stigli do finala EFAF kupa u Londonu i postali jedini srpski tim koji se našao na listi TOP 10 timova Evrope.

Za dvadesetak dana Veprove očekuju novi evropski izazovi i derbiji sa beogradskim Vukovima i turskim Koč Remsima u nikad jačoj CEFL ligi, a neizvesno je da li će imati adekvatan stadion za ove utakmice. Tereni na kojima su Vajld borsi igrali ne samo da ne ispunjavaju uslove za igru, već i za TV-prenose, pa je tako sportska javnost na Balkanu ostala uskraćena i za prenose iz Kragujevca.

Veprovi su jedan od retkih timova u Srbiji koji ima sve selekcije i trenutno broji preko 200 igrača. Klub je pravi rasadnik talenata, o čemu najbolje svedoče spiskovi reprezentativnih selekcija, na kojima su Kragujevčani uglavnom najbrojniji. Pored šest titula prvaka Srbije u seniorskoj konkurenciji, najtrofejniji su juniorski i ženski tim u Srbiji, a pehare su osvajali i u kategorijama kadeta i pionira.

Igrači i Uprava Divljih veprova zahtevaju da se za njihov problem nađe trajno rešenje, poručuju da od te borbe neće odustati i da ih neće ugasiti kao neke druge. 

DIVLJI VEPROVI SAJT, FB STRANA, INSTAGRAM

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html