Buđavo pecivo za trudnicu u UKC - dobavljaču raskid ugovora i negativna referenca

Buđavo pecivo za trudnicu u UKC - dobavljaču raskid ugovora i negativna referenca

Fotografija buđavog peciva uz opis: "Doručak za trudnice sa rizičnom trudnoćom u bolnici u Kragujevcu", objavljena je u ponedeljak na Fejsbuk stranici Centra za mame.

- Nadamo se da je ovo izuzetak, a ne pravilo i da će nadležni da se potrude da uspostave standarde dostojne čoveka i da ih održavaju. Kakva su vaša iskustva iz porodilišta, dopisano je u nastavku.

Ovim povodom, Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu objavio je danas obaveštenje za javnost sa potpisom v. d. direktora Predraga Sazdanovića, sledeće sadržine:

"S obrzirom na incident koji se dogodio sa pecivom dobavljača koji ima potpisan Ugovor sa Univerzitetskim kliničkim centrom Kragujevac i sa kojim do sada nije bilo problema u nabavci, nakon neželjenog događaja od 26. juna 2021. godine, obaveštavamo javnost da je dobavljač za hleb i peciva učinio težu povredu ugovorne obaveze.

Imajući u vidu navedeno, UKC Kragujevac je odmah raskinuo pomenuti ugovor sa dobavljače hleba i peciva. Takođe će o svemu biti primenjen institut negativnih referenci u smislu odredaba Zakona o javnim nabavkama.

Napominjemo da dostavljeni proizvodi nisu uticali na zdravlje pacijenata UKC Kragujevac." 

- Nas ne iznenađuju ovakve slike iz kragujevačkog porodilišta. Nekada je u pitanju buđava hrana, nekada obrok nutritivne vrednosti koji nije dovoljan ženi koja se porodila i u tom periodu pokušava da uspostavi laktaciju bitnu za nju i bebu. Naša iskustva pokazuju da nije samo hrana problematična, nju će mnogo žene mnogo manje da pamte od od uslova u porodilištu i kako su se prema njima odnosili. Jeste strašno što trudnicama i porodiljama muževi, partneri, rodbina donose hranu, ali je još problematičnije što žene iz porodilišta ne izlaze se sa osmehom, nego ponižene. Prema našim istraživanjima, jedna od deset porodilja više nikada neće postati mama zbog iskustva stečenog lošim tretmanom u porodilištu, kaže za Blic Jovana Ručićić, direktorka Centra za mame.

Foto: Centar za mame

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html