Odbrana doktorske disertacije koja privremeno blokira ulicu u centru Kragujevca

Odbrana doktorske disertacije koja privremeno blokira ulicu u centru Kragujevca

Javna odbrana doktorske disertacije Miloša Krivokapića, sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, najavljena na sajtu Fakulteta medicinskih nauka (FMN), razlog je današnjeg blokiranja saobraćaja u ulici Svetozara Markovića na nekoliko sati, od ulice Janka Veselinovića do Zmaj Jovine.

Ova odbrana povod je dolaska Krivokapićevih najbližih na FMN, a bezbedonosna procena MUP-a bila je takva da je, uz potpuni prekid saobraćaja, korišćeno više vozila i angažovan veći broj policajaca, uniformisanih i u civilu. Oni su preusmeravali pešake da sa trotoara ispred zgrade FMN pređu preko puta i nastave kud su naumili.

Objava Krivokapića oktobra 2020. povodom "nečasnog postupka portala Borba.me:

Naziv disertacije Krivokapića je "Ispitivanje antimikrobnih, antiinflamacijskih, antioksidacionih i kardioprotektivnih efekata ekstrakta sremuša, Allium ursinum L". Branjena je u Amfiteatru "prof. dr Milosav Miša Kostić“ FMN od 12 časova.

Ovaj rad zaveden je na FMN 15. maja 2018. godine, pošto je u aprilu izradu odobrila komisija u čije je sastavu i prof. dr Vladimir Jakovljević, dekan FMN.

Sa završenim Farmaceutskim fakultetom u Beogradu (prosečna ocena 7,67), Krivokapić se prošle godine našao na konačnoj rang listi kandidata koji su konkurisali za upis na master akademske studije - menadžment u sistemu zdravstvene zaštite za školsku 2020/2021 na ovom fakultetu.

Radi u Agenciji za lekove i medicinska sredstva Crne Gore.

Rođen je 1991. godine u Podgorici.

Foto: Prviprvinaskali.com; Naučna mreža


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari