Prof. dr Miodrag Stojković dao ostavku na mesto redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Kragujevcu

Prof. dr Miodrag Stojković dao ostavku na mesto redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Kragujevcu

Srpski genetičar Miodrag Stojković saopštio je da je podneo ostavku na mesto redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Kragujevcu.

„Ma koliko jedno oko bilo tužno, drugo ne prestaje da se osmehuje“, napisao je Stojković na Tviteru.

On je objavio i obrazloženje zbog čega odlazi sa mesta profesora koje je uputio rektoru Univerziteta u Kragujevcu Nenadu Filipoviću i dekanu fakulteta medicinskih nauka Vladimiru Jakovljeviću.

Stojković, između ostalog, navodi da je razlog ostavke odluka o promeni finansiranja opreme i rada Centra za istraživanje matičnih ćelija i Banke matičnih ćelija.

„Tom odlukom se značajno odstupa od realizacije Projekta odobrenog i od Vlade Srbije, a kojom direktno utičete na funkcionalnost i ostvarivanje ciljeva. Sigurno vas ne treba podsećati da je zahvaljujući meni Kragujevac dobio projekat i centar, ali vaša odluka i odstupanje od projekta je i odstupanje od principa dobre Uprave – isključili ste konzistentnost, komunikaciju, nepristrasnost i odsustvo zloupotrebe položaja“, naveo je Stojković u obrazloženju.

Miodrag Stojković jedan je od najpriznatijih srpskih genetičara. Diplomirao je na Veterinarskom fakultetu u Beogradu, a doktorirao 1996. godine na Veterinarskom fakultetu u Minhenu u oblasti embriologije i biotehnologije.

Bavi se naučnim radom iz oblasti genetike i profesor je na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu, gde je i šef katedre za humanu genetiku. Jedan je od prvih naučnika u Evropi koji zajedno sa prof. Ekhardom Volfom i dr. Valerijem Zakhartčenkom počinje intenzivno da se bavi kloniranjem domaćih životinja.

Osnivač je specijalne bolnice za lečenje steriliteta Spebo u Leskovcu. 

Izvor: N1, 8. 12. 2021.


IZ ARHIVE PPNS

 

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari