Nestle pahuljice za decu povučene sa tržišta Srbije

Nestle pahuljice za decu povučene sa tržišta Srbije

Prehrambena kompanija “Nestle Adriatik” dobrovoljno je povukla sa tržišta Srbije pahuljice za decu od osam vrsta žitarica, rečeno je agenciji "Beta" u toj kompaniji.

Proizvod je povučen zbog neusaglašene regulative o dozvoljenoj količini supstance tropan-alkaloid u tim proizvodima, a ta kompanija navodi da upotreba tog proizvoda ne predstavlja rizik za zdravlje potrošača.

"Na srpsko tržište je bila plasirana količina od 300 komada tog proizvoda", rekli su u kompaniji "Nestle Adriatik."

Objavljeno je da su povučene dve proizvodne serije iz kategorije proizvoda Nestle žitnih dečjih pahuljica - osam žitarica od 600 grama (serijski brojevi: 52780291 i 52870291) proizvedenih u oktobru 2015. godine za srpsko tržište.

"Kako je poverenje naših potrošača, kao i sigurnost i kvalitet naših proizvoda za nas od velike važnosti, odlučili smo da dobrovoljno povučemo pomenute serijske brojeve ovog proizvoda sa tržišta, iako su oni zakonski ispravni", navode u toj kompaniji.

Objašnjavaju da je Evropska komisija objavila uredbu u februaru 2016. godine, dopunu uredbe 1881/2006, kojom se propisuje maksimalni nivo tropan-alkaloida u preradjenoj hrani na bazi žitarica za bebe i decu.

Tropan-alkaloid je prirodna suspstanca koja je prisutna u nekim biljkama i njena količina, kako navode, nije regulisana važećim pravilnicima Republike Srbije.

"’Nestle Adriatik’ je 30. maja odlučio da dobrovoljno povuče pomenute serijske brojeve ovog proizvoda sa tržišta, iako su one proizvedene u oktobru 2015. godine, pre objavljivanja nove Uredbe Evropske Unije, i zakonski su ispravne", navode u toj kompaniji.

"Nestle Adriatik" je saopštio da će zameniti svim potrošačima navedeni proizvod sa istim proizvodom iz druge serije.

Pre Srbije, taj proizvod je povučeni sa hrvatskog tržišta.

Švajcarska kompanija "Nestle" zapošljava oko 330.000 ljudi, poseduje oko 500 fabrika širom sveta, a u asortimanu ima više od 2.000 robnih marki.

Kompanija "Nestle Adriatik" osnovana je 2003. godine, a uključuje tržišta Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

Foto: jabuka.tv
Izvor: Beta 


GALERIJA PPNS: KAKO DA O(P)STANE SRBIJA BEZ GMO

PRESS

Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

  • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
  • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
  • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije

GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html