Čekajući vetar, 12. 5. 2019.

Čekajući vetar, 12. 5. 2019.

Može li preciznije i slikovitije da se predstavi stanje životne sredine u Srbiji, od rečenice: Malo para, još manje muzike? Upravo to je naslov novog Izveštaja iz senke o Poglavlju 27, čiji je autor Koalicija 27, sastavljena od devet organizacija civilnog društva. Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže da bi se novac još nekako i našao, ali da je veći problem nedostatak kapaciteta.

Ako vas ukrste sa paukom, možete da postanete izuzetno otporno šatorsko krilo, ali verujem da nemate slične ambicije. Ovako mali Perica zamišlja genetičku modifikaciju. Iako se i dalje o tome ne zna sve, ono što se zna je dovoljno zabrinjavajuće. I ove godine portal Prvi Prvi Na Skali jedan je od organizatora Marša protiv Monsanta.

U Kragujevcu, Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Sremskoj Mitrovica, Užicu, Prijepolje... 18. maja građani će još jednom reći da su za Srbiju bez GMO. Gosti emisije su dr Tatjana Brankov i Dejan Milošević Miška.

Decenijama su Bor i njegova okolina poznati kao ekološka crna tačka. Prema meštanima je zauzet, kako biranim rečima kažu, hazarderski odnos, ili grublje rečeno: ko preživi - pričaće. Novi većinski vlasnik RTB je kineska firma Ziđin, koja je svom dosadašnjem poslovanju pokazala visok stepen odgovornosti prema zaštiti životne sredine. Ali, ostalo je mnogo toga da se počisti, vrati na nulto stanje, resetuje... Šta meštani traže, a država Srbija ne da, a i ne želi da Kinezi čuju - o tome govori Dragan Nikolić.

Biće reči o nenamenskom trošenju novca od zakupa poljoprivrednog zemljišta, kao i o seči drvoreda u Aleksincu.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.
PREPORUKA PPNS

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html