Čekajući vetar, 16. 6. 2019.

Čekajući vetar, 16. 6. 2019.

Javne rasprave su tekovina... kako se ono beše kaže...da - demokratije, pa svi učesnici znaju šta treba da rade i zašto su došli. Zamalo da tako bude i kod nas, na javnoj raspravi o gondoli na Kalemegdanu. Doveli zainteresovanu javnost, sva mesta u maloj sali popunjena, seli stručnjaci prekoputa i milina! Međutim, nahrupila nepozvana ona druga zainteresovana javnost, pa menjaj salu, pa oni kao nešto pitaju iz svoje glave, pa zbunili stručnjake... Iz čista mira promenili mizanscen i scenario, ubili dogovoreni šlagvort i njihovom krivicom novi odgovori će naknadno biti dostavljeni u pisanoj formi. Gosti emisije su Sonja Pavlović i Mirko Popović.

Nije bilo lako investitorima derivacionih mini hidroelektrana u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti. Stručnjaci se opustili kao svoji na svome i prosto sahranili ovaj način dobijanja energije. Dok se sve ne vrati u granice nacionalnih frekvencija i emisije u kojima vladaju drugačija pravila - da iskoristimo ono što je rečeno i nešto naučimo.

Drveće u Nacionalno parku Fruška Gora i dalje se nemilice seče, a još je mnogo debala koja trunu od prošle i pretprošle godine. Ne znam da li imate novca da fotografijom to i dokažete - po novom cenovniku jedna košta dve hiljade dinara. Ipak, planinar Dušan Mitić snima, fotografiše, a podnosi i krivične prijave.

Pozivamo vas i da posetite izložbu "Priroda u slici i (ne)prilici", u Galeriji RTS, sastavljenu od odabranih fotografija pristiglih na konkurs Energetskog portala.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari