Čekajući vetar, 19. 4. 2020.

Čekajući vetar, 19. 4. 2020.

Život pčele radilice je jedna kašika meda

Vinčanska kultura, pre sedam hiljada godina, imala je sve što je čoveku potrebno - i ondašnjem i sadašnjem: energetski efikasne kuće, oštro sečivo za košenje trave, posuđe i za svaki dan i za posebne prilike, mini suknje, "ve" izrez i čarape. Imali su i razuma da drže socijalnu jednakost i da ne pomešaju potrebe sa željama. O fascinantnoj kolevci evropske civilizacije govori Dragan Janković, arheolog Muzeja Grada Beograda i kustos Arheološkog nalazišta u Vinči.

Vege zajednica u Srbiji pridružila se svetskoj kampanji "Slomimo kaveze", sa ciljem širenja informacija o brutalnim praksama u industriji jaja. Kokoške čitav svoj život provode na prostoru veličine A4 papira, a muške piliće, jer su neupotrebljivi za nošenje jaja, ubijaju tako što ih samelju naživo.

Napustio nas je akademik prof. dr Marko Anđelković, generalni sekretar SANU, jedan od najznačajnijih srpskih genetičara. Čućete kako je govorio o naučnom saznanju, koje samo po sebi nije ni dobro ni loše, nema etičku konotaciju dok mu je čovek ne da svojim načinom primene.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Jovana Gligorijević, pomoćnica glavnog urednika časopisa Vreme.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

BRNABIĆ: ŽAO MI JE ŠTO NISMO OBJAŠNJAVALI ZAŠTO NAM JE POTREBAN NOVI ZAKON O GMO (VIDEO)


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html