Čekajući vetar, 19. 6. 2022.

Čekajući vetar, 19. 6. 2022.

Šodroš Survivor

Radnici male firme iz Futoga posekli su drveće na Šodrošu, čime su izvršili naređenje kineske kompanije, što je odobrila naša vlada, a sve sa idejom da uskoro zablista Novi Sad na vodi. Najlepše je kada se na bilo kakvoj vodi ogleda drveće sa obale. Da bi ih ostalo dovoljno za tu lepotu, ekološki aktivisti kampuju, rešeni da zaustave radove.

Postoji teologija mesta, a sedmi dan je za odmaranje i čoveka i prirode. Ili ćemo biti ekolozi i ekonomi, ili nas neće biti. Čućete vladiku Grigorija.

Jednom domaćinu suri orlovi su odneli dva jagnjeta, osamnaest kokošaka, psa i mačku. Razumljivo je ako on nije ganut činjenicom da se ova strogo zaštićena i retka vrsta grabljivice gnezdi u kanjonu Orlovače.

Ekološko udruženje Rzav iz Arilja, uz pomoć Organizacije Orka, napravilo je hranilište na ovoj teritoriji, kao pomoć i životinjama i lokalnom stanovništvu. Uvek je dobar trenutak za akciju koja podrazumeva obnovu Planete - ovaj trenutak je jedan od boljih, ako ne i najbolji. I ne moramo ništa posebno da radimo - dovoljno je da prestanemo da nanosimo štetu.

Autor i voditelj emisije: Aleksandra Vukićević

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar - ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati. 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

IZ ARHIVE PPNS

UDRUŽENJE PRVI PRVI NA SKALI POKREĆE SAJT NA DOMENU EKOLOGIJAKRAGUJEVAC.RS

Udruženje PRVI PRVI NA SKALI pokreće sajt na domenu ekologijakragujevac.rs
PREPORUKA PPNS

SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html