Čekajući vetar, 21. 10.2018.

Čekajući vetar, 21. 10.2018.

U Beogradu je održan sastanak Evropskog pokreta za vode, sa više od trideset učesnika iz dvanaest zemalja. Razmenjena su iskustva i učinjen je prvi korak u ostvarivanju prisnije saradnje između aktivističkih grupa sa Balkana i ostatka Evrope. Ovaj pokret čine udruženja, odbori i sindikati, ujedinjeni u borbi protiv pretvaranja vode u robu i za vodu kao zajedničko dobro. Gošća emisije je Iva Marković iz Prava na vodu.

Skupština Pirota pokrenula je inicijativu o preispitivanju prostornog plana na Staroj planini - piše u odgovoru dekanu Biološkog fakulteta, jednom od pet dekana sa pet fakulteta Univerziteta u Beogradu koji su uputili otvoreno pismo o pogubnosti mini hidroelektrana po prirodu. U međuvremenu, bageri se šire po zaštićenim područjima, a građani protestuju. Jednom od njih se i sudi zbog "ometanja radova". Poslanici Skupštine Srbije se prave mrtvi na predlog izmene Zakona o MHE. O dešavanjima poslednjih dana i utiscima sa Konferencije o odbrani reka, održanoj u Sarajevu, govori ekološki aktivista Goran Tokić.

Zatvor u Sremskoj Mitrovici, jedini u Evropi, u svom prostoru ima i azil za pse. Poseta Škotskoj dala je upravniku ideju o resocijalizaciji zatvorenika uz pomoć rada sa psima. Namerno su birani oni sa nižim stepenom empatije i pokazalo se, posle prve grupe, da su očekivanja ispunjena: psi su učinili da se zatvorenicima nivo empatije vidno podigne. Momente rada, druženja i uzajamnog zadovoljstva zabeležila je Ana Batrićević, istraživač Instituta za sociološka i kriminološka istraživanja. Njene fotografije izložene su u beogradskoj galeriji Bartselona, a posetioci do 27. oktobra mogu da pogledaju izložbu i doniraju hranu, lekove, igračke, šampone i sve drugo što može da pomogne azilima za napuštene životinje.

Spreman je Ekološki kalendar za narednu godinu. Njegova autorka, učiteljica Ljiljana Đurović, biće sa nama, a čućete i kako možete da zamenite stari papir za sadnice u Novom Sadu, u akciji koju organizuju Inženjeri zaštite životne sredine.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama.

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html