Čekajući vetar, 21. 7. 2019.

Čekajući vetar, 21. 7. 2019.

Pokret Odbranimo reke Stare planine i ubuduće će nastupati u javnosti pod tim imenom, ali zvanično su u APR-u registrovani kao Odbranimo reke Srbije, jer je prvo ime zauzeto. Nije zauzeto zato što je često, pa se - eto desilo da se neko već tako zove. Nije se desilo - namerno se neko registrovano i zauzeo ime koje je postalo brend. U međuvremenu, zakoni koji uređuju oblast izgradnje mini hidroelektrana, a koji pojedinačno imaju svoja imena i pišu se velikim slovom, svedeni su na zajedničku imenicu i bačeni na gomilu za nekorišćenje. Iz Rakite su u Beograd još jednom došli ekološki aktivisti da pozovu državu da reaguje.

Ima i Beograd svojih problema. U Košutnjaku se seče drveće zbog planirane izgradnje veštačke stene. Građani koji se protive projektu kažu da je građevinska dozvola falsifikat. Uzbuđeni su zbog otkrića, očekujući da se stvari dalje razvijaju kao u svakoj prav(n)oj državi.

Sunce će se jednom potrošiti, ali imamo na raspolaganju bar još tri do četiri milijarde godina. Još dugo ćemo svakog leta slušati kako moramo da se štitimo od UV zračenja. Razapeti između ljutnje zbog cena "mazalica" i straha da nismo dovoljno oprezni, hajde bar da naučimo osnovne informacije o ovom zračenju bez koga, ipak, ne bi bilo života.

Čućete i korisne savete za letovanje sa bebom, kao i kako da vam hrana ostane izvor zadovoljstva, a ne otrova i zaraze.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html