Čekajući vetar, 25. 9. 2022.

Čekajući vetar, 25. 9. 2022.

Svet i Dunav

Sekretarijat Bernske konvencije otvorio je proces povodom planova da izgradnjom mosta i stambenih kompleksa budu uništeni Šodroš i Kamenička ada u Novom Sadu. Srbija je potpisnica istoimenog dokumenta, čime se obavezala na zaštitu ovakvih područja koja su staništa strogo zaštićenih vrsta i štite grad od poplava. Hrpu papira su prozvane domaće institucije poslale kao dokaz da ništa pogrešno ne rade. I onda - baš na dan zasedanja povodom ovog slučaja, na spornom području pojavi se teška mehanizacija. Nije se računalo na 21. vek i mogućnost da se snimak odmah pojavi tamo gde treba. Čućete Danijelu Stojković iz Organizacije Svet i Dunav, koja je i podnela žalbu Bernskoj konvenciji.

Federacija Bosne i Hercegovine donela je odluku o zabrani mini hidroelektrana. Da li to znači i kraj borbe, kako se do toga došlo, kakva je uloga političara, a kako se stiču poverenje građana i njihova želja da budu deo rešenja? O tome govore Lejla Kusturica, aktivistkinja iz Sarajeva i Iva Marković iz Inicijative Pravo na vodu.

Još jedna Kritična masa u organizaciji UG Ulice za bicikliste, ovoga puta sa zahtevom da se izmeni Zakon o bezbednosti u saobraćaju, kao i da u sporednim gradskim ulicama ograničenje brzine za atomobile bude 30 kilometara na sat.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar - ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


ARHIVA PPNS WWF: EVROPSKE VLADE, KORPORACIJE I INVESTITORI ZATVARAJU OČI PRED RIZICIMA OD NESTAŠICE VODE

WWF: Evropske vlade, korporacije i investitori zatvaraju oči pred rizicima od nestašice vode

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari