Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

26.04.2020

Čekajući vetar, 26. 4. 2020.

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dom/roditelji/amber-alert-da-li-ces-pomoci-ako-znas-da-mozes.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/korona/da-li-ce-se-beskontaktni-toplomeri-koristiti-u-osnovnim-i-srednjim-skolama-kragujevca.html

Lep svet - niko ne dira ni potok ni cvet

Tokom dvesta pedeset godina, koliko naučnici opisuju nove vrste, otkriveno je oko dva miliona biljaka i životinja - što je tek dvadeset procenata od ukupnog broja koji živi na Zemlji. Biolozi koji se bave otkrivanjem novih vrsta insekata, u nastojanju da isprave nepravdu smanjenog interesovanja javnosti, daju im imena poznatih ličnosti i to prema zasluzi. Tako vodeni tvrdokrilac sa Bornea, u znak zahvalnosti za sve što radi za prirodu, nosi ime glumca Leonarda di Kaprija. Noćni leptir sa bujnom belom kosom i izuzetno malim genitalijama nazvan je Donald Tramp - takođe prema zaslugama. Čućete dr Ivu Njunjić, biospeleologa i istraživača Nacionalne geografije.

Naši preci iz Vinčanske kulture bili bi neprijatno iznenađeni time u šta smo pretvorili. A ostavili su nam precizna uputstva: nema ratova, ne živi se od tuđeg rada, suština je važnija od forme. Tragovi o visokoj svesti ljudi pre sedam hiljada godina sačuvani su i zahvaljujući visokoj svesti nepismenog seljaka sa početka dvadesetog veka. Panta Urošević, zvani Čeprkalo, seljak iz Vinče, peške je u Narodni muzej nosio ono što je nalazio - nije morao da bude školovan da bi znao da je važno.

U cilju obrazovanja i podizanja svesti javnosti, stručnjaci iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije pripremili su novu publikacija koja detaljno prikazuje četiri načina ugrožavanja divljih ptica i daje preporuke za aktivnosti na njihovom suzbijanju. U Srbiji se čak pola postojećih vrsta ptica suočava sa rizikom iščezavanja.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Miroslav Kos, urednik Blica nedelje.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

BRNABIĆ: ŽAO MI JE ŠTO NISMO OBJAŠNJAVALI ZAŠTO NAM JE POTREBAN NOVI ZAKON O GMO (VIDEO)


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar