Čekajući vetar, 29. 9. 2019.

Čekajući vetar, 29. 9. 2019.

PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC
RADION: ČEKAJUĆI VETAR

 

Ima klipova na internetu u kojima se miševi i ptice prave mrtvi sve dok predator ne ode, a ovaj i tako nije gladan nego je samo hteo da pokaže silu. Nije ovo preporuka Beogradu, uostalom - uskoro i neće morati da se pravi. A toliko je života u njemu, onog na koji nedovoljno obraćamo pažnju. Gošća emisije je Milja Vuković iz Udruženja Divlji Beograd.

Delegaciju Pokreta Odbranimo reke Stare planine primio je predsednik Vučić i obećao da će preporučiti Vladi zabranu izgradnje mini hidroelektrana u zaštićenim područjima. To je tek pola od traženog, pa aktivisti nastavljaju borbu.

Ako se komšiji mrdaju uši, a njegovu babu stegne reuma - biće kiše. Ako se bavite poljoprivredom, ne možete da čekate da se uši i reuma poklope sa potrebama useva. Navodnjavanje bi bilo od veće koristi. Ali, nemamo dovoljno - čega? Ne, da ne verujete, nisu u pitanju pare. Stručnjaci kažu: nedostaju nam voda i tehnička dokumentacija.

Svetska nedelja zelene gradnje obeležena je i kod nas, u organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije. Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan najavio je Zakon o klimatskim promenama, koji će pomoći da građevinarstvo više ne bude jedan od najvećih zagađivača. Posebnim propisima biće obezbeđeno i ono što se već dugo traži - korišćenje recikliranih materijala.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM
 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari