Čekajući vetar, 3. 5. 2020.

Čekajući vetar, 3. 5. 2020.

Ko ništa ne ume - ništa ne razume (Paracelsus)

Ostrvo Krk je na putu da postane energetski samoodrživo. Iz njegovih meštana su godine, pa i decenije rada na usvajanju ekoloških principa u svakodnevnim aktivnostima.

Vjeran Piršić je ostvario i zamisao rođenu pri čitanju časopisa "Galaksija" davnih osamdesetih godina prošlog veka - najzad ima potpuno energetski nezavisnu kuću. Šta je to što Krk čini primerom dobre prakse?

Biodiverzitet daleko nadmašuje reč kojom se ovaj pojam opisuje. Verovatno biste mogli, pa i bez gledanja u knjigu, da nabrojite šta ga sve čini, možda biste se setili i sebe. Ali, ono što nam uglavnom izmiče, posebno ako živimo u gradu, jeste sav kolorit, prelivanje, kretanje, promena, potpuna eksplozija i poezija života. O punom značenju biodiverziteta i gradskom leptiru koji je zbog sopstvene sigurnosti morao da potamni, govori dr Voislav Vasić.

Balkan nije dobro mesto za ptice: ne poštuju se zakoni, vlada mačo - kultura, gde je mačizam - tu je i oružje, a i kroz istoriju su bili popularni dugogodišnji predsednici kojima je lov bio i strast i zabava i mesto za druženje i državničke razgovore sa kolegama iz drugih zemalja. Nije bolje ni na globalnom nivou. Čućete Milana Ružića, izvršnog direktora Društva za proučavanje i zaštitu ptica Srbije.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

BRNABIĆ: ŽAO MI JE ŠTO NISMO OBJAŠNJAVALI ZAŠTO NAM JE POTREBAN NOVI ZAKON O GMO (VIDEO)


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari