Čekajući vetar, 30. 8. 2020.

Čekajući vetar, 30. 8. 2020.

Vinčanska kultura, pre sedam hiljada godina, imala je sve što je čoveku potrebno: energetski efikasne kuće, oštro sečivo za košenje trave, posuđe i za svaki dan i za posebne prilike, mini suknje, "ve izrez" i čarape.

Imali su i razuma da drže socijalnu jednakost i ne pomešaju potrebe sa željama. O fascinantnoj kolevci evropske civilizacije govori Dragan Janković, arheolog Muzeja Grada Beograda i kustos arheološkog nalazišta u Vinči.

Biodiverzitet daleko nadmašuje reč kojom se ovaj pojam opisuje. Verovatno biste mogli, pa i bez gledanja u knjigu, da nabrojite šta ga sve čini, a možda biste se setili i sebe. Ali, ono što nam uglavnom izmiče, posebno ako živimo u gradu, je sav kolorit, prelivanje, kretanje, promena, eksplozija i poezija života. O punom značenju biodiverziteta govori dr Voislav Vasić.

Onomad je jedno od predizbornih obećanja bilo ukidanje ekološke takse za motorna vozila, čime je cena registracije smanjena za hiljadu dinara. To je u prvom momentu bilo: "Juhu!", a onda su most i ćuprija odradili svoje. Hronologiju ili elegiju finansiranja zaštite životne sredine izložiće Dejan Maksimović iz Ekološkog centra Stanište iz Vršca.

Fotograf Saša Preradović je tri godine po Srbiji pratio crnog lešinara, a kada je uspeo da ga snimi - postao je udarna vest na sajtu Nacionalne geografije.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati.

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

ARHIVA PPNS

PITANJE SUVERENITETA U PROIZVODNJI HRANE JE KLJUČNO I ZA PITANJE GMO

SRBIJA BEZ GMO, POSLE KOVIDA-19GALERIJA PPNS

ZAŠTITNICI ŽIVOTNE SREDINE 2019

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari