Čekajući vetar, 30. 9. 2018.

Čekajući vetar, 30. 9. 2018.



Muzičara Ramba Amadeusa mnogi prepoznaju kao ekološkog aktivistu. Kaže da je prvi, bar u ovom delu Evrope, popio kafu i pojeo ćevape spremljene na solarni pogon. U rodnom Herceg Novom već godinama koristi solarni bojler. Pre njega je to uradio samo bivši predsednik Crne Gore Veljko Milatović, koji je još sedamdesetih napravio genijalnu, inovativnu skalameriju ručno pokretanu.

Rambo Amadeus je jedan od učesnika Koncerta za reke Balkana u Sarajevu, uz umetnike iz Bosne i Albanije ‒ spoj roka, džeza i sevdalinke.

Ovaj koncert je završnica konferencije o rekama u regionu, a u sklopu kampanje Plavo srce Evrope. Među više od trista učesnika, Srbiju su predstavili aktivisti iz Inicijative Odbranimo reke Stare planine. Čućete Jelenu Ivanić iz Centra za životnu sredinu, koji je i organizator konferencije i koncerta.

Istraživanje koje je Udruženje Zaštita potrošača radilo na oko hiljadu ispitanika, pokazalo je da 69 odsto misli da se treba obratiti tržišnoj inspekciji ako trgovac nije uvažio reklamaciju. Zanimljivo je da je, od tog broja, samo tridesetak njih to i uradilo. Razlog: ne veruju institucijama, a ni potrošačkim udruženjima.

Situacija u Nemačkoj je potpuno drugačija. Tamošnji potrošači o poverenju ne razmišljaju, ono se podrazumeva ‒ s razlogom. O tome govori Mirjana Stevanović, novinarka lista Danas.

Čućete i kako je živeti pored naftne bušotine, pa tuže kompaniju zbog zagađenja i popucalih zidova, a ona njih što uopšte imaju kuću na tom mestu.

Ratko Đurđevac će ispričati u kakvom je sada stanju Veliki bački kanal, o čijem zagađenju su pisale još novine iz 1936, a Majda Adlešić najaviće IV Međunarodnu konferenciju Društva Vodni agent, koja će biti održana u Sloveniji.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama.

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html