Čekajući vetar, 31. 3. 2019.

Čekajući vetar, 31. 3. 2019.

Ima u Srbiji omanji ograđen prostor, nazovimo ga Eldorado, u kome žive i oni koji nemaju dozvolu za izgradnju mini hidroelektrane, a dobijaju novac kao povlašćeni proizvođači zelene energije. Onda postaje glupo, inače potpuno razumno pitanje, zašto se prave objekti i na rečicama koje leti potpuno presušuju? Zelena stranka ponudila je plan za spasavanje prirode i reka Srbije.

Na svetskim dečjim takmičenjima i debatama iz oblasti ekologije, stručnjaci se klanjaju deci, a publici idu suze. Ostaje pitanje za sociologe i psihologe na kakvo se to kamenje, koje izaziva ekološku amneziju, nailazi tokom odrastanja? Marina Drndarski, nastavnica biologije iz OŠ "Drinka Pavlović", govori o svojim učenicima, finalistima takmičenja koje će biti održano u Vankuveru, odnosu dece prema prirodi i udžbeniku čiji je autor, a koji jedini u regionu ima logo Nacionalne geografije.

Održan je Prvi inkluzivni porodični festival Čep za hendikep, koji je okupio one kojima je pomoć potrebna i one koji je već godinama pružaju. Posetioci su, između ostalog, mogli da vide kako se melju čepovi i šta sve 3D štampač može da napravi od reciklirane plastike.

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Build Energy Team ( BET ) organizuju kampanju u deset gradova Srbije, pod nazivom "Igraj za energiju". Cilj je da se deca osnovnoškolskog uzrasta nauče i podstaknu da vode računa o racionalnoj upotrebi energije i energetskoj efikasnosti i u školi i kod kuće.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Milutin Dedić, slikar, putopisac i esejista i Maja Pavlica, predsednica Udruženja ekoloških novinara.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html