Čekajući vetar, 5. 5. 2019.

Čekajući vetar, 5. 5. 2019.

A onda su u jednoj evropskoj zemlji, u nekom gradskom parku, sve ptice sa okolnog drveća odjednom mrtve pale na zemlju - i neko se dosetio da je tu upravo testirana 5G mreža. A toj mreži, kojoj ljudsko telo služi kao sunđer, smeta drveće, pa ga zato nemilice seku. Tu je i spisak bolesti koje već izaziva 4G, pa samo može da se zamisli šta nas čeka sa bržom i jačom i njenim zastrašujućim visokim frekvencijama...Ovo je sažetak medijskih napisa o mreži pete generacije, onih medija što vole reči: užasno, skandalozno, uznemirujuće, senzacionalno...Šta na sve to kažu stručnjaci - gošća emisije je prof. dr Irini Reljin iz Ministarstva za turizam i telekomunikacije.

Što vam je lepa ta voćka, kao nacrtana! Je l’ to iz vašeg voćnjaka? Hajde sada da dvesta puta tečno izgovorite: neo-ni-ko-ti-no-idi, a onda još dvesta puta to da napišete, a onda - takođe tečno i sa razumevanjem da kažete: To je u Srbiji zabranjeno. I zabranjeno je da prskamo voće u cvatu tokom dana jer tako ubijamo pčele. A ono što ubije pčelu - nije dobro ni za koga, pa ni za ljude. Šta nije u redu sa shvatanjem nekih voćara i šta pčelari, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, mogu da učine - gost emisije je Radivoje Ranković, sekretar Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Svašta su napričali, mnogo su se slikali, još više obećavali, pa posle izbegavali i skoro da su na pragu da priču učine deplasiranom - a Zrenjaninci već petnaest godina nemaju vodu za piće! Održan je još jedan protest građana pod nazivom "Voda i tačka". Čućete Aleksandra Jankova, urednika portala Zrenjanin danas.

Od blata mogu da se zidaju i višespratnice. Zemljana arhitektura nije stvar prošlosti. O karakteristikama koje je čine dobrom i za sadašnjost i za budućnost govori arhitekta Dragana Kojičić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.
PREPORUKA PPNS

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html