Čekajući vetar, 7. 4 .2019.

Čekajući vetar, 7. 4 .2019.

Ona gondola zamišljena da premosti Ušće i Kalemegdan, treba prvo da premosti pravno bespuće u koje je zabasala... ili ušetala - zavisi da li je u pitanju neznanje ili namera. O pravnim aspektima projekta "Gondola" govore Mirko Popović i Jovan Rajić iz Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu.

Energetska vrba brzo raste, mnogo pije, a posebno buja od sastojaka iz otpadnih voda. Zato je odličan prijatelj svih septičkih jama, a njih u Srbiji ima polovina stanovništva. Ne zauzima kvalitetno zemljište, kosi se svake godine i kao ogrev menja ogromnu količinu uglja i mazuta, pa tako čisti i vazduh. O projektu koji bi doneo višestruke koristi govori inženjer Rade Milutunović.

U Beogradu je održan prvi klimatski skup, pod nazivom Petak za budućnost, kao reakcija na klimatske promene izazvane ljudskom nebrigom o Planeti. Ovim se Srbija i zvanično pridružila globalnom protestu koji je prošle godine pokrenula Greta Tunberg, petnaestogodišnja aktivistkinja iz Švedske.

Novosadsko naselje Liman pravljeno je u prošlom veku po meri čoveka - onda kada se uzimala mera da bi se dao kvalitet. Sada je mera postala računica: koliko zelenih površina može da se pretvori u parking, a može još i više ako se građani stisnu. Zbog "opšteg progresa" očekuje se da se stisnu, ali oni neće. O tome govori Marijana Mutavčieva.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari