Zakon akcije i reakcije 823

Zakon akcije i reakcije 823

zair na fm i vebu

U ovoj emisiji: 

Početak pre početka protiče u razmatranju pomame za YouTube scenom i njenim zvezdama // Kako će to dronovi promeniti svet oko nas do 2021. i gde je tu Srbija? // Intervju... Milan Mišić, novinar "Politike", nakon povratka iz SAD o uticaju cyber sveta na naše živote // Brze vesti... Informatika pod obavezno, internet sa malim ’i’, Tim Berners Li upozorava, kupljen Yahoo, blokada Flasha, nema Skajpa za WP, Messenger postao milijarder // Markusov svet... Kako ubediti ljudoždera da postane vegetarijanac // Zlatko Vereš i sećanje na oproštaj sa njim 25. jula 2012, uz njegova sećanja na rad u Komisiji za ispitivanje udesa u avijaciji // Pomaže li pokrivanje veb kamere zbog privatnosti? // Edward Snowden osmislio futrolu za mobilni protiv prisluškivanja // Gorilla Glass 5 treba da zaštiti ekran pri padu sa visine veće od metar i po.

Foto: YouTube svemir prepun je zvezda kojih, inače, nema na naslovnim stranama novina i tabloida. Imaju milionski auditorijum, mnogo sledbenika, ali tek retki među njima i respekt medijskih profesionalaca. Manifestacija koja prerasta u pravi spektakl, "Balkan Tube Fest", održana je prošle godine u Sava Centru. Znajući koliko je ljudi ostalo bez ulaznice i "poljubilo" vrata Sava Centra, mnogi priželjkuju da se ovog okrobra BTF održi u Beogradskoj areni!

PLEJ LISTA

1. 01 Početak pre početka protiče u razmatranju pomame za YouTube scenom i njenim zvezdama (4:26)
2. Yu grupa - A banki je 7 (2016) (3:49)
3. 02 Kako će dronovi promeniti svet oko nas do 2021. i gde je tu Srbija (5:02)
4. Mike Oldfield - Dreaming in the Wind (2014) (5:22)
5. 03 Intervju... Milan Mišić, novinar, nakon povratka iz SAD o uticaju cyber sveta na naše živote (7:32)
6. 5 Seconds of Summer - Girls Talk Boys (from the ’Ghostbusters’) (2016) (3:32)
7. 04 Brze vesti... Informatika pod obavezno, internet sa malim ’i’, Tim Berners Li upozorava, kupljen Yahoo, blokada Flasha, nema Skajpa za WP, Messenger postao milijarder (4:05)
8. Caro Emerald- Stuck (2010) (4:21)
9. 05 Markusov svet... Kako ubediti ljudoždera da postane vegetarijanac (8:35)
10. Eminem ft. Nate Ruess - Headlights (2014) (4:03)
11. 06 Zlatko Vereš i sećanje na oproštaj sa njim 25. jula 2012, uz njegova sećanja na rad u Komisiji za ispitivanje udesa u avijaciji (10:15)
12. Shawn Mendes - Ruin (2016) (3:58)
13. 07 Pomaže li pokrivanje veb kamere zbog privatnosti (3:28)
14. 08 Edward Snowden osmislio futrolu za mobilni protiv prisluškivanja (1:52)
15. Catfish and the Bottlemen - Twice (2016) (3:15)
16. 09 Gorilla Glass 5 treba da zaštiti ekran pri padu sa visine veće od metar i po (1:27)
17. Kasabian - Eez-eh (2014) (2:56)


Napomena slušaocima "Zakona akcije i reakcije" koji su emisiju pratili na programu Studija B: više ga nema na ovom radiju.

Prvi "free radio" u ovom delu Evrope, Studio B, započeo je emitovanje 1. aprila 1970, započevši i revoluciju u načinu prezentovanja govornog i muzičkog programa na ex-YU prostorima. Institucionalizovao je profesiju radijskog DJ-a, sa Zoranom Modlijem kao stegonošom tog stila. Tačno 44 godine kasnije, pojavio se ponovo na radiju koji ga je proslavio, ovog puta sa emisijom "Zakon akcije i reakcije", na poziv Aleksandra Timofejeva, direktora RTV Studija B. ZAIR je na StB radiju od 13. aprila 2014. godine. Poslednji put je emitovan 12. decembra 2015, kada je skinut s programa odlukom novih vlasnika, nezadovoljnih Modlijevim Fejsbuk protestom zbog razaranja tradicionalnog muzičkog formata radija.

U Beogradu, ZAIR nastavlja da emituje Radio Beograd 202, svake subote od 10:30 pre podne. 

Na multimedijalnom portalu Prvi Prvi Na Skali možete slušati punu, dakle, i muzički neosakaćenu verziju ZAIRA, u originalnom kvalitetu s kojim stiže i na programe radio-stanica koje ga preuzimaju!

Zoran Modli 

MODLI NA TV


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html