Tako stoje stvari (RTS): Zoran Modli

Tako stoje stvari (RTS): Zoran Modli

zair na fm i vebu

Izuzetno je zadovoljstvo biti gost ne samo u privlačno zamišljenom RTS-ovom magazinu "Tako stoje stvari", nego možda još i veće imati za sagovornika s druge strane čuvenog žutog stola (koji mi ponekad liči na džinovski upijač za hartiju, a ponekad na prevrnuto rende) RTS-ovu perjanicu Zorana Stanojevića, urednika pod čijim je okom kroz TV "Oko" onomad stasala generacija sjajnih novinara-intervjuera. Uostalom, on sam je već poodavno podigao standarde modernog TV novinarstva, a kao kolumnista "Vremena" svojevremeno pokazao i koliki je privrženik i znalac haj-teka. Ja ga zovem Zoran Stanojević Jr, nasuprot njegovom za nijansu starijem medijskom kolegi, inače čoveku pera, radija i satire, Zoranu Stanojeviću, koji je po hronološko-istorijskoj osnovi, dakako, senior. :-) Da bi sve bilo jednostavnije, neka prvi (u stvari drugi) bude TV Stanojević, a drugi (to jest prvi) radio-Stanojević!

Televizijski Stanojević u emsiji "Tako stoje stvari" ima i stalnu rubriku zvanu "Intervju", pa nije teško provaliti šta se u njoj radi. Razgovara se. Kad razgovor krene na vreme, potraje puna 22 minuta. Osećate se vrlo počastvovanim kad vam stigne poziv da gostujete u intervjuu, skoro kao da vam je stigao poziv iz Vojnog odseka... Pitanja uvek ima više nego priče koja bi ih pokrila, a priče više nego vremena u koje bi stala. Zaista je teško jednim udarcem savladati tri životno važne teme - radio, avijaciju i IT (što je praksa i pokazala), ali je u 22 televizijska minuta taman stalo onoliko koliko je neophodno za jedan bio-kroki. Prava "kvaka 22", plus Zoki versus Zoki.

"Kvaka 22" je, inače, čest usklik u mojim sevdalinkama, ali ne zbog istoimenog brojčanog datuma na koji sam rođen, već zbog istoimenog filma koji sam u sećanjima uzdigao do nivoa kulta. Filma u kojem se glavni junak do apsurda upinje da dokaže da je lud ne bi li prestao da leti. Od kada sam, zime 1971, prvi put odgledao ovaj film na jednom davnašnjem Festu, Josarian je postao moj omiljeni junak, Alan Arkin moj omiljeni glumac, Džozef Heler moj omiljeni novelista, bombarder "mičel" B-25 moj omiljeni avion, a Drugi svetski rat moj omiljeni rat. Mislim, uslovno. Zbog kvake...

U Beogradu, ZAIR nastavlja da emituje Radio Beograd 202, svake subote od 10:30 pre podne. 

Na multimedijalnom portalu Prvi Prvi Na Skali možete slušati punu, dakle, i muzički neosakaćenu verziju ZAIRA, u originalnom kvalitetu s kojim stiže i na programe radio-stanica koje ga preuzimaju!

Zoran Modli 

MODLI NA TV


ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html