Zakon akcije i reakcije 888

Zakon akcije i reakcije 888

PRVI PRVI NA SKALI Zoran Modli ZAIR 2017

U ovoj emisiji: 

Početak pre početka... 1. Početak pre početka s novim prilogom autobiografiji... Izmedju stripa, bioskopskih djubrišta i filma 2. Pametni satovi za decu mogu lako da se hakuju 3. Apple ne odustaje od Mac mini računara. 4. Kako se snaći... Rudarenje kriptovaluta i poplava u kompjuteru. 5. Tradicionalni PC Press skup, Bizit 2017, naredne srede i četvrtka 6. Rusija izdala vlastitu kriptovalutu – CryptoRuble 7. Miloš Stamenković... Argumenti u korist Linuxa, uz Linux na desktopu 8. Zoran Petrović, novinar i voditelj, o konceptualnom radiju iz perspektive 2002. godine 9. Do 2023. godine milijardu korisnika 5G mreža 10. Zoran Petrović, novinar i voditelj, o mladim ljudima-početnicima na radiju iz 2002. godine 11. Da li je iPhone X je ugrozio prodaju iPhone-a 8? 12. Lumije 640 i 640 XL ostaju bez Windows 10 Fall Creators updatea 13. Sve što je potrebno znati o putovanju avionom... Da li su održive prognoze da jednog dana u avionu neće biti pilota?

Foto: Da li ste i vi među onima koji su u detinjstvu maštali da postanu kinooperateri i zamišljali sebe kao čarobnjake koji u zamračenu salu dovode najveća čuda ovog sveta i najslavnija imena Holivuda? Zaista veličanstven posao, kad čovek malo bolje razmisli - ne samo za vreme projekcije, već i pre početka i nakon završetka filma: kinooperateri iz sredine prošlog veka imali su privilegiju da posetiocima bioskopa puštaju sa gramofonskih ploča pop hitove kojih u to doba na radiju nije bilo ni u tragovima! E, pa, ovo prisećanje uvodi nas i u prvi prilog današnjeg ZAIRA, na samom početku pre početka...LISTA PESAMA

1. Dusan Prelevic Prele - Za ljubav treba imat dusu 2. Morrissey - Spent the Day in Bed (2017) 3. Dua Lipa - Be The One (2016) 4. St. Vincent - Los Ageless (2017) 5. Emeli Sande - Hurts (2016) 6. Depeche Mode - Cover Me (2017) 7. Taylor Swift - Gorgeous (2017) 8. John Legend - Love Me Now (2016) 9. Guaris Barkley feat.Joe Budden - Crazy (2006)

* * *

Napomena slušaocima "Zakona akcije i reakcije" koji su emisiju pratili na programu Studija B: više ga nema na ovom radiju.

Prvi "free radio" u ovom delu Evrope, Studio B, započeo je emitovanje 1. aprila 1970, započevši i revoluciju u načinu prezentovanja govornog i muzičkog programa na ex-YU prostorima. Institucionalizovao je profesiju radijskog DJ-a, sa Zoranom Modlijem kao stegonošom tog stila. Tačno 44 godine kasnije, pojavio se ponovo na radiju koji ga je proslavio, ovog puta sa emisijom "Zakon akcije i reakcije", na poziv Aleksandra Timofejeva, direktora RTV Studija B. ZAIR je na StB radiju od 13. aprila 2014. godine. Poslednji put je emitovan 12. decembra 2015, kada je skinut s programa odlukom novih vlasnika, nezadovoljnih Modlijevim Fejsbuk protestom zbog razaranja tradicionalnog muzičkog formata radija.

U Beogradu, ZAIR nastavlja da emituje Radio Beograd 202, svake subote od 10:30 pre podne. 

Na multimedijalnom portalu Prvi Prvi Na Skali možete slušati punu, dakle, i muzički neosakaćenu verziju ZAIRA, u originalnom kvalitetu s kojim stiže i na programe radio-stanica koje ga preuzimaju!

Zoran Modli 

MODLI U MEDIJIMA

ZORAN MODLI/ZAIR SAJT, FB STRANA, JUTJUB, GUGL + 

RADIO KRAGUJEVAC, 18. JANUAR 1970: PRVO JAVLJANJE - 21. FEBRUAR 2017: POSLEDNJE JAVLJANJE

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html