Balašević u krcatom ’Jezeru’ pred internacionalnom publikom

Balašević u krcatom ’Jezeru’ pred internacionalnom publikom

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCUAplauzi su Đorđa Balaševića u subotu uveče dozvali na binu u "SBB hali Jezero", na rasprodatom koncertu pred rekordnih 6.000 posetilaca, a još jači su ga i ispratili iz Kragujevca. Panonski mornar je nezaboravnu muzičku plovidbu u Šumadiji započeo uz Slovensku, a završio sa Odlazi cirkus, u međuvremenu prošavši kroz još tridesetak njegovih najpoznatijih numera.

"Hvala vam svima što ste došli, ne samo iz Kragujevca već iz svih krajeva. Vidim da su tu moji Slovenci, pa iz Čakovca, Makarske, Osijeka, celog regiona... Ne idem često u Sarajevo, ali vidim i vas, Sarajevo je uvek tu gde god da sviram", poručio je Đole na početku koncerta.

PRVI PRVI NA SKALI Balašević u krcatom ’Jezeru’ pred internacionalnom publikom 2

Na koncertu je bilo i mnogih Beograđana kojima nije pevao nekoliko godina, a u Jezeru su se našle čak i dve Ruskinje koje su u Kragujevac zapucale iz Moskve samo da bi čule najpoznatijeg kantautora sa ovih prostora.

REMORKER

"Jako sam hteo da se vidimo, (ali) imao sam jednu situaciju, kako bi rekli Ameri, zdravstvenu. Pa dobro, godina proizvodnje. Ništa mi nije, al’ su me popravili svaka im čast! Stavili su mi četiri stenta, super! Sad sam stent ap muzičar", našalio se na račun intervencije na srcu zbog koje je morao u novembru da otkaže već rasprodati koncert u "SBB hali Jezero".

PRVI PRVI NA SKALI Balašević u krcatom ’Jezeru’ pred internacionalnom publikom 3

Nije Panonski mornar žurio ni ovaj put, već je Šumadincima priredio plovidbu dužu od tri sata. Ni u stasu, ni u glasu nije se primetilo da je imao zdravstene probleme, iako se na konto toga šalio više puta tokom koncerta. Plovidba je bila lagana, uz poneki brži talas poput Živeti slobodno, Boža zvani pub, Ne volem, Devojka sa čardaš nogama, Bela lađa...

GALICIJA

"Pitali su me hoću li moći da izdržim večeras tri sata, a ja sam rekao da ne brinu jer ja u Kragujevcu ionako samo započnem pesmu", poručio je aludirajući na to da će cela hala završavati svaku baladu.

PRVI PRVI NA SKALI Balašević u krcatom ’Jezeru’ pred internacionalnom publikom 4

Tako je i bilo, a publika je zajedno sa Đoletom pevala Neke nove klince, Priču o Vasi Ladačkom, Bezdan, D-mol, Provincijalku, Galiciju, Protinu kći, kao i mnoge druge pesme koje su obeležile sve delove njegove karijere.

BOŽA ZVANI PUB, LJERKA, OTILIJAProstor između pesama, kao i uvek, popunjavao je anegdotama i pričama, uz poneko pominjanje političara, ali, kao što je rekao, ne previše - da ne kvari raspoloženje. U Kragujevac je uz svoj standardni bend doveo i tamburaše koji su već intimnu atmosferu učinili još prisnijom, pa je Đole sa Šumadincima s pravom bio na "ti".

PRVI PRVI NA SKALI Balašević u krcatom ’Jezeru’ pred internacionalnom publikom 5

GALERIJA PPNS: BALAŠEVIĆ U KRAGUJEVCU, 25. JANUAR 2020.
Video: "Matori Gramps"; Long Play

Foto: Ivan Stojanović/Prviprvinaskali.com; Zoran Lazarević Laki

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html