Irena Blagojević - Jutros mi je ruža procvetala

Irena Blagojević - Jutros mi je ruža procvetala

Pevačica Irena Blagojević snimila je elegantnu džez obradu poznate pesme narodne muzike "Jutros mi je ruža procvetala", koja je danas objavljena kao najavni singl i spot za njen predstojeći treći album "Pero".

- Jutros mi je ruža procvetala je jedna od lepših narodnih pesama, koju je komponovao Petar Tanasijević. Oduvek mi se dopadala. Proganjao me je taj aranžman u glavi, srećna sam što sam ga snimila. Uvek imam u vidu šta je autor prvobitno hteo reći i to me vodi u određenom pravcu. Nadam se da sam pesmi poklonila novi život. Verujem da obrade tome služe, kaže Blagojević.

Popularnost Tanasijevićeve (1932-2016) pesme "Jutros mi je ruža procvetala", koju je prva snimila Milica Popović 1960. godine, čuje se i u činjenici da su je do sada pevale, između ostalih: Merima Njegomir, Snežana Đurišić, Gordana Stojičević, Lepa Lukić, Lepa Brena i Amira Medunjanin. Za Irenu Blagojević dati svoje viđenje pesme, ali uraditi još neke zanimljive obrade na albumu "Pero", bio je "izazov, ali i neka vrsta igre".

Spot je ispunjen letnjim ugođajem, snimio je u avgustu u divnoj bašti Polet Art District u Beogradu i montirao Vladimir Petrović. Na CD-u "Pero", koji će da objavi promoterska kuća Long Play, moći će da se čuju, pored obrada, i Irenine autorske bluz, sving, fank i pop pesme, među kojim je i prethodni singl i spot "Milo moje".O trenutku u kome se singl "Jutros mi je ruža procvetala" pojavljuje, Irena kaže:

- Verujem da je zadatak muzičara da nastavi da stvara i da to stvaralaštvo predstavi javnosti i u teškim trenucima za sve nas, kao što je pandemija kovid-19, koja nažalost svakodnevno odnosi živote. Muzika ima moć da pobudi ono najplemenitije u ljudima, da im da neku novu snagu da se izbore sa velikim nedaćama. Nadam se da će "Jutros mi je ruža procvetala", odnosno moje viđenje te divne narodne pesme, biti podstrek ljudima u ovom teškom trenutku, pogotovo što znam da je mnogi izuzetno vole i nose u srcu.

Picture

Kao diplomirani flautista, Irena je do 2000. godine gradila karijeru u domenu klasične muzike... Godine 2008. odlučila je da započne solo karijeru u drugačijem muzičkom stilu...

DETALJNO O IRENI

IRENA BLAGOJEVIĆ FB STRANA, INSTAGRAM, JUTJUB 


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html