SKC: Koncert para umetnika iz Estonije

SKC: Koncert para umetnika iz Estonije

Par estonskih umetnika Argo Vals i Lis Ring. nastupiće u Studentskom kulturnom centru u petak 13. novembra od 21 čas. Ulaz je slobodan.

Argo Vals je kompozitor i gitarista, jedan od najperspektivnijih mladih predstavnika nove generacije muzičara iz Estonije. Na svojim samostalnim nastupima koristi električnu gitaru, bubanj mašinu, luper i pedale. U jedinstvenoj arhitekturi zvukova prepoznaju se uticaji post-roka, nordik džeza, Stiv Rajha, met roka i IDM. Snima muziku uglavnom sam od 2006. godine, komponuje za nekoliko različitih grupa, kao i za brojne TV emisije, plesne predstave, pa čak i za zvanični prijem na godišnjici Estonije 2012. godine.

Argo je debi album Tsihcier objavio u 2012. Bio je nominovan od Estonian Music Avards 2013, kao alternative/indie album godine. Njegov drugi solo album Nokturn objavljen je u junu 2015. godine.Liis Ring je estonska umetnica sa sedištem u Geteborgu, Švedska. Iako je tajno komponovala i snimala muziku od svoje 10. godine, njen solistički rad nije otkriven do kraja 2013. godine, kada su lokalni estonski indie i alternativ DJ-evi sa Eesti Pops i Kohviradio našli neke od demo snimaka na saundklaud i pustili ih u njihovoj radio emisiji.

Nije prošlo ni godinu dana kada je diskografska kuća Ounaviks izdala njen debi album Fables of a Faraway Land pod umetničkim imenom Cirkl, izbalansiranu mešavinu RnB, indie popa i džeza sa nekim naznakama klasične muzike. Nakon toga ona je nastupala i sa svojim bendom i kao solo umetnik na različitim festivalima i prostorima, većinom u Estoniji i okolini (Tallinn Music Week, Positivus festival, Intsikurmu Music Festival… ).

ARGO VALS SAJT FB STRANA, SOUNDCLOUD, BANDCAMP
LIIS RING FB STRANA, SOUNDCLOUD

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html