SKC: Koncert para umetnika iz Estonije

SKC: Koncert para umetnika iz Estonije

Par estonskih umetnika Argo Vals i Lis Ring. nastupiće u Studentskom kulturnom centru u petak 13. novembra od 21 čas. Ulaz je slobodan.

Argo Vals je kompozitor i gitarista, jedan od najperspektivnijih mladih predstavnika nove generacije muzičara iz Estonije. Na svojim samostalnim nastupima koristi električnu gitaru, bubanj mašinu, luper i pedale. U jedinstvenoj arhitekturi zvukova prepoznaju se uticaji post-roka, nordik džeza, Stiv Rajha, met roka i IDM. Snima muziku uglavnom sam od 2006. godine, komponuje za nekoliko različitih grupa, kao i za brojne TV emisije, plesne predstave, pa čak i za zvanični prijem na godišnjici Estonije 2012. godine.

Argo je debi album Tsihcier objavio u 2012. Bio je nominovan od Estonian Music Avards 2013, kao alternative/indie album godine. Njegov drugi solo album Nokturn objavljen je u junu 2015. godine.Liis Ring je estonska umetnica sa sedištem u Geteborgu, Švedska. Iako je tajno komponovala i snimala muziku od svoje 10. godine, njen solistički rad nije otkriven do kraja 2013. godine, kada su lokalni estonski indie i alternativ DJ-evi sa Eesti Pops i Kohviradio našli neke od demo snimaka na saundklaud i pustili ih u njihovoj radio emisiji.

Nije prošlo ni godinu dana kada je diskografska kuća Ounaviks izdala njen debi album Fables of a Faraway Land pod umetničkim imenom Cirkl, izbalansiranu mešavinu RnB, indie popa i džeza sa nekim naznakama klasične muzike. Nakon toga ona je nastupala i sa svojim bendom i kao solo umetnik na različitim festivalima i prostorima, većinom u Estoniji i okolini (Tallinn Music Week, Positivus festival, Intsikurmu Music Festival… ).

ARGO VALS SAJT FB STRANA, SOUNDCLOUD, BANDCAMP
LIIS RING FB STRANA, SOUNDCLOUD

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari