2008: Odbornici jednoglasno ZA preduzeće Kragujevca i Đokovića; 2010: Politika oterala tenis

2008: Odbornici jednoglasno ZA preduzeće Kragujevca i Đokovića; 2010: Politika oterala tenis

2008.

FEBRUAR

Na prostoru od 3,3 hektara zemljišta, između kragujevačkog Velikog parka i gradskih bazena, porodična firma Đokovića i grad Kragujevac izgradiće veliki sportsko-rekreacioni centar, u kome će se održavati i ATP turniri i takmičiti vrhunski teniski asovi.

Odbornici Skupštine Kragujevca u četvrtak (31. januar 2008. godine) su jednoglasno prihvatili predlog odluke o osnivanju zajedničkog preduzeća između grada i porodične firme Đokovića - Family sport.

Prema okvirnom projektu, porodična firma Đokovića u gradnju centra će uložiti oko 20 mil EUR. Grad će obezbediti zemljište i infrastrukturu. Udeo Kragujevca u zajedničkoj firmi je - 5%.

PORODICA ĐOKOVIĆ GRADI TENISKI KOMPLEKS U KRAGUJEVCU VREDAN 20 MIL EUR

MART
 
I pored informacije da su Đokovići kupili zemljište za izgradnju teniskih terena u Beogradu, prema rečima Gorana Đokovića direktora porodične firme Family Sport oni neće odustati od izgradnje teniske akademije i hotela u Kragujevcu

 
2010.

FEBRUAR

Đokovići su prvobitno sa lokalnom samoupravom potpisali ugovor o formiranju zajedničke firme u koju bi grad uložio građevinsko zemljište, ali se potom odustalo od te ideje, pa su Đokovići zakupili zemljište i ogradili ga. Kako je najavljivano više puta, u okviru Sportsko-rekreativnog poslovnog centra pored teniske akademije biće izgrađeni i centralni pokriveni teniski teren sa gledalištem, 12 otvorenih teniskih terena, tri pokrivena teniska terena, akademija za obuku budućih tenisera i smeštajni kapaciteti.

IZGRADNJA TENISKE AKADEMIJE ĐOKOVIĆ NA PROLEĆE

MART

Porodica Đoković neće graditi tenisku akademiju u Kragujevcu. Gradu će vratiti i zemljište koje je po povlašćenim uslovima zakupila na 99 godina, a sve, kako kaže kompanija koja ih zastupa - Femili sport, zbog "neargumentovanih i perfidnih napada od strane političkih stranaka"

- Za nas je neshvatljivo da živimo sa ljudima koji su porodici Đoković, koja je planirala da investira više od 15 miliona evra, poslali poruku: "Odlazite odavde, vi ste došljaci, ovde ste nepoželjni". Tvrdim da je Novak Đoković više uradio za Srbiju nego svi političari u svojim karijerama. Dolazak „Fijata“ je najveći i najvažniji projekat za Kragujevac, a sa njim mogu da poredim i tenisku akademiju, koja, nažalost, neće biti izgrađena. Pozivam sve one koji su učestvovali u „odbrani“ grada od porodice Đoković da sada izađu pred razočarane Kragujevčane i podele sa njima radost - izjavio je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

LDP Kragujevca je juče saopštio da su "građani pokazali visok nivo svesti u odbrani dečjeg parka i da su zbog toga što je četiri hektara zemljišta dato za 36.000 evra po povlašćenim uslovima bili u obavezi da prate sve što se tiče izgradnje teniske akademije".

Radomir Nikolić, poverenik Srpske napredne stranke za Kragujevac, inače sin Tomislava Nikolića, izjavio je za Blic da "ova stranka nije bila protiv izgradnje teniske akademije u Kragujevcu, već protiv narušavanja celine Velikog parka koji je svetinja za sve građane".

- Takvi objekti mogu da se grade i na prostoru koji je udaljen nepunih 500 metara, iznad fudbalskog stadiona. SNS se zalaže za to da se taj prostor sačuva za decu Kragujevca, i da se tu napravi moderno dečije igralište sa gumenom podlogom. Po našem mišljenju, niko, pa ni Novak Đoković, ne sme da bude privilegovan kada je u pitanju imovina grada - kaže Nikolić.

ĐOKOVIĆI ODUSTALI OD GRADNJE TENISKOG CENTRA U KRAGUJEVCU


O NAMA 

Family Sport je preduzeće koje se bavi ugostiteljstvom i organizacijom sportskih događaja. Osnovala ga je porodica Đoković, 19. decembra 2005. godine.

Svoje planove i ambicije usmerili su na realizaciju velikih projekata poput vođenja restorana, keteringa, otvaranja teniskog centra i organizacije ATP turnira.

Restoran "Novak" na Novom Beogradu postoji od 2008. godine. 

Fondacija Novaka Đokovića osnovana je u novembru 2007. godine od strane srpskog tenisera Novaka Đokovića, a do 29. februara 2012. godine postojala je pod imenom "Novak Fond".

FAMILY SPORT


2019.

Not too bad, not too bad...



ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html