Bezbedno evakuisani radnici TRZ

Bezbedno evakuisani radnici TRZ

Svih 74 zaposlenih u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, koji su se posle današnje nesreće sklonili u poseban objekat TRZ, bezbedno su evakuisani.

Za trojicom nestalih pripadnika TRZ-a intenzivno tragaju nadležne službe MUP-a i Ministarstva odbrane.

Ministar odbrane Zoran Đorđević sa saradnicima i dalje se nalazi u Tehničkom remonton zavodu.

Potraga za nestalima u toku

Za nestalim pripadnicima Tehničkog remontnog zavoda kapetanom Darkom Kostićem i civilnim licima Dejanom Kovačevićem i Željkom Nikolićem intenzivno tragaju nadležne službe MUP-a i Ministarstva odbrane, izjavio je pukovnik Mihailo Zogović iz Uprave za odnose sa javnošću, ispred Kliničkog centra u Kragujevcu.

- Zonu eksplozije nadleću četiri drona i u toj potrazi upotrebljeno je jedno robot vozilo. Ministar odbrane sa saradnicima nalazi se na licu mesta u Tehničkom remontnom zavodu. Ukupno 74 zaposlena, koji se nalaze u posebnom objektu Tehničkog remontnog zavoda, bezbedni su i van bilo kakve opasnosti – naglasio je pukovnik Zogović dodajući da se čeka procena nadležnih službi kako bi oni bili bezbedno prebačeni do svojih kuća.

Prema rečima pukovnika Zogovića, 25 hospitalizovanih pripadnika Ministarstva odbrane i MUP-a su dobro i van životne opasnosti, a dva pripadnika se trenutno prevoze prema Vojnomedicinskoj akademiji, što je bila zajednička procena lekara ta dva zdravstvena centra.

- Još jednom, u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izražavam iskreno saučešće i žaljenje zbog smrti našeg kolege potpukovnika Perišića. Svima nam je teško jer je reč o časnom oficiru koji je svojom marljivošću, radom i angažovanjem bio primer drugima – rekao je pukovnik Zogović. 

Izvor: MOD


POŽAR U TEHNIČKO-REMONTNOM ZAVODU "MEDNA" 

TV KURIR: TRAGEDIJA U KRAGUJEVCU

USPOSTAVLJEN KONTAKT SA NEIZBAVLJENIM RADNICIMA 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari