’Crne kapuljače’ u Kragujevcu ’zavodile red’, nepoznat broj uhapšenih

’Crne kapuljače’ u Kragujevcu ’zavodile red’, nepoznat broj uhapšenih

"Fantomi" u KragujevcuVideo: Čuvar/ke vatre 

Kragujevac: Demolirane prostorije MUP-a

Tokom protesta u sredu 8. jula u Kragujevcu povređeno je četvoro policajaca, oštećeno šest službenih vozila MUP-a i demolirane prostorije dežurne službe, rečeno je Beti u Policijskoj upravi za taj grad.

U prostorijama dežurne službe uništena su sva sredstva za rad - TV uređaji, monitori, štampači, stolovi, stolice, 12 prozora na zgradi Policijske uprave.

Demolirana su i ulazna vrata i kućica za obezbeđenje objekta PU Kragujevac, a razbijena su i stakla na ulazu u Skupštinu grada.

Iz PU Kragujevac nisu danas odgovorili na pitanje Bete koliko ima uhapšenih koji su učestvovali u neredima.

Zvaničnih informacija o privedenima još uvek nema ni iz nadležnog tužilaštva.

Kako je juče preneo portal Glas Šumadije, u noći protesta u sredu, ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su pregledale 32 mladih ljudi u policijskoj stanici u Ulici Svetozara Markovića, kao i četvoricu povređenih policajaca.

Kod policajaca uglavnom je bilo reči o povredama ekstremiteta.

Kako je portal objavio na osnovu nezvaničnih saznanja, tokom te noći policija je privela preko 30 demonstranata, a među privedenim demonstrantima, koji imaju između 17 i 19 godina, šestoro je bilo iz drugih gradova.

U sredu oko 22 sata grupa od oko 50 mlađih demonstranata kamenicama je gađala zgradu Policijske uprave, ubacila baklje u policijske kancelarije, a na "meti" su bila i stakla na ulazu u Skupštinu grada.

Policija je, zatim, bacala suzavac, formirala kordon i potiskivala demonstrante.

Naizmenična razmena kamenica i suzavca između policije i demonstranata trajala je preksinoć do 23:30.

Sinoćni protest ispred Skupštine grada protekao je mirno i bez incidenata.

Aleksandra Petrović
Izvor: Nova.rs, 10. 7. 2020 


U toku je saslušanje grupe mladića privedenih na protestu u Kragujevcu


Ispred zgrade tužilaštva okupila se grupa roditelja čije je sinove privela pocija u toku protesta u sredu, gde se večeras održava saslušanje kod nadležnog tužioca.

Iz tužilaštva i policije nije saopšteno koliko je bilo privedenih učesnika protesta, ali su kragujevački mediji objavljivali prethodnih dana da je reč o 32 mladih.

Roditelji sa kojima je reporter Bete razgovarao su prilično uznemirenih i zabrinuti u iščekivanju šta će reći tužilac odnosno advokati koje su angažovali.

Većina tvrdi da su njihova deca učestvovala u protestu ali da nisu huligani niti vandali.

Kažu da su se oni zatekli na prostoru nedaleko od mesta sukoba demonstranata i policije, kod zgrade Suda, ili su izlazili iz pekare gde su kupovali hranu kada ih je policija privela.

Otac 18-godišnjaka koji je priveden rekao je večeras agenciji Beta da je uspeo u noći hapšenja da vidi svog sina ispred policijske stanice u Ulici Svetozara Markovića.

On tvrdi da su svi mladići dobili batine od policije, jer, kako kaže, kada su ih sprovodili u stanicu imali su povrede, ili su hramali, ili imali modrice preko nosa, ruke.

"Moj sin konkretno imao povrede leđa, krvavo i modricu. Video sam ga kada su ga uvodili u maricu posle policijskog saslušanja. On je bio u pritvoru u Ćupriji, jer nije bilo dovoljno mesta kod nas, neko je bio u Paraćinu, Aranđelovcu..." rekao je otac pritvorenog mladića.

On kaže da je Hitna pomoć dosta njih previjala te noći, zbog povreda glave, ruke, noge.

Prema njegovom saznanju u prijavama protiv pritvorenih mladića svima "isto piše" i stavlja im se na teret nasilničko ponašanje.

Drugi roditelj je rekao da uopšte nije znao gde mu je 23-godišnji sin, jer nije došao kući u sredu uveče.

Tokom noći mu je stigla SMS poruka sa sinovljevog telefona da je u pritvoru u policiji.

On kaže da njegov sin radi u jednoj velikoj firmi kao operater i da nije nasilan, niti je do sada imao bilo kakav sukob sa zakonom.

Kaže da je ispitivan je u policiji kako je saznao za protest, priznao je da je sa kolegom bio na tom skupu i da je krenuo kući kada je uhapšen kod zgrade Suda.

Ispred tužilaštva je i otac 20-godišnjaka koji je student stipendista koji je naveo da su ovo sve posledice "nezavršenog posla 5.oktobra".

Prema nezvaničnom saznanju roditelja koji čekaju ishod saslušanja njihovih sinova kod tužioca, od 8 do 10 pritvorenih će biti krivično gonjeni, jedan broj prekršajno, a neki će biti "pušteni".

Autor: TKĐ
Izvor: BetaVideo: Pressek

U KRAGUJEVCU RAZBIJENI PROZORI MUP-A, UZVRAĆENO SUZAVCEM (VIDEO), 8. 7. 2020.


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html