Insajder: Tačka, prvi deo

Insajder: Tačka, prvi deo

Borba za medije ili borba za vlast - svodi se na isto već 20 godina. Opozicija dokazuje da slobode nema, vlast da je ima i previše.

U novom dvodelnom serijalu Insajdera na pitanja o slobodi medija odgovaraju:

 • savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević, 
 • savetnik za medije predsednice Vlade Srbije Mladen Bašić, 
 • članica Saveta REM Olivera Zekić, 
 • državni sekretar Ministarstva kulture informisanja Aleksandar Gajović, 
 • državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja od 2013. do avgusta 2016. Saša Mirković, 
 • kao i koordinator za internet i multimediju Telekoma Vladimir Lučić.

Pored njih, za serijal govore i:

 • Snježana Milivojević, profesorka Fakulteta političkih nauka, 
 • Rade Veljanovski, profesor Fakulteta političkih nauka i odbornik Građanskog demokratskog foruma, 
 • Vukašin Obradović predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije od 2010. do 2017, 
 • Zoran Gavrilović iz Biroa za društvena istraživanja- BIRODI, 
 • Tanja Maksić iz Birna i ujedno članica Radne grupe za izradu medijske strategije, 
 • Nevena Simendić urednica Televizije Pančevo od 2004. do 2015. godine.

- Čini mi se da je taj ključni trenutak, ta naša prva greška koja je dovela do svega ovoga onaj momenat kada smo mi posle 5. oktobra gledali kako da izgradimo partnerske odnose sa vlašću, a ne da izgradimo jedan medijski sistem u kome bismo mi bili nezavisni od te vlasti.

Vukašin Obradović

- Ukorenjenost Pinka kao režimske televizije nastala je već 5. oktobra uveče kada je nova vlast poslala svoje emisare kod Željka Mitrovića i pitala ga: ’Oćeš ti da sačuvaš svoje medijsko carstvo? Naravno, on je rekao: Hoću! I tako se to dogodilo. Već ta vlast odmah posle 5. oktobra pruža ruke ka Pinku i onda svaka sledeća vlast preuzima takav odnos prema njemu.

Ono čime sam ja bio šokiran krajem 2002. godine - u Sarajevu me je pozvao na razgovor čovek koji je radio u francuskoj ambasadi, interesovao se za srpske medije i otvoreno me je pitao: Šta vi mislite o širenju Pinka u regionu (BiH, Hrvatska, Vrna Gora, Makedonija)? To je već odlučeno, u Briselu. Dobili smo saglasnost iz Beograda, iz nove vlasti.

Rade VeljanovskiDonacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 
 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html