Upravi sud uvažio tužbu prof. Arsenijevića - poništeno rešenje Ministarstva

Upravi sud uvažio tužbu prof. Arsenijevića - poništeno rešenje Ministarstva

Odlučujući u upravnom sporu po tužbi prof. dr Nebojše Arsenijevića, bivšeg rektora Univerziteta u Kragujevcu, protiv Ministarstva prosvete, Upravi sud je poništio rešenje Ministarstva od 4. juna 2018. godine i vratio na ponovno odlučivanje.

Upravi sud je u presudi od 27. maja našao da je osnovana tužba prof. Arsenijevića koji je razrešen dužnosti rektora pre dve godine.

PRESUDA

Po oceni Upravnog suda, Ministarstvo je povredilo Zakon o opštem upravnom postupku rešenjem koje je doneto na predlog vršioca dužnosti pomoćnika ministra, a ne na predlog inspektora. "Rešenje sa datim obrazloženjem za sada ne može prihvatiti kao pravilno i na zakonu zasnovano", navodi se u presudi veća sudija koje čine: Olga Petrović, Mira Vasiljević i Radmila Simić.

Sledi ponovni postupak u kojem je Ministarstvo dužno da otkloni povredu pravila postupka, presuđeno je u Upravnom sudu.

Bivši rektor Univerziteta u Kragujevcu podneo je tužbu Upravnom sudu početkom jula 2018. godine. Tada je agenciji Beta rekao da je glavni razlog za podnošenje tužbe "nepostojanje pravnog osnova" i dodao da su u tom slučaju prekršeni i Ustav i Zakon o visokom obrazovanju. Na pitanje Bete kakav ishod očekuje, Arsenijević je odgovorio da ga "ne interesuje, ali da hoće da ih nervira" i objasnio da je to sada novi zadatak za ministrov "veliki pravni tim".

Foto: Kg.ac.rs; Up.sud.rs
PPNS

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html