Upravi sud uvažio tužbu prof. Arsenijevića - poništeno rešenje Ministarstva

Upravi sud uvažio tužbu prof. Arsenijevića - poništeno rešenje Ministarstva

Odlučujući u upravnom sporu po tužbi prof. dr Nebojše Arsenijevića, bivšeg rektora Univerziteta u Kragujevcu, protiv Ministarstva prosvete, Upravi sud je poništio rešenje Ministarstva od 4. juna 2018. godine i vratio na ponovno odlučivanje.

Upravi sud je u presudi od 27. maja našao da je osnovana tužba prof. Arsenijevića koji je razrešen dužnosti rektora pre dve godine.

PRESUDA

Po oceni Upravnog suda, Ministarstvo je povredilo Zakon o opštem upravnom postupku rešenjem koje je doneto na predlog vršioca dužnosti pomoćnika ministra, a ne na predlog inspektora. "Rešenje sa datim obrazloženjem za sada ne može prihvatiti kao pravilno i na zakonu zasnovano", navodi se u presudi veća sudija koje čine: Olga Petrović, Mira Vasiljević i Radmila Simić.

Sledi ponovni postupak u kojem je Ministarstvo dužno da otkloni povredu pravila postupka, presuđeno je u Upravnom sudu.

Bivši rektor Univerziteta u Kragujevcu podneo je tužbu Upravnom sudu početkom jula 2018. godine. Tada je agenciji Beta rekao da je glavni razlog za podnošenje tužbe "nepostojanje pravnog osnova" i dodao da su u tom slučaju prekršeni i Ustav i Zakon o visokom obrazovanju. Na pitanje Bete kakav ishod očekuje, Arsenijević je odgovorio da ga "ne interesuje, ali da hoće da ih nervira" i objasnio da je to sada novi zadatak za ministrov "veliki pravni tim".

Foto: Kg.ac.rs; Up.sud.rs
PPNS

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari