’Kolekcionar’ poznatih i moćnih prijatelja - pedofil i seksualni napasnik

’Kolekcionar’ poznatih i moćnih prijatelja - pedofil i seksualni napasnik

Chauntae Davis was the air hostess onboard the notorious private jet, Lolita Express, which was owned by billionaire Wall Street tycoon Jeffrey Epstein. INSIDE EDITION exclusively spoke to Chauntae about what happened on that plane.

LOLITA EXPRESS MASSEUSE REVEALS LURID DETAILS FROM JEFFREY EPSTEIN’S PRIVATE PLA

Izvor: Inside Edition, 27. 4. 2015.

Palm Beach multimillionaire Jeffrey Epstein has been a free man, despite sexually abusing dozens of underage girls according to police and prosecutors. His victims have never had a voice, until now.

HOW A FUTURE TRUMP CABINET MEMBER GAVE A SERIAL SEX ABUSER THE DEAL OF A LIFETIME

Izvor: Miami herald, 28. 11. 2018.

MILIJARDER DŽEFRI EPSTIN UHAPŠEN ZBOG TRAFIKINGA MALOLETNICA

Bogati finansijer i registrovani seksualni prestupnik Džefri Epstin uhapšen je u subotu u Njujorku, po novoj optužnici za seksualni trafiking, povezanoj sa optužbama koje datiraju iz ranih 2000-ih, saopštili su zvaničnici.

Epstin, bogati menadžer investicionog fonda, koji u nekadašnje prijatelje i poznanike ubraja bivšeg predsednika Bila Klintona, britanskog princa Endrua i predsednika Donalda Trampa, nalazi se u federalnom pritvoru, prema izjavama dvoje zvaničnika, koji su govorili za AP, pod uslovom da ostanu anonimni jer im nije dozvoljeno da komentarišu aktuelni slučaj.

Očekuje se da se Epstin pojavi pred federalnim sudom na Menhetnu u ponedeljak a AP je zatražio komentar od njegovog advokata. Vest o hapšenju američkog milijardera prvo je objavio portal Dejli Bist (Daily Beast).

Ranije optužbe

Najnovije optužbe proističu iz navoda da je Epstin plaćao maloletnicama usluge masaže, da bi zatim bile seksualno zlostavljane u njegovim kućama u Njujorku i Floridi.

Da bi izbegao federalnu optužnicu, 2008. bogataš je priznao krivicu na državnom nivou, u Floridi, gde je optužen za podvođenje i korišćenje usluga osobe mlađe od 18 godina za prostituciju. Tada je postigao tajnu pogodbu sa tužilaštvom i tako je okončana federalna istraga zbog koje je mogao da završi doživotno u zatvoru.

Umesto toga, odslužio je 13 meseci i traženo je da plati naknadu deseteinama svojih žrtava, koje su tada bile tinejdžerke. Epstin je takođe registrovan kao seksualni prestupnik.

Trampov sekretar za rad

Epstinovu sudsku pogodbu na Floridi nadzirao je bivši federalni tužilac za okrug Majamija, Aleksandar Akosta, koji je sada Trampov sekretar za rad. Akosta tvrdi da je pogodba bila "odgovarajuća pod datim okolnostima", iako je Bela kuća u februaru saopštila da razmatra njegov rad na tom slučaju.

Okružni tužilac sa Floride Kenet Mara trenutno razmatra da li dogovor o nepodizanju optužnice, koji je štitio Epstina od ozbiljnijih optužbi, i dalje treba da stoji. On je ranije ove godine zaključio da je, prema federalnom zakonu, Epstinove žrtve trebalo da budu konsultovane o njegovom dogovoru sa tužiocima.

Još nije jasno da li se slučajevi odnose na iste žrtve, budući da su skoro sve ostale anonimne. Federalni tužioci su nedavno podneli sudska dokumenta koja se odnose na slučaj na Floridi, navodeći da dogovor o nepodizanju optužnice protiv Epstina mora da se poštuje jer je on poštovao njegove odredbe. Međutim, priznali su da je bilo potrebno da "tužioci komuniciraju sa žrtvama na transparentan način."

Žrtve iz slučaja na Floridi imaju rok do ponedeljka da odgovore na podnesak Sekretarijata za pravosuđe.

Prema sudskim podacima na Floridi, najmanje 40 maloletnica je dovođeno u Epstinovu vilu na Palm Biču gde su, kako se ispostavilo, korišćene za seks, a tu su ih dovele žene koje su regrutovale odgovarajuće devojke kako lokalno, tako i iz Istočne Evrope i drugih delova sveta. Neke od devojaka su navodno dovođene u Epstinove kuće u Njujorku, Nju Meksiku i njegovom privatnom ostrvu na Karibima, pokazuju sudska dokumeneta.

Izvor: Glas Amerike, 7. 7. 2019.SEKSUALNI PREDATOR MILIJARDER SE DRUŽIO S TRAMPOM, KLINTONOM I SPEJSIJEM, A ONDA JE NA POVRŠINU ISPLIVALA NJEGOVA MRAČNA PROŠLOST

Američki milijarder i registrovani seksualni napasnik Džefri Epstajn (66), koji je po povratku iz Pariza u subotu uhapšen na njujorškom aerodromu pod sumnjom da je seksualno zlostavljao i trgovao maloletnicama radi pružanja seksualnih usluga pre više od deset godina, svojevremeno je sklopio spornu nagodbu sa sudom, u okviru koje je priznao nekoliko krivičnih dela, da bi mu, umesto zaprećene doživotne robije, bila izrečena kazna od 13 meseci zatvora, uz isplatu odštete žrtvama.

Epstajn, koji je za sebe govorio da je “kolekcionar” poznatih i moćnih prijatelja, stekao je ugled u finansijskom svetu u rodnom Njujorku početkom 2000-ih godina.

Mediji su ga opisivali kao aktivnog filantropa i učesnika u društvenom životu, što mu je omogućilo da nađe i sačuva mesto u elitnim krugovima rodnog Njujorka. Tako je finansirao putovanje u Afriku sa bivšim predsednikom Bilom Klintonom i glumcem Kevinom Spejsijem.

Prema pisanju “Njujork magazina” 2002. godine, tadašnji predsednik Sjedinjenih Država Bil Klinton, glumac Kevin Spejsi i komičar Kris Taker Epstajnovim privatnim avionom obilazili su mesta u Africi u kojima je sprovođen projekat za borbu protiv side.

Ovo je samo jedan primer Epstajnovog druženja s Klintonom: dnevnici do kojih je došao “Goker” 2015. godine, pokazuju da je bivši američki predsednik više puta leteo njegovim privatnim avionom - 2002. i 2003. godine.

Klinton je za “Njujork magazin” svojevremeno izjavio da je Epstajn “posvećeni filantrop” i da je uživao u njegovom “znanju i velikodušnosti” tokom putovanja.

- Osim što je veoma uspešan finansijer, on je i posvećeni filantrop sa izraženim osećajem za globalna tržišta i dubokim poznavanjem nauke 21. veka - rekao je Klinton o njemu.

Klinton, međutim, nije bio jedini predsednik s kojim se Epstajn družio. Donald Tramp, koji je u to vreme bio istaknuti njujorški biznismen u oblasti nekretnina, opisao ga je kao “fenomenalnog momka, s kojim je veoma zabavno”.

- Priča se da voli lepe žene podjednako kao i ja, uglavnom mlađe - rekao je za “Njujork magazin”.

Ko je Džefri Epstajn?

Epstajn je rođen 20. januara 1953, a rastao je u Bruklinu, u Njujorku. Posle gimmnazije “Lafajet”, u Bruklinu, upisao se na “Kuper junion”, koledž za arhitekturu, umetnost i inženjerstvo u Njujorku, ali ga je 1971. napustio i upisao se na Institut za matematičke nauke “Kurant”, ali nije uspeo da diplomira. Uprkos šupljinama u obrazovanju, u svojim dvadesetim godinama predavao je matematiku i fiziku u uglednoj Školi “Dalton” na Menhetnu (1973-1975).

Tamo su stvoreni uslovi za njegov napredak na društvenoj lestvici: predavao je sinu poznatog bankara Bera Sternsa i “družio se” s njegovom ćerkom, pa je 1976. napustio školu da bi se zaposlio kod njega.

Dobro se pokazao i postao partner, ali 1981. osniva vlastitu firmu: “J. Epstein and Co”. Godine 1982, njegova karijera kreće prljavim stazama.

Oni koji poznaju Epstajna, tvrde da se kompanijom upravlja sa ostrva Sent Tomas, na američkim Devičanskim ostrvima, radi izbegavanja poreza, pisao je "Njujork magazin".

Kompanija navodno sarađuje isključivo s klijentima koji raspolažu bogatstvom od najmanje milijardu dolara i od osnivanja je obavijena velom tajne.

Mada nije sigurno kako je Epstajn tačno stekao bogatstvo, ono je postalo primetno na međunarodnom planu kada je počeo da kupuje nekretnine širom sveta i pošto je osnovao fondaciju koja je donirala sredstva Univerzitetu Harvard.

Do 1992. postao je zvanični vlasnik najveće privatne rezidencije na Menhetnu. Kasnije je kupio kuće u Parizu, Majamiju, Novom Meksiku i celo ostrvo Litl Sent Džejms, deo Devičanskih ostrva.

U javnosti je postao poznat zahvaljujući Fondaciji “Epstajn VI” i donaciji od 30 miliona dolara Univerzitetu Harvard za potrebe uvođenja programa za matematičku biologiju i evolucionu dinamiku.

Tadašnji profesor Harvarda Alan Deršovic, koji će kasnije kasnije biti jedan od njegovih zastupnika u postupku zbog optužbi za seksualne zločine 2007, hvalio ga je u javnosti kao “briljantnog”.

Mnogi su donaciju videli kao proračunatu Epstajnov plan da izgradi sliku o sebi kao elitnoj figuri.

Epstajnove veze uspostavljene tokom godina pokazale su se kao dragocene kada su vlasti u Majamiju povele istragu protiv njega zbog seksualnog iskorišćavanja 2005. godine. Trampov sadašnji sekretar za rad Aleks Akosta ga je branio 2007.

Nakon što su tokom godina umnožile optužbe na njegov račun zbog sekusalnog zlostavljanja maloletnica, detektivi u Palm Biču (Florida) konačno su reagovali na prijavu žene 2005, koja je optužila bogataša po imenu “Džef” da je seksualno uznemiravao njenu poćerku.

Godine 2007. Epstajn je sa saveznim tužiocem Akostom sklopio tajni dogovor, kojim mu se garantuje zaštita od krivičnog gonjenja, dok je Epstajn, sa svoje strane, priznao krivicu samo za navođenje na prostituciju i podvođenje maloletnica. Tako je odslužio samo 13 meseci zatvora, a tokom tog perioda je svakodnevno odlazio na posao.

Kako je kasnije objavio “Majami Herald”, Epstajn je redovno seksualno zlostavljao maloletnice u svojoj vili u Palm Biču. Prema pisanju “Heralda”, u sudskim dokumentima se navodi da je Epstajn plaćao maloletnice da ga masiraju, što je on često iskorišćavao da ih seksualno zlostavlja. Kasnije im je navodno nudio novac da dovedu nove maloletnice.

“Herald” je identifikovao oko 80 žena koje tvrde da ih je seksualno zlostavljao na različite načine.

Grupa tužilaca, uključujući i Deršovica, osporila je optužbe protiv njega, a, kako je preneo “Dejli bist”, Epstajn je tvrdio da su devojke pristale “na čin” i da je mislio da su punoletne.

Šestog jula Epstajn je uhapšen pod sumnjom za trgovinu maloletnicama u svrhu pružanja seksualnih usluga.

Za najnovije optužbe odgovaraće pred sudom Južnog okruga Njujorka, a stavlja mu se na teret da je seksualno zlostavljao maloletnice u svojim vilama na Menhetnu i Floridi od 1999. do 2005. godine, prenosi “Dejli bist”.

Džefri Epstajn, prema najnovijim informacijama, na sudu je optužen za trgovinu i zlostavljanje desetine maloletnih devojaka.

Izvor: Blic, 9. 7. 2019.

In a TODAY exclusive, Jennifer Araoz shares with Savannah Guthrie her chilling account of alleged sexual assault by billionaire Jeffrey Epstein, which she says happened when she was in high school. Araoz is not part of the Southern District of New York’s case against Epstein, who pleaded not guilty to sex trafficking charges.

JEFFREY EPSTEIN ACCUSER SHARES STORY OF ALLEGED RAPE FOR 1ST TIME | TODAYFoto: Vifreepress, Thedailybeast, Nworeport 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html