Ravnozemljaši kršili karantin radi ’dokaza’, orijentisali se busolom

Ravnozemljaši kršili karantin radi ’dokaza’, orijentisali se busolom

Više puta pobegli iz karantina i rizikovali svoje i tuđe živote da bi dokazali da je Zemlja ravna

Priču jednog para avanturista iz Venecije prenosi dnevni list "Hafington post", a reč je o muškarcu i ženi srednjih godina koji su od onih što veruju da je Zemlja ravna.

Više puta pobegli iz karantina i rizikovali svoje i tuđe živote da bi dokazali da je Zemlja ravna.

Flat-Earthers End up on Island off Sicily while Searching for the Edge of the WorldOvaj par "ravnozemljaša", ili kako takve ljude u Italiji zovu "terapjatisti", na vrhuncu karantina i uprkos svim zabranama uspeo je da iz severne pokrajine Veneto stigne na krajnji jug Italije, u Palermo, što je udaljenost veća od hiljadu kilometara.

Njihov cilj je bio ostrvo Lampeduza, u arhipelagu Pelagije, za koje su verovali da se nalazi na kraju sveta.

Prodali su auto, kupili barku i krenuli prema Lampeduzi, ali da bi tamo stigli morali su u velikom krugu da oplove Siciliju, što je bio veoma opasan i težak poduhvat za malu barku kojom su plovili.

Barka nije izdržala i dvoje turista, izmoreni i žedni, završili su na ostrvu Ustika ispred obale Palerma. Tu ih je pokupila obalska straža koja obično spasava migrante koji dolaze iz Afrike.

Dvoje avanturista su zadržani i stavljeni u karantin, odakle su pobegli, ponovo se dokopali svoje barke i krenuli na put prema "kraju Zemlje", da bi dokazali da je ona ravna ploča.

"Smešna stvar je da su se na svom putu orijentisali koristeći busolu, instrument koji funkcioniše upravo zahvaljujući Zemljinoj magnetnoj sili, a što bi oni koji veruju da je zemlja ravna trebalo da negiraju", priča lekar Salvatore Zakiki, koji radi u odeljenju za pomorsko zdravlje Ministarstva i obično se bavi migrantima.

Zahvaljući doktoru Zakikiju odiseja dvoje avanturista završila je na stranicama dnevnog lista "Hafington post".

Par je ponovo pokušao da pobegne, ali su završili u kući jednog mitomana, koji ih je držao zatvorene u strahu da je bolestan od кovida-19.

"Srećom to nije bilo tačno, Venecijanci su oslobođeni i vraćeni kući, ali nismo sigurni da su promenili svoje uverenje o obliku Zemlje", kaže za novine lekar Zikiki.

Autor: Tanjug 


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


ARHIVA PPNS


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html